Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Tényleg egészségesebb volt a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg egészségesebb volt a társadalom, amíg nagyobb nyomás volt az elköteleződésre?

Figyelt kérdés

Tulajdonképpen akárhogy is nézzük a társkeresés egyfajta "húspiac", ahol nyilvánvaló különbségek vannak az emberek közt fizikai vonzalom, intelligencia, anyagi javak, stb tekintetében. Ezen tényezők adják meg hogy ki mennyire lesz majd sikeres és persze mondják sokan, hogy nem mindenkinek ugyanaz tetszik, de azért mégis az a tapasztalat, hogy minden társadalomban egyesek nagyon népszerűek, másokon meg legtöbben átnéznek.

Ez persze eredményez egy erős szelekciót abban a tekintetben, hogy kinek mennyi lehetőség adódik és régen a társadalomban volt egy olyan konszenzus, hogy a nők felső 10 százaléka válasszon a férfiak felső 10 százalékából, a következő 10 az utánuk jövő 10-ből és így tovább. Ez pedig elméletileg azt eredményezte, hogy mindenki talált párt. Gyakorlatban ez persze sosem volt így, mindig voltak egyedülállók és olyanok is, akik több emberrel is kapcsolatba kerültek, de a nagy átlag szintjén működött a "suba subával, guba gubával". Ennek viszont az volt az alapja, hogy muszáj volt elköteleződni és kitartani a döntés mellett.

Ma meg ugye az van, hogy mindenki csak a felső 20 százalékból akar társat (főleg a nőkre jellemző ez) és nincs is már társadalmi kontroll, mert sok össze-vissza kapcsolat is teljesen elfogadottá vált, a szándékok nem mindig világosak és hosszútávon sokan sérülnek emiatt. Vagy azért mert nem találnak párt, vagy azért mert találnak, de úgy érzik csak kihasználják őket, vagy azért mert addig válogatnak, hogy már nem is tudnak egészségesen kötődni. Szóval vannak ebből problémák társadalmi szinten, ugyanakkor nyilván előnyök is, de azok úgy tűnnek nekem első blikkre, hogy inkább rövidtávúak. Aztán persze akinek nagyon jól mennek a laza kapcsolatok, annak biztos nagyon jó, de össztársadalmi szinten?

2023. jan. 13. 15:25
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
47%
Érdekes az első 4 válaszoló főleg a 3. válaszadónak a stílusa ami enyhén szólva trágár. A kérdező összehasonlította a mostani világot a régivel de ez már az első 4 válaszolóban frusztrálságot és gyűlöletet váltott ki. Miért kérdezem tőletek? Min sértődtetek meg ennyire? Nem volt egyenjogúság és a ott a nők tényleg nőként viselkedtek nem úgy mint mostanság hogy több a férfias nő mint a nőies férfi. Ugye a legtöbb gyakorikérdések válaszoló kb olyan 20-50 év közötti válaszoló lehet és ők még 100 vagy 80 éve még nem élhettek amikor a társadalomban mindenkinek megvolt a megfelelő szerepe nem úgy mint mostanság hogy hatalmas kavarodások vannak. Én 23 éves vagyok lassan de én azért tudom ezeket mert nekem mesélték, itt a legtöbb ember meg persze ezeket nem tudja és nekik újdonság ez oszt azért vannak megsértődve ha ezt és a hasonlókat leírva látják.
2023. jan. 15. 07:46
 12/12 anonim ***** válasza:
46%
Ja, nekünk nem meséltek, meg nem tanultuk történelmet az iskolában:D
2023. jan. 15. 19:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!