Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Mostanában miért írnak ki...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mostanában miért írnak ki annyi kérdést a prostik vagy egyéb fizetős lányok tevékenységét és jövedelmét kritizálva?

Figyelt kérdés
Nyilván, bizonyos értelemben érthető a társadalom részéről az előítélet, bár magam sokkal megengedőbb vagyok e tekintetben is. Ezek a lányok olyasmit kínálnak fel, ami két felnőtt ember esetében nem képezhetné kereskedelmi cserealap tárgyát, mert vágyakat, érzelmeket, szerelmet nem lehet pénzért vásárolni. Ez így rendben van. Ha valakinek ezért fenntartásai vannak, simán elfogadom. Viszont ha a két fél- a szolgáltatást nyújtó hölgy és az érte fizető férfi- megegyeznek, akkor hol itt a gond? A férfi énképe sérülhet annak a tudatában, hogy a pénze nélkül esélye se lenne az adott nőnél. A nő pedig azért sérülhet, mert áruba bocsátotta a testét. Hosszabb távon ebben kiéghet. Lebukás esetén szégyenben marad. Miért baj, ha egy fiatal prosti gyorsan akar sok pénzt keresni? Vagy egyáltalán bárki? Vagy csak a pénzre irigyek, de a munkára nem? Illetve, miért küldik el őket takarítani, árut feltölteni vagy gyárba? Ezt a sok gyűlöletet, rosszindulatot miért nem a saját életének jobbá tételére fordítja? Kétlem, hogy bárki is megmondhatná másnak, hogy mihez kezdjen az életével.

2022. okt. 8. 14:51
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
83%
A genetikailag programozottan irígy magyar ember mindenkire prüszköl akinek egy kicsit is jobban megy a sora mint őneki. A prosti egy hét alatt többet keres mint ő egy hónap alatt 4 műszakban a tetű gyárban. Azt csak szétteszi a lábát a rohadék, semmit se csinál. Milyen jó lakása van, meg új autója is, meg kétmilliós konyhabútora. Őneki meg már lassan enni sincs mit. Hogy dögölne meg mindenki őrajta kívül.
2022. okt. 8. 15:34
 2/18 anonim ***** válasza:
40%
Azt is érdemes megnézni, hogy ki mondja, vagy jelen esetben írja azt a kritikát. Bár ez egy névtelen, arctalan oldal, de lenne rá egy nagyobb összegem, hogy nem olyan fiatal és vonzó lányok puffognak, akik könnyen találnak maguknak megfelelő párt.
2022. okt. 8. 15:53
 3/18 anonim ***** válasza:
27%

"Viszont ha a két fél- a szolgáltatást nyújtó hölgy és az érte fizető férfi- megegyeznek, akkor hol itt a gond?"

Ha a drogdíler és a drogfogyasztó megegyezik egymással (és mindkettő nagykorú), akkor hol itt a gond?

Ha a szorult helyzetben lévő eladósodott ember és az uzsorás megegyezik egymással és az uzsorás is tartja a szavát, akkor hol itt a gond?

"Miért baj, ha egy fiatal prosti gyorsan akar sok pénzt keresni? Vagy egyáltalán bárki?"

Mert arra tanítja a fiatal lányokat, hogy ha szépnek születtek, akkor semmiért nem kell különösebben megküzdeniük?

Mert visszaveti a POZITÍV feminizmust azzal, hogy így is nehéz embereket nemtől függetlenül rávenni, hogy nehéz szakokat elvégezzenek és karriert csináljanak benne, de így azt fogja mondani, hogy minek keccsölje végig az orvosit vagy jogit, ha építsen fel egy vállalkozást, ha ezzel is meg tud keresni egy csomó pénzt, vesz belőle pl. 3-4 ingatlant, kiadja és hátradől, bejelentett munkaviszony nélkül is van "nyugdíja"?

Mert visszatárgyiasítja a nőket és valutává teszi a szexuális aktust, ami ellen annyit küzdöttek? Hiszen ha pénzért adja, akkor immáron a nő ragaszt magára önként és nem külső kényszerből árcédulát, tehát morálisan és mindenhogy védhetetlen annak cáfolata, hogy mindennek és mindenkinek megvan az ára.

