Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért van lenézve az aki...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van lenézve az aki gyárban dolgozik?

Figyelt kérdés

Gyári "melós" vagyok.

Szakmával. Nem betanított munka. Kb a himihumi diplomával rendelkezőket, még sok nem himi-humi diplomásét is agyonveri a fizetésem. Persze ez ismerkedéskor nem derül ki, de a későbbiekre már sor sem kerül amikor elmondom hol dolgozok.

Ez gáz a mai világban?

Ennyire? Komolyan?

Inkább van egy nő egy fele ekkora anyagi biztonságot nyújtó emberrel, csak "ne legyen piszkos a keze"?

2023. márc. 12. 19:58
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ebben a diplomás- nem diplomás jelenségben az a nem kerek hogy a fiatal korosztalynak ez már szinte kötelező. Egy közepes méretű városban élek, ha beszélek középkorú emberekkel mindegyik gyerekének felsőfokú végzettsége van. Ugyanez ha visszamegyek a kis szülő falumba. Tény hogy sok a tehetséges fiatal de olyan is van szép számmal ahol a szülők kikovetelik a gyerektől. Nem lesz minden főiskolai végzettségű fiatalbol "elit" mert egyszerűen nem lehet 100-ból 10. Csak érdekességképpen írom le, rokonaim Svájcban élnek. Ott nincs ez a diploma őrület mint nálunk.
2023. márc. 13. 06:25
 22/31 anonim ***** válasza:
47%

14-nem talált

Mérnök párom van és érdekli.

Egyébként továbbra sem értem, mi a különbség a himi-humi és a nem kötőjeles himi-humi között.

Én is végig dolgoztam középiskola és egyetem mellett, az egyetemen a tanulmányi átlagom miatt ösztöndíjas voltam és plot twist, sajnos az én édesapám is elhunyt. De ez a tragikus esemény csak meg inkább arra sarkallt, hogy minél többet hozzak ki az életemből.

24N

2023. márc. 13. 07:03
 23/31 anonim ***** válasza:
47%

20: "Pl egy munkás nagy fizetéssel egy pénzes melós lesz, nem középosztály, vagy elit, mert nem költ kultúrára, általában csak tv-t néz, nem költ egészséges ételekre, sportra, a külsejére, nem beszél legalább két idegen nyelven, nincsenek társadalmi összeköttetései, a barátai, ha vannak egyáltalán is hasonlóak."

Elárulom, hogy a diplomások közül ez nagyon sokra szintén igaz. Idegen nyelvből pedig a diplomások is jó ha egyen tudnak beszélni, nyelvvizsga ide vagy oda. Az a baj, hogy burokban élsz, kialakítottál a fejedben egy képet a diplomásokról (így egy kalap alatt) és a nem diplomásokról (szintén) és ezt ráhúzod mindenkire.

Ez a diploma fétis hasonló, mint a 90-es években az újgazdagok voltak. Hirtelen elérhetővé vált olyanok számára is, akik 30-40 évvel ezelőtt még az érettségivel is megküzdöttek volna és most azt hiszik, hogy ők ettől jobbak lettek.

A valódi mérce nem a diploma vagy bármilyen papír megszerzése, hanem az, hogy hogyan tud boldogulni az életben. Rengeteg embert ismerek, akik érettségivel, 2-3 szakmával esetleg félbehagyott felsőfokú tanulmányokkal többre jutottak, mint a "himi-humi" vagy akár a nem "himi-humi" diplomások. De ha már itt tartunk, válaszolnék erre a kérdező helyett is: Himi-humi diploma az, ami csak azért van, hogy legyen. Gyakorlatilag az összes olyan, amivel nem tudsz elhelyezkedni és/vagy többet keresni, mint egy sima érettségivel. Akár azért, mert a szakot amit elvégeztél, nem sokra nézi az adott szakma, akár azért mert túl sok ember kapta meg és nincs ennyire szükség.

2023. márc. 13. 08:18
 24/31 anonim ***** válasza:
18%

"mi a különbség a himi-humi és a nem kötőjeles himi-humi között"

A nem kotojeles a helyes. A mellerendelt osszetett szavak helyesirasi szabalyai szerint a helyes irasmod a himihumi. Cserebere, limlom, holmi, csecsebecse, tinglitangli (kedves #16-os) stb. Meghozza azert, mert a toldalekot csak az utotag veszi fel. Akkor kell kotojellel irni, ha mindket tag toldalekot vesz fel.

