Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért nem elfogadott a "simán...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem elfogadott a "simán csak nem"?

Figyelt kérdés

A kérdés a következő szitu kapcsán merült fel:

Szilveszterkor összegyűltünk egy havernál, több különböző társaságból jöttek az emberek így sokan új emberekkel ismerkedtünk meg. Két főszereplőnket hívjuk Ádámnak és Évának.

Hajnali 3-4 környékén járunk, épp egy ivós mobil-appal játszottunk (Épp a végtelenül magasröptű "Ülve vagy állva törlöd ki? Szavazzatok, a vesztes csapat iszik!" feladatnál jártunk)...

..amikoris Ádám harsányan egy elég hosszú körmondatba kezdett aminek a vége az, hogy Éve nagyon kedves-aranyos-szép lány ezért szeretné elhívni randira. De ezt olyan hangerővel és publicitással hogy kb a szomszéd szobában is hallották, nem csak a szobában lévő 8 ember figyelmét fókuszált amagára, aztán persze Évára.

Éva meg ült és "hát.. én foglalt vagyok".

Ádám vélhetően nem készült fel a nemleges válaszra, mert egyből támadásba lendült, hogy akkor miért nincs szilveszterkor itt Éva pasija is, "már ha létezik egyáltalán". Gyakorlatilag azt jelezve, hogy nem hiszi el a kifogást. Elég kínos volt..

Namármost a kérdésem az lenne, hogy miért muszáj/társadalmi követelmény mindenképpen indokot is adni az elutasításra?

Mármint.. tegyük fel Évának nincs pasija (van neki amúgy) de attól még nem feltétlen érkezik úgy a szilveszteri buliba, hogy namost ő akkor ismerkedni fog. Ha viszont azt mondja, hogy "nem, mert... nem" azt még annyira sem fogadják el az emberek, mintha hozna egy ál-kifogást, egyből miérteket követelnek. Pedig valójában miért kéne állandóan indokot keresnünk valamire amit nem akarunk? Nem az az alap, hogy mindneki társat keres, ha épp nincs jó indoka nem keresni..

Mit gondoltok?

2023. jan. 2. 09:30
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
86%

Mert egy óvodás szintjén rekedt meg Ádám, nem bírta el az egója a visszautasítást.

Ja és nem kifogás az illuminált állapot, csak kevésbé tudja elrejteni az igazi énjét. Ha iszik, akkor viselkedhetne akárhogy?

Számomra megfelelő világban nem lenne szükség indoklásra, mert nem is várná el senki.

Sajnos nem így van, ennek ellenére engem hidegen hagy a hisztije az ilyen kisfiúknak, nem és kész.

2023. jan. 2. 16:34
 22/26 anonim ***** válasza:
87%

" 90+%nyi valószínűséggel bekövetkező szakításkor"

Ó, igen? Én speciel 10 éve vagyok a párommal, együtt építettük fel az életünket, nyáron lesz az esküvőnk, és az utóbbi pár évben még erősebb és jobb a kapcsolatunk, mint valaha, pedig soha nem volt benne megcsalás, hazudozás, tiszteletlenség, stb, mint 10-ből kb. 7 kapcsolatban. Nyilván nem 0 az esélye annak, hogy egyszer szétmegyünk, de a 90%-nak a közelében sincs.

Ha ilyen megszólalása lenne az illetőnek, akkor minden pudvaszájú g_ecinek is le lenne hordva, már nem ilyen szavakkal, hanem szépirodalmi stílusú körmondatokban, de mégis úgy, hogy minden vágya lesz hazamenni onnan és soha többé nem elhagyni a házat.

Ha ezt valaki el akarja kerülni, akkor talán nem minket kellene lehordani mindenféle fellengzős szemétnek, akinek a "helyére kellene kerülni", hanem nektek

1. Nem próbálkozni nyilvánossá téve, kb. üvöltve, egy társaság/tömeg füle hallatára nőknél,

2. Ha a részegség a kifogás, akkor megtanulni, hol a határ és felelősséget vállalni,

3. Ha az első 2 nem sikerült, akkor értelmes ember módjára érteni az első nemleges válaszból.

Ha a csaj azt mondja, hogy van barátja, akkor vagy van barátja, vagy ha nem, akkor képes ezt kamuzni, csak, hogy kopj le a francba, és lehetőleg ne kezdd el faggatni, hogy deméééééért. Az a lényeg, hogy NEM AKAR SEMMIT. Ebből pedig illik érteni.

Ha pedig nem ért, és a barátom létét nevezi hazugságnak és nekiáll kötekedni, és én cserébe mesélek kicsit a barátomról és köztük lévő különbségekről, akkor nem hinném, hogy nekem lenne nagy pofám, hanem úgy gondolom, hogy a másik kapja a jogos jussát, és ő az, akinek meg kell végre tanulnia, hogy hol a helye.

2023. jan. 2. 16:58
 23/26 anonim ***** válasza:
83%
Mi a fellengzős abban, hogy "foglalt vagyok" te agyhalott?
2023. jan. 2. 17:02
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek azzal, hogy a sima nemnek is elégnek kell lennie ahhoz, hogy valaki vegye a lapot és arrébb tolja a biciklit. Ugyanakkor szerintem teljesen érthető, hogy ha valaki egy szociális interakció során nemleges választ kap, akkor szeretné tudni, hogy mi az oka: vajon ő rontott-e el valamit, amire a jövőben nagyobb figyelmet fordíthat vagy rajta kívül álló ok vezetett a visszautasításhoz. Egy fejlődőképes embernek fontos a visszacsatolás, mert csak abból tud építkezni.

A fenti sztori viszont kicsit más eset, a srác nem volt épp konszolidált, amikor kinyilvánította a szándékát, sőt, a szituból úgy tűnik, a műsor legalább annyira szólt a hallgatóközönségnek, mint a kiszemeltnek, így a visszautasítás nagyot ütött a porondmester egoján, aki erre a "legjobb védekezés a támadás" taktikát vetette be hirtelen felindulásában.

Szerintem amúgy ebben a történetben nincs ennél több, Ádám hülyén fejezte ki a tetszését, Éva meg úgy reagált rá, ahogy tudott adott szituációban. Én a helyében csak kinevettem volna, ahogy vergődik a saját hülyesége miatt, aztán mentem volna vissza bulizni a többiekkel.

2023. jan. 2. 18:49
 25/26 anonim ***** válasza:
100%

"Egy fejlődőképes embernek fontos a visszacsatolás, mert csak abból tud építkezni."

Az állítással egyetértek, a visszacsatolás nyilván hasznos - DE ezzel senki nem tartozik neki egy visszautasítás során. A legtöbb ember csak szeretne kilépni az interakcióból egy kulturált "köszönöm, de nem szeretném" után, nem elvárható, hogy további részletekbe bocsátkozzon. Ha szeretne, az nyilván más, de itt szokás úgy kezelni a dologot, mintha a nőknek ilyenkor kutya kötelességük lenne kielégítő indoklást adni. Nem.

2023. jan. 2. 18:57
 26/26 anonim ***** válasza:
48%
A 18-asra írta a fellengző jelzőt kedves agyhalottozásban erős, de másban gyenge kommentelő
2023. jan. 3. 09:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!