Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Valóban igaz lehet ez a magyar nőkről és férfiakról?

Figyelt kérdés

Amit ennél a kérdésnél

https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__egyeb..

a 6-os hozzászóló (aki NEM ÉN VOLTAM) ír:

"Évek óta mondom, hogy ez az ország pont úgy van összerakva, hogy a nők liberálisabbak, a férfiak konzervatívabbak."

És a végkövetkeztetésében is lehet valami?

"Ha holnap úgy kelnénk fel, hogy a magyar férfiaknak csak a mentalitása ki lenne cserélve egy nyugati vagy északi ország férfiaival, több kapcsolat születne."

2023. febr. 11. 16:24
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
66%
Igen.
2023. febr. 11. 16:31
 2/25 anonim ***** válasza:
40%
Nem.
2023. febr. 11. 17:07
 3/25 anonim ***** válasza:
23%
A külföldi férfi miért jön össze magyar nővel? Ott is a nők liberálisak, vagy fordítva működik? Nincs értelme az egésznek.
2023. febr. 11. 17:12
 4/25 anonim ***** válasza:
77%
Abszolút. Rengeteg a hímsovi, frusztrált, mindent is gyűlölő barom, aki már attól meg van sértődve, ha az asszonynak véleménye van. Nagyon NAGYON kiábrándító a legtöbb ffi magyarországon. Szerencsére (le is kopogom) találtam olyan ffit, aki szöges ellentéte mindennek, számomra ő a nagybetűs férfi, pedig teljesen ellentéte annak a sok baromságnak, amit itt lehet olvasni állandóan, hogy milyen kemény domináns macsó állatnak kellene lennie. Mondjuk mi le is léptünk az országból, pusztulat mentalitás van ott
2023. febr. 11. 19:25
 5/25 anonim ***** válasza:
0%
4. Olvasd már vissza magad! 😂 Ááá, dehogy vagy te férfigyűlölő! Ugye több ilyen csoportnak is a tagja vagy? Itt a gyk-n se tudod soha megállni a férfigyűlölő hozzászólásaid. Mert neked szr életed van, attól még a magyar férfiak igen csak értékesek! Akár beszélhetünk a magyar nőkről is... Ők is itt szocializálódtak vagy mi... Szóval nézz magadba, mert a parazsat tartasz a markodba, a véleményeddel meg inkább csak a női nemnek ártasz.
2023. febr. 11. 20:10
 6/25 anonim ***** válasza:
47%
Köszönöm az aggodalmad, mint említettem van szerető párkapcsolatom és egy olyan országban élek, ahol szerencsére nincs ilyen mértékben jelen ez a hímsovi viselkedés. Lehet nehezen tudsz szöveget értelmezni, de nem azt mondtam, hogy MINDEN FÉRFI egy égetnivaló gyökér, hanem hogy Magyarországon erősen jelen vannak még a káros és idejétmúlt nemi szerepek,melyek nyugatabbra szerencsére nem. Nem megsértődni kellene, meg kitalálni hogy nekem biztos nyomorúságos életem van, hanem magatokba nézni! Hogy lennék már ffigyűlölő csak azért mert egy negatív tendenciára felhívtam a figyelmet?
2023. febr. 11. 20:54
 7/25 anonim ***** válasza:
47%
Sajnos igen, a nőkben is benne van az internalizált szexizmus valamennyire, ez a rendszer hibája, amiben felnőttek. De ami a nőkre nézve ártalmas, az iránt még jó hogy fellépnek a nők! Különben is, legjobb védekezés a támadás? Ez eléggé nyomorúságos módszer. A magyar ffiakról volt szó, akkor miért kezdesz el hisztikézni és a nőkre mutogatni, hogy jajj bezzeg ti milyenek vagytok! Ezzel pontosan erősíted az általam leírtakat.,, Szóval nézz magadba, mert a parazsat tartasz a markodban, a véleményeddel meg inkább csak a FÉRFI nemnek ártasz. "
2023. febr. 11. 20:58
 8/25 anonim ***** válasza:
71%

Pár napja pont ezen gondolkodtam, hogy a magyar nők "nyugatiasan" gondolkodnak, függetlenek, dolgoznak, de azért igyekeznek a "balkáni" férjeiknek is megfelelni, és viszik a háztartást, a gyereknevelést, és persze tudni kell nokedlit szaggatni.

Pont ez az ellentét az oka, hogy pl. a német nyelvterületen élő férfiak szívesen választanak magyar nőt. Ellenben a magyar férfiak egyáltalán nem népszerűek a külföldi nők körében.

A Balkánon meg keletebbre: a nő dolga a férfi. Mos, főz, takarít, szül, gyereket nevel, cserébe egyáltalán nem dolgozik, és nem is kell neki. S férj dolga eltartani a családot. Ennek tükrében a nők nem is tanul(hat)nak, meg úgy egyáltalán a béka feneke alatt az általános műveltség.

Nyugaton a nők ugyanúgy karriert akarnak, mint a férfiak. Ennek megfelelően tanulnak, sőt többet is, mert azért még mindig hátrányból indulnak. A házimunkát meg megcsinálja valami bevándorló, zsebpénzért. Egyáltalán nem motivált, hogy konyhatündér legyen, és egyáltalán nem tartja cikinek a bejárónőt.

Mi meg ide beszorultunk a kettő közé, és igyekszünk mindkét szerepben megállni a helyünk. Amit a magyar férfiak, főleg 40 felett, rendesen el is várnak és ki is élveznek.

A családi mintákat pedig nem egyszerű olyan könnyen levetni. Ezt láttuk otthon.

2023. febr. 11. 21:48
 9/25 anonim ***** válasza:
39%
8- 100% pipa (írom külföldön èlő, karrierista, 30as nőként)
2023. febr. 12. 01:41
 10/25 anonim ***** válasza:
21%

"Évek óta mondom, hogy ez az ország pont úgy van összerakva, hogy a nők liberálisabbak, a férfiak konzervatívabbak."

Ez egyáltalán nem igaz. A többség a családmodelleket tekintve konzervatív a nők és a férfiak között is. Ők éppen ezért fiatalon már foglalkoznak a családalapítással. 25, de főleg 30 felett jellemző az, hogy a még egyedülálló embereket nézve jóval több a liberálisan gondolkodó nő. Ők részben pont ezért egyedülállóak.

2023. febr. 12. 10:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!