"Vagy csak a pénzre irigyek, de a munkára nem?"

Adómentes könnyűpénzre, amit ráadásul szakképesítés nélkül lehet csinálni mindenki irigykedik és mindig is irigykedni fog.

Főleg, hogy GENERÁCIÓK alapozzák meg lassan ebből a vagyonukat, majd ők fogják a legjobban letagadni azt, hogy valaha is közük volt a szexiparhoz.

Hányan, de hányan behazudnak egy körmös vállalkozást, ahol 6-700 ezreket keresnek, hányról derül ki, hogy valójában valami büfészakos diplomája van és a Morgan Stanley közelében nem volt soha vagy maximum recepciósként dolgozott ott 2 hónapot.

Hányról derül ki, hogy külföldön maximum fapadossal utazgatni járt ki, sosem volt ott huzamosabb ideig dolgozni.

És máris le van simázva a pénz.

Már olyanok is vannak, akik pénzes pasit hazudnak be, hogy a pasijuk fizette az albérletet és így azt a pénzt minden hónapban félretették. Közben meg ha ismered őket tudod, hogy senkijük nem volt abban az időben, az albérletüket pedig sűrűn cserélgették, mert 1-2 szomszédnak nem tetszett az átjáróház.

Ez még ami felháborító. Mert legyen prosti. De akkor vállalja be. Ahogy azt is tudom tisztelni, aki megmondja, hogy 10 évet ült a sitten bankrablásért, de a pénzt sosem találták meg és most próbálja fenntartani magát árufeltöltői munkából, mert egy budai villának nagyon sok a rezsije ám, amit szegény nagymamájától örökölt.

2022. okt. 8. 17:52
 4/18 A kérdező kommentje:
#3-as: ez kifejezetten összeszedett, tartalmas és kiváló válasz volt. A drogos aspektustól eltekintenék, mivel az nem törvényes, szemben a prostitúcióval. Szerinted a gyorsan sok pénzhez jutó, nevezett hölgyek is hasonlóképpen vélekednének az érveiddel kapcsolatban? Mert alternatívát te se tudtál kínálni. Nyilván, nem is a te dolgod ezt megtenni. De ugyanennyi pénzt hozó munkát egyikük sem fog találni. Bár itt nem is a fizetős lányokra hegyezném ki a témát, hanem a rájuk irigykedő, őket megvető, gyalázó, sikertelen, csóró, nőgyűlölő férfiakra.
2022. okt. 8. 20:14
 5/18 anonim ***** válasza:
74%
Bármelyik prosti tisztességesebb, mint a politikusok legnagyobb része!
2022. okt. 8. 20:42
 6/18 anonim ***** válasza:
49%

"A genetikailag programozottan irígy magyar ember mindenkire prüszköl akinek egy kicsit is jobban megy a sora mint őneki. A prosti egy hét alatt többet keres mint ő egy hónap alatt 4 műszakban a tetű gyárban. Azt csak szétteszi a lábát a rohadék, semmit se csinál. Milyen jó lakása van, meg új autója is, meg kétmilliós konyhabútora. Őneki meg már lassan enni sincs mit. Hogy dögölne meg mindenki őrajta kívül."

Én is ki vagyok akadva a prostik "fizetésére" de alapvetően nem irigységnek nevezném. Más ember évekig tanul az egyetemen, diplomás munkakörben nem keres annyit, mint a 8 általánost végzett sportos alakú Mariska aki annyit ért el az életben, hogy szét tudja tenni a lábát. Persze nyilván megvan a hátránya annak is, de nulla szaktudással és nulla tanulással az a pénz még akkor is sok, ha cserébe dugni kell érte.

Akkor tartanám reálisnak, ha egy valóban gyönyörű, kedves lány lenne aki felejthetetlen élményben tudná részesíteni a másikat. Ha a fogatlan Julcsi flegmán széttenné a lábát, akkor biztos nem.

2022. okt. 8. 22:42
 7/18 anonim ***** válasza:
0%
#6: Kérd meg akkor az egyetemista ribi barátnőidet, hogy részesítsék olyan örömben, hogy a fogatlan Julcsi ne lehessen konkurencia. Ja, hogy az már nem oké. Ja, hogy nektek már csak prémium férfiakkal oké dugni? Akkor meg ne csodálkozzatok, hogy egyre több férfi dönt inkább úgy, hogy mamahotel és kispórolja a biztos dugás költségét.
2022. okt. 9. 05:36
 8/18 anonim ***** válasza:
71%

Szívemből szóltál, kérdező.

