Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Azok a férfiak, akik azon siránkoznak, hogy nehéz a férfiak sorsa, mert nem találnak maguknak párt, azok nem gondolnak bele, hogy ha a férfiaknak nincs párja, akkor a nőknek sem?
Üdv.
Egy magabiztos nő.
61 - "Ha elfogytak az érvek"
Nem fogytak el, csak megint nem sikerült értelmezned őket :)
"Hisz mindvégig azt állítottam, hogy nem ez a létszámbeli különbség okozza azt a problémát, ami miatt a férfiak folyamatosan siránkoznak. Hisz ugyanezzel az erővel a nők is problémázhatnának, főleg annak fényében, hogy TÖBB NŐ VAN, MINT FÉRFI, csak a téma aztán a 20-30 közti korosztályra terelődött."
Most.. Sikerült értelmezned?
Áh, biztos ami biztos, leírom még egyszer :)))
Hisz mindvégig azt állítottam, hogy nem ez a létszámbeli különbség okozza azt a problémát, ami miatt a férfiak folyamatosan siránkoznak. Hisz ugyanezzel az erővel a nők is problémázhatnának, főleg annak fényében, hogy TÖBB NŐ VAN, MINT FÉRFI, csak a téma aztán a 20-30 közti korosztályra terelődött.
Szívesen. Veled kapcsolatban az a lényeg, hogy borzasztó ostoba dolog érveket számonkérni úgy, hogy nem érted meg őket :)))
Gondolom neked sem volt soha barátnőd és nem érted az okát. Eltaláltam? :))))
"Sosem lesz olyan, hogy minden férfinek, vagy minden nőnek párja legyen."
Ez is igaz, mert nem. Viszont, ha továbbra is a tényekből indulunk ki, az-az hogy több a férfi, mint a nő, akkor a párkapcsolatban élők aránya sem fog változni, így idomul a nemek arányához. Gondoljunk bele, hogy pl van egy kis egyszerű 9 fős szigetlakó populáció, amiből 5 férfi és 4 nő. Ebből a 4 nőből legyen 1 nő makacs, akinek egy férfi sem tetszik, így inkább egyedül marad. Ez azt fogja eredményezi, hogy 3 pár fog kialakulni, ami ugyebár 6 ember (3 férfi és 3 nő alkotja). Megmarad 3 ember, akik páratlanok (2 férfi és 1 nő). Na most úgy áll a helyzet, hogy az 5 férfiből 2 páratlan, és a 4 nőből 1 páratlan. Emiatt könnyen megállapítható, hogy ebben a populációban nehezebb dolguk van a férfiaknak párkeresés szempontjából, mivel nekik csak 60%-uk talált párt, de a nők jobban jártak, mert nekik már 75%-uk talált párt. Szóval újfent visszatérve az eredeti kérdésre, könnyen megállapítható, hogyha a férfinek nincs párja, akkor a nőnek sem, de attól még a nők sikeresebbnek mondhatók párkeresés szempontjából, ha a férfiak többen vannak. Ezért én belegondolhatok az eredeti állításba is, és az általad módosított állításba is. Mindkét variációval a férfiak húzzák a rövidebbet.
"Egyébként összességében több nő él, mint férfi, csak te kiválasztottad a 20-30-as korosztályt, mert jellemzően az a társkeresés korosztálya"
És mint észrevetted, nem is véletlenül jelöltem ki azt a korosztályt. Hogy miért is? Igen, a nők többen vannak, ha a teljes magyar populációt nézzük. DE ha kijelöléssel megvizsgáljuk, hogy hány éves kornál fordul át a nemek aránya, valamint feltételesen belevesszük az inkább egyedül maradós nőket is, akkor azt kapjuk, hogy lennének olyan férfiak, akik kénytelenek lennének idősebb hölgyekkel járni, mert amúgy sem maradna egyéb lehetőség. Erre írtam korábban, hogy köszi, de nem vagyok nekrofíl.
"Nem érted a női igényeket és te makacsul csak és kizárólag a férfiak problémáját veszed figyelembe."
