Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Hogyan tudnék változtatni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan tudnék változtatni magamon?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretnék már elköteleződni és lett is volna többször lehetőségem komoly kapcsolatot kialakítani, de amikor eljut odáig a dolog, egyszerűen megfutamodok. Három hosszútávú kapcsolatom volt eddig, mindannyian "megküzdöttek" értem, úgyhogy velük sem volt más a helyzet.

Sajnos az ismerkedési lehetőségeim kimerülnek az internet által, elkezdek beszélgetni valakivel és egész addig tart a rajongás, amég találkozni nem akar a másik. Olyankor bekattan valami, úgy érzem nem akarom már az egészet, félek komolyan ismerkedni. Szerelmes is csak az első páromba voltam, ami egy rossz kapcsolat volt egész idő alatt.

24N

2022. dec. 5. 14:21
 1/9 anonim ***** válasza:
90%
Talán akkor egy időre el kéne engedned a társkeresőzdit, míg nem érsz meg rá kellően érzelmileg.
2022. dec. 5. 14:25
 2/9 anonim ***** válasza:
0%
Írj,ugyis unatkozom:p
2022. dec. 5. 14:29
 3/9 anonim ***** válasza:

Nem lehet, hogy idegennek érzed ezt az egészet, hogy így "kell" ismerkedned?

Vagy esetleg túl gyors ez az egész, és nincs időd felvenni a tempót, hanem már dönteni kell, találkozni, érzelmet kicsikarni... stb.?

2022. dec. 5. 15:02
 4/9 anonim ***** válasza:

"Szerelmes is csak az első páromba voltam, ami egy rossz kapcsolat volt egész idő alatt."

Szerintem ez (is) játszik szerepet!

2022. dec. 5. 17:14
 5/9 A kérdező kommentje:

Idegennek is érzem a dolgot, nyilván személyesen, nem egyből érzelmi szinten ismerkedni könnyebb lenne...

Viszont az előző párjaimat évekkel előtte ismertem már és velük sem ment könnyen erre a szintre emelni a kapcsolatunkat, sokáig elutasítottam őket, mert akkor is menekültem inkább.

Az első párommal nagyon sok dolgot megtapasztaltam és nem bánom, mert egy naiv buta liba voltam akkoriban, az általa tanultak segítettek kibillenteni ebből a szerepből.

2022. dec. 5. 17:35
 6/9 anonim ***** válasza:

Én is ugyanígy tartok, mint te. De gondolom ez nem vigasz. Volt nálam is, hogy megfutamodtam. Utólag kiderült, hogy jól tettem.

Nem tudom nálad hogyan zajlik, de kicsit ilyen pánikrohamszerű a menekülés. Én sem tudom, hogy miért van ez. Talán fél az ember az elköteleződéstől, vagy attól, hogy esetleg koppan.

Vagy talán a másik személye nem elég megnyugató.

Nem lenne jobb, ha addig lehetne várni, amíg benned alakul ki, hogy most már szívesen találkoznál a másikkal? És addig meg max beszélgettek, leveleztek... stb.

2022. dec. 5. 17:52
 7/9 A kérdező kommentje:

Én talán attól félek, hogy nem a jó ember mellett köteleződnék el. És ezt egy idő után mindenkinél érzem, pedig tényleg volt, aki gyakorlatilag a megálmodott férfit testesítette meg, de mégis menekülni kezdtem.

Igazából ez az érzés bennem is kialakul, hogy szeretnék találkozni a másikkal, onnantól kezdődnek a problémák, ha eljön a találkozás. Onnantól bármit akarok, csak találkozni nem...

2022. dec. 5. 18:17
 8/9 anonim ***** válasza:
Ez nem jó, pszichológus nem ártana.
2022. dec. 5. 18:19
 9/9 anonim ***** válasza:
Van az a mondás, hogy aki mer az nyer. A párkapcsolat mindig kockázat, koppantam már én is nagyokat, de annyira jó tud lenni hogy megéri kockáztatni. Aki meg nem alkalmazkodik ismerkedéskor a te tempódhoz, az nyilván vörös zászló. Ha nem tudsz a félelmeiden túllendülni, én is egy szakember segítségét javasolnám. 38/f
2022. dec. 5. 18:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!