Én sem értem, mi ez a sok lenézés. Szerintem csak az ítéli el, aki irigy. Vagy azért, mert ő nem elég szép, hogy csinálja, nem lenne rá kereslet (akár férfi, akár nő), vagy azért mert más módon irigyli a "könnyű" pénzt, bezzeg ő... De ha lehetősége lenne rá (lenne rá kereslet, vagy nem félne a társadalmi megbélyegzéstől), cserélne vele.

Én azért tudom teljesen őszintén elfogadni őket és nem elítélni, mert nem irigylem őket. Fiatal vagyok, szép vagyok, lenne rám kereslet. De szerintem ez a "könnyű" pénz valójában nem könnyű. Pont azért van ilyen borsos ára, mert nagyon tönkreteszi a női lelket, kiégnek, megundorodnak minden férfi érintésétől. Volt is itt egy ilyen kérdés régebben, ahol 3 év után a lány elvesztette a szex élvezetét, minden férfitól megundorodott, még attól is, aki tetszett neki. Elveszíteni a szerelem, szex örömét egy életre szerintem hatalmas ár. Nem is beszélve arról, hogy maga a munka is lehet gyomorforgató (bár szerintem még pont azt tudnám a legkönnyebben leküzdeni), de a maradandó testi és lelki hatásai nem érik meg. Egy időre szét lehet választani tudatosan a cselekedeteket az érzelmektől, de előbb-utóbb érződik a hatása, még ha az ember elsőre nem is gondolná. Sok vendég esetén elég magas a betegségek kockázata is, még ha mindig gumiban szexel, mert az sem véd tökéletesen.

És még bele se vettem, hogy titkolózni kell, mert a sok álszent elítéli amit csinál. Pedig a szabad akaratából megköttetett üzletben én sem törvényesen, sem erkölcsileg nem látok kivetnivalót.

Szóval én nem irigykedem, mert ott lenne ez a lehetőség, de teljesen nyugodt szívvel mondhatom, hogy szívesen tanultam a nehéz szakon, mert érdekelt, és dolgozok is benne, amivel jól keresek. Mivel anyagi biztonságot tudok magamnak teremteni, a luxuscikkek meg nem adnak hozzá a boldogságomhoz, ezért anyagilag sem irigykedem rájuk, nem vonz ez a pálya.

2022. okt. 9. 10:05
 9/18 anonim ***** válasza:
0%
3: Leszek az ördög ügyvédje, csak a vita kedvéért: A feminizmus célja éppen az volt, hogy a nők legyenek egyenlőek a férfiakkal, ugyanúgy képezhessék magukat, ugyanazon jogok illessék meg őket és ugyanazért a munkáért ugyanazt a fizetést kapják meg, ami által végső soron függetlenedhetnek a férfiaktól, nem? Mert így nem lesznek ráutalva a férfiakra sem anyagi sem egyéb okokból. Van "rendes" fizetésük és ha teszem azt tönkremegy valamilyen háztartási eszköz, számítógép, csaptelep, bármi és történetesen nem értenek hozzá, akkor a pénzükből meg tudják fizetni a szakembert, aki cseréli vagy megjavítja, ezáltal nem lesznek a szomszéd srácra/párjukra/férjükre utalva. Magyarul végsősoron a függetlenedés alapja a pénz, amivel meg lehet venni olyan szolgáltatásokat vagy csak segítséget, amelyekben korábban a férfiakra voltak utalva. Ez eddig tiszta sor. Azért sem hallottam különösebb felháborodást eddig, hogy közben a mindenféle modern háztartási eszközök (mosó/mosogatógépek, robotporszívók...) és a különböző étel kiszállítócégek gyakorlatilag a férfiakat is ugyanígy függetlenítették. Az egyetlen probléma a pénzért megvehető szex. Nem arról van itt szó, hogy egy szálat hagyjunk meg, hogy a férfiak azért ne tudjanak 100%-ban függetlenedni?
2022. okt. 9. 10:27
 10/18 anonim ***** válasza:
58%

8. folyt.

