Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
"Legyen egy hobbid!" tanácsolják a férfiaknak társkeresés során. De lányok, nektek milyen hobbik jönnek be?
Úgy láttam, elég szűk a keresztmetszet azon hobbik tekintetében, ami a csajokat érdekli. Egy ismerősöm asztrofotózik pl., érdekes tevékenység, nem olcsó, vagyis aki űzi, egzisztenciálisan is rendben van, és marha látványos a végeredménye. De egy csajt nem tudott még elvinni egy éjszakai tejútlesre, mert hideg van, minek kimenni a semmi közepére, stb.
De az extrém sport túl veszélyes, a game-elés túl uncsi, és így tovább... Még az a legjobb, ha a pasasnak van egy drága autója vagy motorja, amivel hétvégén csapatja az utakon, mert a csaj olyankor legalább szemforgatva mondhatja félig panaszkodva, félig dicsekedve, hogy "jaaaj, a Béla vett egy olyan NAGYON DRÁGA autót, én mindig mondom neki, hogy ne száguldozzon azzal a sportkocsival, de hát..."
Úgyhogy szinte csak az utazás marad, mint kompatibilis hobbi (persze ne egy norvég fjordba vagy Nyugat-Szaharába).
Nekem férfiként a bakelit lemez gyűjtés lett az új hobbim. A 90-es és 2000-es évek elektronikus zenéivel.
Emellett az úszás ami rendszeres és a biciklizés, szívesen kirándulok is ha van tarsaság.
Szerintem önmagában mindegy mi a hobbid normális keretek között nem az lesz a döntő a kapcsolatot illetően. Persze egy pók fóbiás nő nem fog összejönni veled ha pókokat tartassz.
"Úgyhogy szinte csak az utazás marad, mint kompatibilis hobbi (persze ne egy norvég fjordba vagy Nyugat-Szaharába)."
Mi bajod a norvég fjordokkal meg a Nyugat-Szaharával? Mindkettő nagyon érdekes úticél.
Hobbinak én azt nevezem, amikor tényleg alaposan elmélyülsz egy tevékenységben, olyan komolysággal és megszállottsággal, mintha pénzt kapnál érte (sőt még annál is mélyebbel, hisz belülről jön a motiváció). Szóval egy valódi hobbin keresztül még akkor is nehéz másokhoz kapcsolódni, ha magát a tevékenységet sokan szeretik.
Mondjuk ha valakinek hobbija az éneklés, akkor arra gondolok, hogy nem pusztán a danolászás okoz neki megelégedést, hanem törekszik minél jobban csinálni, felvételeket rögzít, tudatosan fejleszti magát, akár tanárhoz jár, vagy olvas és videókat néz a témában, stb. és így nem sok közös öröme lesz benne olyasvalakivel, aki csak úgy szeret énekelgetni és ennyi.
Szóval szerintem a hobbi jobb esetben azt mutatja, hogy tudsz valami érdekeset/értelmeset kezdeni a szabadidőddel és belső motivációból is vannak céljaid, rosszabb esetben pedig valami, amihez a másik nem tud kapcsolódni, viszont az életedet eléggé kitölti.
Olyan hobbid legyen, amit TE élvezel űzni. Az a lényege.
Párom például fotózni imád - a régi gépekkel, ahol a gép nem magától kalibrálja be magát, hanem neki kell beállítani minden részletet.
Engem annyira nem vonz, de örülök hogy ki tud teljesedni benne, plusz mindig gyönyörködöm a fotókban :D
Én azért táskeresőztem világ életemben, mert ott nekem levoltak írva a hobbijaim, és pasival csak olyannal álltam szóba akinek szintén, illetve ha volt 1-2 átfedés.
Pl amikor összejöttem a férjemmel, voltak közös hobbijaink, mint pl a geoláda keresés, kirándulás, túrázás, jégkorizás, bicajozás.
De pl vt olyan amit azelőtt egyikünk sem próbált a másik repertóárjából, de megtetszett és azóta is közös hobbi lett, pl ő megtanított engem síelni, én őt lovagolni.
De van olyan tevékenység amit azóta is ki-ki magában űz, mert a másikat hidegen hagyja, pl ő azóta is egyedül kajakozik, én meg egyedül festek, zenélek.
A nők nem egy homogén halmaz, így univerzálisan jó tanácsot nem tudok adni... meg azért a hobbi azért hobbi, mert azt szereti csinálni az illető, nem azért, mert azzal jobban tud nőcit / pasit fogni.
Én személy szerint olyan hobbik terén, amiket lehet közösen is csinálni, a kultúreseményeket látogatását, a filmnézést (művészfilmeket és mélyebb filmeket IS, nemcsak a hollywoodi vígjátékokat és a Marvel-összest), kirándulást és az utazást szeretem a legjobban, de szinte mindenre nyitott vagyok, ameddig az nem jár nagy magasságokkal és sok mászással, mert attól félek. Pl. exem lemezeket gyűjtött meg lemezbörzékre járt meg családfakutatással, régi anyakönyvek meg házassági kivonatok digitalizálásával is foglalkozott szabadidejében, nyitott voltam, sokat tanultam.
Ezen kívül olvasni szeretek, ezért az imponálni fog, ha a másik olvas.
Fel nem sorolt dolgok közül: kézműveskedés, DIY, alkotómunka vonz.
Ez az asztrofotózás szerintem érdekes lehet, nekem tetszene.
Bármilyen hobbi lehet egyébként, ami legalább egy picikét is érdekel, de ez meg nagyon szemelyfuggo. Engem pl nem hoz lázba, ha valaki futni, vagy kondizni jár, mert nekem az unalmas (mármint a tevékenység, nem a személy),de ha mondjuk túrázik, az tetszik, mert azt én is szeretem. Bejön, ha valaki szeret olvasni, mert arról lehet beszélgetni, én is sokat olvasok. Tetszik, ha valaki fest, rajzol, zenél, mert szívesen nézem/hallgatom.
Meg van még egy csomó érdekes hobbi, ami most eszembe sem jut, de biztosan tetszene, ahogy olyan is sok van, ami hidegen hagy, de másnak meg pont az lenne érdekes.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!