Hogyan lehet fejleszteni a női önbizalmat?
Amit csak lehet, azt megteszem a külsőmért: sok sport, bőr-és hajápolás, vitaminok, smink, nőies öltözködés. Elégedett is vagyok egyébként magammal, és mindig is pozitív visszajelzéseket kaptam a külsőmre, férfiaktól és nőktől is.
Ugyanakkor még sincs önbizalmam. :( Pl. vannak dolgok, amiket szívesen megváltoztatnék magamon, pl. nem szeretem, hogy körte alkatom van, hogy töredezős a hajam, mindig száraz a sarkam, eléggé szőrösödök, stb. És amikor látok egy olyan lányt, aki nem küzd ezekkel a dolgokkal, amikkel én, mindig egyből irigy leszek, hogy milyen jó neki.
Aztán párkapcsolatban is előjön ez sajnos, mindig annyira féltékeny vagyok minden csinosabb lányra, hogy a barátomnak biztos tetszik, hogy inkább vele akarna lenni, stb. Ha esetleg véletlenül nem bókol épp (bókolós típus amúgy), akkor is elbizonytalanodom egyből, hogy nem tetszik neki biztos ez a ruha/frizura.
Hogyan lehetne ezen változtatni?
25N
A legnagyobb probléma az, hogy te nem önmagadnak, hanem mindig másnak akarsz megfelelni, így senkinek sem felesz meg. Gondold át a következőt:
Van egy valaki, akinek Mercije van. Egy kívülálló azt gondolja róla, hogy milyen szuper az élete, stb. Holott nem tudhatja, hogy az a Mercis valójában egy magányos-, de ugyanolyan ember, mint bárki más. Tehát ne legyen nagy elvárásaid úgy, hogy mást szemelsz ki magadnak pl.-nak, hanem magadnak állíts fel egy fontossági sorrendet, milyen is akarsz/tudsz lenni a saját személyiséged segítségével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!