#3: vitatkoznék veled mint feminista. Egyrészt, a prostitúció törvényes, senki nem károsít meg senkit. Pontosan egy munka, ami olyan, mint bármelyik fizikai munka, ahol szintén a testéből él egy ember. Tudja, mit kockáztat, senki sincs becsapva, megfenyegetve stb (most a szabad akaratából vállalt szexmunkásokról beszélek, az intézetes kényszerítés felháborító, bűncselekmény, az ellen fel kell lépni).

Mindig mindenki a kínálati oldalt nézi és szidja. Holott a probléma a keresleti oldalon van. Ki tárgyiasítja vissza a nőket? Nem a prosti, hanem a kuncsaft. Miért mondom ezt? Miért nem haragszom a prostikra? Mert nem vetélytársaim. Az én potenciális partnerjelöltjeim azok az emberek, akik nem fizetnének a szexért, és nem tárgyiasítják a nőket. Az ő vevőkörük pedig az ellentéte. Tessék, fel van osztva a terep, nem versengünk egymással.

A moralitást mint érvet nem tudom elfogadni. Szerintem nem bűn, ha valaki árulja a szexuális szolgáltatásait. Én nem tenném, de nem ítélem el. Ez az egész szubjektív. Nem ítélem el a szexuális szolgáltatásokat igénybe vevő férfiakat sem, csak nem egyezik a hozzáállásunk az intimitáshiz érzelmi szinten. De miért haragudnék rájuk, amikor egy törvényes üzletet kötöttek? Mit bánt ez engem? Az ő lelki világuk és életük szomorú, ha nekik ez kell/jut. Nagyon sok minden el van rontva a férfiak nevelésében. Az aki így kezeli a szexualitást és a nőket, valahonnan innen ered, tehát itt kell változtatni. Ugyanúgy, ahogy azon a felfogáson is, hogy a nő házi cseléd, másodrendű stb. Ugyanilyen káros és elítélendő felfogás. És sokkal nagyobb kárt okoz a társadalomban (család, háztartás, munkahely, láthatatlan munka), mint egy prosti. Számomra sokkal égetőbb társadalmi kérdés.

Aki pedig kihasználja a kiszolgáltatott intézetis lányokat, azt természetesen elítélem, büntetni kell.

Arra tanítja a fiatal lányokat hogy minek tanulni?

Hát ha nincs annyi esze, hogy lássa, akkor tényleg minek. Amúgy meg a kapitalizmus arról szól, hogy mindennek van ára, és keress pénzt, ahogy a leghatékonyabban tudsz. Bele van kódolva, hogy egy ilyen lehetőség logikusan az egyik legjobban megérő karrier. A gazdaság nem foglalkozik az emberi, lelki oldallal. Hogy rövid az arany élet és jönnek a mellékhatások? A modellszakma pont ugyanilyen. Az ellen nem küzd senki? Ott is tönkreteszik a lányok testét-lelkét, önbizalmát, önértékelését, egy darab húsként, tárgyként kezelik. Aztán talán egy ideig keres jól, de pár év múlva kiöregszik a szakmából és más szakma hiányában ennyi volt. Mégsem ítéli el senki a modelleket.

Értem, hogy meg akarod védeni a fiatal lányokat egy karrier zsákutcától, de csomó másik szakmával sajnos ez a helyzet. Tudatosan kell pályát választani, ezt valóban oktatni kéne. Ahogy a szexmunka lelki hatásait is. Bár ugye sok ember csak a saját bőrén tapasztalja meg a dolgokat.

Miért felháborító, ha valaki rejtegeti, hogy prosti? Kürtölje szét a nagyvilágban, amikor pont azok ítélkeznek álszenten irigységből? 8-as válaszomban kifejtettem, hogy nem értek egyet a lenézéssel és megszégyenítéssel. Mégis, megértem, hogy egy ilyen társadalomban titkolják, ha legalább ilyen szempontból kevesebb mentális bántalmazást akarnak. Elég lelki teher az, ami a sok szexuális partner meg maga a munka miatt a hormonok, ösztönök hatásaként jelentkezik.

2022. okt. 9. 10:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!