Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Fogyatékkal élőknek segítenek?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fogyatékkal élőknek segítenek?

Figyelt kérdés

A szüleik és barátaik az átlagos emberekhez képest nagyobb részt vállalnak hátrányos helyzetben lévő rokonuk/barátjuk szerelmi és szexuális életének menedzselésében?

Inkább csak nőknél, inkább csak fiúknál..? Elvárható ez egy szülőtől, esetleg kimondottan bizarr?

Nyilván nem az értelmi fogyatékkal élőkre gondolok, mert az már etikai dilemmákat vetne fel (mármint az, ha nekik segitenének).

Anyukák, apukák, a fiú vagy lány gyermekeiteknek segítetek ebben? Vagy ez olyan bizalmi viszonyt igényelne ami felnőtt emberek (rokonok) között kínos lenne?

2023. márc. 11. 18:28
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

"aztán leírod, hogy nyilván tiszta tudatúaknál nincs erre szükség"

Nos, én a "rászorulva" szót használtam. Például egy incel sincs rászorulva hogy csajt szerezzenek neki, elvileg elintézhetné egymaga is. Gyakorlatilag soha nem fogja.

Amúgy írtam konkrétumokat 20:43kor

Néhány válaszoló nagyon arányosan (kizárólag) párkapcsolatokban gondolkodik. A mai világban már nyíltan fel lehet vállalni ha valakit boldoggá tesznek masként

2023. márc. 12. 10:30
 12/16 anonim ***** válasza:

Hogy másként? Szerezzek neki prostit? Hát még mit nem!

Az incelek teljesen alkalmatlanok kapcsolatra. Hiába erőltetnéd rá egy nőre az első randit, sose lesz folytatása. Fogjuk a kezét a nászéjszakáig? Vagy mire gondolsz?

A párkapcsolat a felnőtt élete része. Egy felnőtt embert nem lehet terelgetni. Ez olyan, mint a továbbtanulás meg a munkavállalás. Lehet a szülőnek véleménye, meg nyilván átnézem az önéletrajzát meg szólok, ha van valahol üresedés. De nem fogok vele kézenfogva odamenni interjúra. Ugyanez a helyzet egy randin is. Ha egy felnőtt férfit az anyja kísér randira, akkor ott el is vágta magát. Nem segítség, inkább hátrány.

2023. márc. 12. 11:15
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Aki siket vagy kerekesszékes az nem tud önállóan internetet használni, és időpontot foglalni örömlányhoz?

A lánnyal szex közben kommunikálni meg egyáltalán szexelni hogyan fog ha időpontot se tud kérni, pl sms-ben? Majd anyuka meg apuka ül ott mellettük? Azért az erős túlzás.

2023. márc. 12. 11:56
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Jomagam is fogyatekkal elo vagyok, szuleim csak addig neveltek amig kozepsuliba nem kerultem. Utana mindent nekem kellett megoldanom.

Aki ezek utan is keptelen ugyet intezni, az sokmindenre alkalmatlan is az eletben.

Igen, van akinek nagyon rossz az egeszsegugyi allapota, de megis onalloskodik, parkapcsolatot keres vagy boldog hazassagban el.

Nem mindegy, hogy milyen fogyatekossaga van…

Ha ertelmi fogyatekos, akkor nyilvan nem tud onallaskodni :D

De siket, mozgasserult az tud, ismerek ilyet egy parat...

2023. márc. 24. 09:20
 15/16 anonim ***** válasza:
Ez így elég ködös, hogy mire gondolsz. Én nem igazán értem.
2023. márc. 24. 10:10
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem apróságokban jó, ha a családtagok segítik egymást, ha fogyatékkal élő az illető, ha nem (pl. társkeresőre fotót készíteni, a másikat "eldobni" egy helyre, ha nekem van kocsim, a másiknak meg nincs, segíteni jó szerelést választani, jó fodrászt ajánlani, jó randiprograot ajánlani, riadóztatni XY-t, hogy hova és mikor megyek randizni, hogyha gázos a helyzet, tudja értesíteni stb.)... de abban, hogy prostit szerezzen a másiknak, randit szervezzen le, ő hajtson fel potenciális partnert, ő írjon helyete üzeneteket... ez már nekem nagyo bizarr lenne, gyakorlatilag gyerekként kezeli, nem hagyja önállósodni. Ha a "gyereknek" lenne erre igénye, le kell ülni vele beszélni, hogy amiatt, mert fogyatékkal él, nem kellene elvárni másoktól, hogy helyette döntsenek és szervezkedjenek - ennyi energiát tudnia kell önmagának is belefeccölni. Kerekesszékesen, vakon stb. is lehet neten ismerkedni, társaságba járni, akár hasonlóak közé szabadidős programon ismerkedni, neten intézni egy csomó mindent (volt ilyen ismerősöm, akivel le kellett ülni beszélni, hogy ne használja ki a helyzetét és ne használja csicskának se a szüleit, se a haverjait, se a csoporttársait... nem feltétlen párkeresési szempontból, de undorítóan kihasznált mindenkit, olyan dolgokban is, amiken nem volt joga segítséget várni, ráadásul érzelmileg zsarolva-hisztizve, meg olyan dolgokban is, amit magának el tudott volna intézni, max. picit lassabban vagy körülményesebben, és olyan dolgokban, amik nagyon nem voltak fontosak). Nyilván egy látássérültnek-hallássérültnek kell szerezni olyan eszközöket, amikkel tud kommunikálni, de az a párkereséstől független dolog, munkakereséshez, tanuláshoz, családi kommujikációhoz is hasznos és fontos dolgok ezek.

Meg kell tanítani őket is önállósodni és arra, hogy vállaljanak magukért is felelősséget és ne kelljen mindenben a kezüket fogni.

2023. márc. 24. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!