Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért mondjàk hogy életképtelen férfi vagyok csak azért mert 35 évesen nincs lakásom meg autóm?
#21 37 vagyok, nem alap. Van egy főállásom és vállalkozásom mégsem tudnék megvenni egy lakást, csak maximum 20-30 éves hitelre. Van egy 18 éves autóm és egy albérletben élek, ami elviszi a bevételeim 1/3-át általában minden hónapban.
Mégis az első kérdések között van a randin, vagy az ismerkedési fáziban, hol lax? Utána általában az első kérdés, saját, vagy albi?
Komolyan már csomószor azt hazudtam, hogy saját, akkor feljött és legalább megbasztam.
Akkor én életképes vagyok, mert anno 28 évesen odaadták a szüleim nagymamám egykori lakását, meg régen fillérekért (talán 150-ért) csináltattam jogsit (ami ma 500 lenne), meg vettem egy akkor egymilliós használt autót (ami ma 2-3 millió lenne)? Nem ettől lesz valaki életképes vagy sem. A legtöbb embernek akinek 35 előtt saját ingatlana van, ott bejátszott erősen valamilyen családi segítség is.
Vagy valaki olyan hülye, 5-10 éve vette fillérekért az ingatlanját és nem fogja fel, hogy azóta arányaiban is rengeteget emelkedtek az árak és most sokkal elérhetetlenebb már, mint amikor ő vette, illetve mostani árakon lehet ő sem tudna már venni.
14! Nahát! Nem költöttél semmit se rá? Eléggé lepusztult lehet...
Fun fact: ha 2009-ben ezt a pénzt a legnagyobb hazai részvényekbe fekteted, tehát 9 milliót, akkor ma az a részvényportfólió kb. 36-40 millió közt volna. PONT MINT A "LEGJOBB BEFEKTETÉSED" mai értéke. Meg nem tudom tudod-e de akkor évente megkaptad volna átlag a részvénycsomag 3%-ának megfelelö értéket. A házad kifizeti neked a a kb. 40 millió 3%-át évente? Tehát mindent egybevetve ha seggh#lye is vagy a tözsdéhez és csak az OTP, Richter, MOL trióba rakod a pénzed 2009-ben mostanra az fizetett volna meg érne kb. 50 milliót összesen. Lekörözi pár millával a lakásod szerintem.
2009-ben vette, Budapesten egy 35 négyzetméteres panelt 9 millióért, felújítva. Az átlag lakásokat 7-ért hozzád vágták a válság kellős közepén. Mindezt azért engedhettem meg magamnak, mert a szüleim úgy gondolták, eladják a nagy családi házat és veszünk 2 kicsit. Egyet magamnak, egyet nekik. De a családi házunk is abból volt, hogy anyai nagyapám és nagyanyám mindketten tanácsi dolgozók voltak és elintézték maguknak, hogy kiutaljanak nekik egy lakást 68-ban, amit később rladva lett a mi családi házunk.
Apai oldalról meg nagyanámytól jött egy családi ház, amit 1900-as évek elején még dédnagyapám épített saját kezével.
Nekem generációkra visszmenőleg több évtized munkája miatt van saját lakásom.
Ma ugyenez a lakás 35 millió. Akkor kerestem nettó 160-170 körül, ma 220-230-at. Esélyem sem
Nincs vallalkozásom, nem keresek külonosebben jól, mégis van lakásom, igen hitelre, az majd az enyem lesz nemsokára! A beveteled 1/3a albérletre megy 👏👏👏 Az sosem lesz a tiéd!
22.
"Komolyan már csomószor azt hazudtam, hogy saját, akkor feljött és legalább megbasztam."
A rideg valóság. Durva.
27. Szerintem ő is tudja, csak ha nincs még önereje sem, akkor még hitelt sem tud felvenni a maradék részre, hogy legalább a hiteltörlesztőt fizesse albérleti díj helyett.
Ne foglalkozz ilyenekkel. Ha emiatt b*tatnak, akkor vágj vissza, hogy: "Legalább nincs hitelem, nem a társadalom alamizsnájából élek (lásd: CSOK, a nagycsaládosoknak ótóka-kedvezmény, lakástámogatási lehetőségek a házasoknak)".
Meglásd, ha visszaszólsz, befogja mindenki a pofáját:).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!