Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Mentális betegséggel élő...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mentális betegséggel élő férfi és nő , akik gyógyszert is szednek rá, van esélyük párkapcsolatra ill családalapításra?

Figyelt kérdés
vagy a betegség miatt inkább jobb lenne ha össze sem jönnének?

2023. jún. 28. 20:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
74%
Van,de nagy valószínűséggel a gyereknek is lesznek mentális problèmài
2023. jún. 28. 20:51
 2/11 anonim ***** válasza:
82%

Sajnos van rá esély. Bár ne lenne, jobb világban élnénk.

Bocs.

2023. jún. 28. 20:53
 3/11 anonim ***** válasza:
86%

Én pánikbeteg voltam, mikor megismerkedtünk a párommal. Tudott róla. Azért ez pl nem egy olyan mentális betegség, amit örökölhet a gyerek, nálam ez az édesapám elvesztése miatt alakult ki.

Szedek egy éve gyógyszert rá, teljesen rendbe jöttem.

24N

2023. jún. 28. 21:05
 4/11 anonim ***** válasza:
94%

Esély az van, rengeteg olyan ember van, aki mentális betegen vállal gyereket. Hogy ez a gyerek szempontjából mennyire jó döntés, az másik téma. Az is lehet kérdés, hogy a mentális betegségek mennyire genetikai alapúak, és mennyire környezeti hatásoknak köszönhetőek. Nekem pl. kamaszkoromban volt egy csomó problémám, ami annak köszönhetően jött létre, hogy egyik bántalmazó közegből (otthon) mentem a másikba (iskola), és nyilván ezt nem lehet 0-24-ben elviselni, viszont amint ezekből a közegekből kikerültem, és feldolgoztam az ott történteket, az állapotom is helyrejött. Úgyhogy egy ilyen esetben nem tartom valószínűnek, hogy pl. a gyerekeim örökölnék a régi problémáimat. Szerintem érdemes erről egy szakembert - a pszichológusotokat, pszichiátereteket - megkérdezni, mégiscsak ők ennek a témának a szakértői, valószínű olyan eseteket is láttak már, amikor egy mentálisan beteg személy vállalt gyereket.

Meg az sem mindegy, mi a mentális betegség. Egy szorongás meg egy szociopátia között azért elég nagy a különbség.

2023. jún. 28. 21:06
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
A válasz nagyban függ attól,hogy milyen betegségekről van szó,hogy örökölhető-e, mennyire kontrollálható a gyógyszerrel, stb stb...
2023. jún. 28. 21:12
 6/11 anonim ***** válasza:
58%
kötelező gyereket vállalni?
2023. jún. 28. 22:04
 7/11 anonim ***** válasza:
42%

Nekem pl nulla esélyem van mert közel a 30hoz is szűz vagyok, de jobb is így

Az apám is egy narci fasz, le is lépett 6 éves koromban, csak az orditasara emlékszem

2023. jún. 28. 23:03
 8/11 anonim ***** válasza:
63%

Attól függ milyen mentális betegség. Van ami szituációs és van ami veleszületett/örökölt.

Ha az utóbbi én nem vállalnék gyereket. Kizárt.

2023. jún. 28. 23:13
 9/11 anonim ***** válasza:
78%

A mentális betegség egyáltalán nem olyan ritka, csak akinek van az nem hirdeti. Rengeteg olyan ember van, akinek van valamilyen mentális betegsége, de teljes életet tud élni megfelelő gyógyszer mellett, meg persze akkor ha vigyáz magára.

Én személyesen ismerek pánikbeteg cipőboltost, pánikbeteg HRest, kényszerbeteg építészt, depressziós cukrászt, alkoholfüggő kamionsofőrt, bipoláris ápolónőt, satöbbi satöbbi. És ezek mind önmagukról gondoskodó, ápolt, kedves emberek, akikről nem mondanád meg hogy van valami gondjuk.

Én magam depresszióval kűzdök, és rajtam se látszik, főleg most, hogy kaptam rendes diagnózist, megfelelő gyógyszert, és jól vagyok.

Nagyon kevés olyan ember van, aki makulátlanul egészséges, akkor csak ők vállaljanak gyereket vagy mi?

2023. jún. 29. 07:54
 10/11 anonim ***** válasza:

Na igen utolsó, és akkor a testi betegségekről nem is beszeltunk…

Teljesen egyet értek veled.

Azért vannak, amik az emberrel születnek vagy agyi rendellenességek, az teljesen más, mint amikor valaminek a hatására kialakul egy állapot.

2023. jún. 29. 08:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!