38F incel

2023. márc. 13. 08:23
 25/31 anonim ***** válasza:
23# nem a diplomás - nemdiplomásokról írtam, hanem társadalmi osztályokról, oda meg nem én sorolom be az embereket, ez kritériumok alapján történik. Egy diploma megléte önmagában semmit sem jelent, ha a többi kritérium hiányzik, nem lesz valaki középosztály vagy top tízezer, esetleg értelmiségi, a legjobb esetben, hacsak le nem csúszik. Természetesen burokban élek, ahogyan mindenki. Mindenkinek az a megszokott közeg, anyagi helyzet, intelligencia, kultúra, életszemlélet, amelyben önmaga is van. A környék, ahol lakik olyan, ahol hozzá hasonló anyagiakkal bíró emberek élnek, a baráti-ismeretségi köre is mindenkinek a saját szintje. Egymás melletti csoportokból kialakulhat kapcsolat, például egy vállalkozó szakmunkás és egy kádári kisember típusú irodista, vagy egy gazdag nagypolgár és egy színész között, de egy topmenedzser nem fog összejönni egy közmunkással, egy balettáncos sem a kocsmázós építési vállalkozóval, egy fogorvos sem a gyári munkással. Nem a diploma - nemdiploma miatt, hanem mert semmi közös metszet.
2023. márc. 13. 09:06
 26/31 anonim ***** válasza:
77%

25: Így van, ma már nem sok köze van a diplomának az intelligenciához. Hogy egyes emberek miért végzik el akkor is, ha 20-30 évvel ezelőtt az egyetemre csak takarítani engedték volna be őket, míg mások sokkal jobb képességekkel miért nem akarnak diplomát, ez egy más kérdés.

A társadalmi osztályokban nagyjából egyetértünk. Összességében a diploma megléte főleg párkapcsolati szempontból kb. olyan jelentőségű, mint hogy van-e anyajegy valakinek a jobb vállán vagy nincs? Aki ez alapján választ párt, az igenis sznob, sőt valahol rosszabb is, mint aki csak a kinézetre megy.

2023. márc. 13. 10:15
 27/31 A kérdező kommentje:

"Pl egy munkás nagy fizetéssel egy pénzes melós lesz, nem középosztály, vagy elit"

Kasztrendszer mi?

Valakinek születsz az is maradsz!

Na elmondanám hogy ez ma már nem így működik. Indiában még igen... bár már ott is keményen szakadozgat ez a stigmatikus háló.

2023. márc. 13. 11:36
 28/31 anonim ***** válasza:
42%
27# nem kasztrendszer, hanem társadalmi osztályok. Egy melós azért nem középosztály, meg nagypolgár, mert nem úgy él. Melyik melós jár operába, vásárol könyveket, jár hetente szépészeti beavatkozásokra, építi a kapcsolatait bankárokkal, politikusokkal, képzi magát a szabadidejében pl tv és sörözés helyett? Mármint a feljebblépés nem tilos, de a melósoknak sem esze, sem kapcsolatai hozzá, és ezen nem is dolgozik, ez a különbség, mert van, aki melósként kezdte, de nem akart az maradni.
2023. márc. 13. 14:28
 29/31 A kérdező kommentje:

Ne legyél már komolytalan....

Az tartozik a középosztályhoz aki operába jár meg politikusokkal beszél? Hagyd már magad...

A könyvvásárlás, "szépészeti" beavatkozások meg nem ettől függenek...

vagy 300 könyvem van, csak amit én vásároltam és egy rakás amit örököltem, kaptam.

Fodrászhoz, pedikűröshöz járok és masszázst is igénybe szoktam venni... Annyira hülye sztereotípiáid vannak hogy félelmetes.

Opera.... besza behu.

2023. márc. 13. 17:55
 30/31 anonim ***** válasza:
46%
Oké, van pár hülye sztereotípiám, viszont operabérletem és párom is, nem én nyígok egy szutyok oldalon. Talán nézz magadba, ha mindenki lenéz és visszautasít, esetleg gondold végig, hol, mit rontottál el, vagy miért keresgélsz rossz helyen.
2023. márc. 13. 19:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!