Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Igaza van a Puzsérnak?
https://www.youtube.com/watch?v=0oozF1w7DIQ
1:1 azt mondja ebben a beszélgetésben, amit már én is felvetettem itt a Gyakorin, hogy: Ha egy érett, felnőtt, ne kezdjen kapcsolatot egy fiatallal, mert etikátlan a korkülönbség miatt, akkor nem etikátlan ez a korkülönbség pl. egy szerződéskötésre is? Hiszen ilyen alapon, átverem/átverhetem a diákmelós kislányt, de a 18 évest is amikor megveszem a házát, amit örökölt? 14:20-tól van a videóban.
Tehát ha megdugom átverem a 16 éves "gyereket", de ha kiállítom az utcára szórólapozni 12 órát bagóért, az etikus, jogszerű, törvényes.
Szerintem igaza van. Puzsér sem a pedofília mellett van, hanem csak azt kérdezi, hogy egy épphogy csak felnőtt, de már jogilag tökéletesen nagykorú és egy középkorú ember közötti szexuális kapcsolat és egy ugyanilyen korkülönbséggel kötött hivatalos szerződés között mi a különbség olyan értelemben, hogy mennyire egyenrangú a két fél?
Pl. ha én 42 évesen megtudom, hogy a nemrég elhunyt Irma néni örököse a 20 éves unokája, aki semmit nem ért az ingatlanokhoz és jóval a piaci ár alatt szerzem meg tőle a házat, egyébként teljesen törvényszerűen, az mennyivel etikusabb, vagy elfogathatóbb, mintha ezzel a 20 éves unokával, aki történetesen lány, szexuális kapcsolatba kerülök? Hol a határ?
Konkrétan leírod, hogy mindkét esetben kihaszál és átver egy tapasztalatlan fiatalt. Komolyan nem érted, hogy mi a probléma?
14: Te így látod, de attól még nem feltétlenül neked van igazad. Akkor sem, ha itt a többség veled ért egyet.
15: Azt nem értem, hogy egyik esetben miért nincs felháborodás, míg a másik esetben igen.
16: Megint eljutottunk a kamaszlányokhoz. Nem róluk van itt szó, hanem a már nagykorú, de még épphogy csak felnőtt nőkről. Törvény szerint nagykorúak, így a döntéseikért 100%-ban nekik kell vállalniuk a felelősséget. Egyetértünk, nem etikus kihasználni a fiatalságból adódó naivitást. Na de az sem etikus, ha kihasználod valaki szorult anyagi helyzetét, esetleg tudatlanságát és úgy szerzel meg tőle nagyobb értékeket gombokért, mégis konkrétan vállalkozások épülnek erre. Az sem etikus, ha politikusok, tűzhöz közelálló emberek fillérekért szereznek meg senkinek sem kellő földterületeket, ahol véletlenül pár év múlva autóút épül és sokszoros áron adják tovább az államnak.
Na de akkor mi lenne a megoldás? Törvényben hogyan írnád le ezeket a dolgokat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!