Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Fogyatékkal élőknek segítenek?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fogyatékkal élőknek segítenek?

Figyelt kérdés

A szüleik és barátaik az átlagos emberekhez képest nagyobb részt vállalnak hátrányos helyzetben lévő rokonuk/barátjuk szerelmi és szexuális életének menedzselésében?

Inkább csak nőknél, inkább csak fiúknál..? Elvárható ez egy szülőtől, esetleg kimondottan bizarr?

Nyilván nem az értelmi fogyatékkal élőkre gondolok, mert az már etikai dilemmákat vetne fel (mármint az, ha nekik segitenének).

Anyukák, apukák, a fiú vagy lány gyermekeiteknek segítetek ebben? Vagy ez olyan bizalmi viszonyt igényelne ami felnőtt emberek (rokonok) között kínos lenne?

2023. márc. 11. 18:28
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszem, hogy sok jóra vezetne, ha ebbe a szülő beleszól. Felnőtt ember, akar férfi, akár nő, ebben egyedül kell boldogulnia.

A szexuális felvilágosítás más téma, de azt illik már jóval a felnőttkor előtt letudni.

Ha tanácsot kér, akkor segítek. De ennyi.

2023. márc. 11. 18:35
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Fogyatékkal élő vagyok (hallás) és a szüleim egyáltalán nem szólnak bele a szexuális életembe, se az életem más területeibe.

N

2023. márc. 11. 18:48
 3/16 A kérdező kommentje:

2-es nem tudom nálad mit jelent az pontosan hogy "beleszólni valamibe ". Én arra használom ezt a kifejezést ha valaki felülszabályozni, befolyásolni, korlátozni akarja a gyermekét (vagy párját vagy akárkit)

A kérdés igazából az lett volna hogy segitenek-e (nyilván csak abban az esetben, ha a gyermek ennek a közreműködésnek örül és ő is akarja. Másként ezt nem nevezhetjük segítségnek)

1-es, te is a beleszól szót használtad. Ez számomra pejoratív, negatív kicsengésű. Viszont te egyértelműen írod, hogy egyedül kell boldogulnia. Tehát amit te írtál, azt valószínűleg jól értelmezem.

Köszönöm, mindkettőtöknek megy a plussz pont.

2023. márc. 11. 20:19
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem is "segítenek"

Mármint egyáltalán milyen segítségre gondolsz?

Ha kérem, készítenek rólam képet a társkeresőre, vagy adnak tippet a randi programjához, de ezt akkor is megtennék ha nem lennék fogyatékkal élő, sőt ezt én is megteszem értük.

2023. márc. 11. 20:30
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Aki nem értelmi fogyatékos, hanem hallás, mozgás, látási fogyatékkal élő, azoknak nincs szüksége ilyenre. Hisz az értelmük tiszta. Felnőtt, ép értelmű emberek, nincs szükségük, hogy a szülők vagy bárki szerezzen nekik társat. Nem kell, hogy egy hülyegyerek szintjén kezeljék őket.

Én legalábbis nagyon nem örültem volna, ha bármikor is a szüleim akartak volna nekem párt szerezni. Vagy bárki más.

Vagy pedig nem értelek.

2023. márc. 11. 20:31
 6/16 A kérdező kommentje:

Persze, hogy a tiszta tudatú ember nincs erre rászorulva. Ha nem így lenne akkor fel sem tettem volna a kérdest mert feltételeztem volna hogy segítenek.

Mondjuk ha valakinek a latással van gondja, ott picit árnyalódhat a helyzet, de én ezt nem tudhatom biztosra.

Gondoljatok bele hogy példaul egy végtaghiányos ember nem jár olyan sokat fel-alá a városban, nem megy el party-ba

Általánosságban(!) nem találkozik annyi emberrel, kevesebb idegennel van interakciója személyesen. Olyanokra gondoltam hogy szülő megszervezi a randit, segít eljutni a gyermeknek, vagy ha a gyerek nem annyira talpraesett akkor kicsit kerítő szerepbe is bújik a másik.

Tudom, most aztán fogok kapni savat rendesen. Autonómia iránti igény rögvest kibújik majd egyesekből. Nyilván csak azokból, akiknek nem jelent nehézséget a párkeresés meg az ilyesmik.

2023. márc. 11. 20:43
 7/16 anonim ***** válasza:

#1 vagyok

Számomra negatív dolog, ha a szülő beleszól a gyereke szerelmi életébe. Ez egy olyan szelete a magánéletének, amihez nincs közöm. Nem kell beleszólni, mert csak rossz vége lesz.

Abszolút nyitott vagyok a gyerekem párjára, elfogadom, és támogatom, hogy boldog legyen. Ha nagy hülyeséget akar csinálni, ami az egész életére kihat, akkor persze, hogy igyekeznék vele beszélni. De akkor se tilthatok semmit.

A tapasztalat az, hogy a legtöbb szülő nem tudja felmérni, hogy kivel lenne a gyereke boldog. Sokan hajlamosak a saját vàgyaik a gyerekkel valóraváltani, urána meg erőltetik az unokát. De ez se vezet sok jóra.

2023. márc. 11. 20:47
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha a gyerek annyira esetlen, hogy a szülőnek kell kerítőnek lennie, akkor az a gyerek egy párkapcsolatra sem alkalmas. De megkockáztatom, hogy még az önálló, szülő nélküli életre sem.
2023. márc. 11. 20:49
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, mondj már konkrétumokat mikre ogndoltál, mert ez így elég ködös.

Először leírod, hogy értelmi fogyiknál nyilván felvetne morális kérdéseket, nem erről van szó.... aztán leírod, hogy nyilván tiszta tudatúaknál nincs erre szükség.

Most akkor mi?

Egyszerűb lenne, ha írnál pár konkrét helyzetet és segítségi módot amire ogndoltál.

Egyébként én is, nővérem is aliglátók vagyunk, a szüleinknek semmi köze a szerelmi életünkhöz. Mármint külön-külön van szerlemi életünk, nem együtt, természetesen XD

2023. márc. 11. 23:27
 10/16 anonim ***** válasza:

Legyen szó mozgássérült személyről:

Ha az illető nem képes önállóan egy randit megszervezni, akkor egy romantikus kapcsolatot hogyan akar fenntartani?

Nyilván ha valaki kerekesszékben ül, a szülei talán kirakják az étterem előtt autóval, hogy ne kelljen buszoznia ha az étterem nehezen elérhető helyen van.

De aki nem képes önállóan társkeresőt használni, vagy egy házibuliban valakivel összebarátkozni, az kapcsolatot se lesz képes fenntartani.

2023. márc. 12. 09:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!