Igen, nem vagyok nő. Emiatt nem is tudom a női igényeket. De mentségemre legyen mondva, hogy honnan is kéne tudnom, ha nem vagyok nő? Az elmúlt évtized pofáraeséseiből? Sajnos egyik leányzó/nő sem említette a visszautasítás konkrét okát, amiből tanulhattam volna. Ehhez még hozzájön, hogy sajnos nem születtem gondolatolvasónak sem. (Amit gondolom nem volt nehéz kitalálni.) Így maradnak a rossz tapasztalatok, megfigyelések és egy-egy elejtett információcska. De ha esetleg felvilágosítanál a női igényekről, akkor azt megköszönném még a többi olvasó nevében is.
"amikor azt írom, hogy "férfiak", vagy "nők", akkor a többségről beszélek általánosan, nyilván vannak kivételek és semmi sem igaz mindenkire, csak most nem akarom a kivételeket részletezni"
"Ha van barátnőjük, csajuk, akkor magabiztosabbnak érzik magukat"
El kell hogy szomorítsalak, mert ez az 1 állítás, ami félig-meddig hasznos a bekezdésben. A többi még csak az átlagra sem igaz. Amit te ezenkívül leírtál, az nem a férfiakra igaz, hanem az általános suli felsős, vagy gimis korosztályba tartozó srácokra.
"Tehát amikor azt írod, hogy "még a számbeli különbségeket leszámítva is a férfiak bizony hátrányból indulnak", akkor képtelen vagy a saját vágyaidtól és igényeidtől elrugaszkodni és belegondolni abba, hogy más másra vágyik."
Ha az összes női elvárást, igényt belevennénk a statisztikába, akkor nem gondolnám, hogy pozitív irányba tolná el a szingli férfiak esélyeit.
"Ha viszont azt is hozzátesszük, hogy ez a kapcsolat mindkét fél számára kielégítő legyen, (érzelmileg, tisztelet, egyenlőség, szexualitás tekintetében egyaránt) akkor a nőknek van nehezebb dolguk."
Ezt nem állítanám ekkora magabiztossággal, mert te is csak az egyik oldalt tapasztalhatod.
"pl. azok a férfiak, akik ego növelés miatt csak szexre hajtanak, problémát okozhatnak a nőknek, akiket hülyítenek. Ilyen gondjaik a férfiaknak nincsenek."
Tudod, hogy mi az a "friendzone"? Nekem elhiheted, hogy nagyon kényelmetlen egy hely. Egonövelésben bizonyos nőket sem kell félteni, főleg az "aranyásókat". Szóval ja, ezek is problémát okozhatnak a férfiaknak.
"Tehát összességében mindkét nemnél más problémák lépnek fel a társkeresés tekintetében és te hajlamos vagy az egészet csak a férfi igények szerint szemlélni."
A főkérdés szempontjából ez egy elnézhető "bűn" a részemről. Gyanítottam, hogy téged a vélemények érdekelnek. Így a legkézenfekvőbb, hogy a saját véleményemet taglalgattam.
"Viszont egyetlen pont kiemelése nem fedi le a teljes helyzetet."
Nem is az volt a célom, hogy a teljes helyzetet részletezzem, hanem csak a társkereső piacot a férfiak szemszögéből.
"Ha te egyedül leszel és nem lesz soha társad, akkor értelemszerűen ugyanez egy nővel is előfordul. Pontosabban ha 100 ilyen férfi van, akkor ugyanez 99 nővel is megtörténik."
Ez így elég homályos megfogalmazás. Az első mondat nem feltétlenül igaz, és még csak nem is feltétlenül releváns. Már csak abból a szempontból sem, hogy mi a garancia arra, hogy nem én tartozok bele a férfiak azon többletébe, akiknek nem marad női pár? Továbbá, mi a garancia arra, hogy nem csak a többletbe tartozok bele, hanem azok körét is erősítem, akiket visszautasítottak azok a nők, akik saját belátásuk miatt inkább egyedül maradnak? A második mondat az abból szempontból érdekes, hogy az abban foglalt állításról ki is tehet pontosan? Az a 100 férfi, vagy a 99 nő? Vagy vegyesen? Ha mind a 100 férfi bepróbálkozott mind a 99 nőnél, és egy pár sem lett, akkor az a 100 férfi miért foglalkozzon azzal a 99 nővel, aki visszautasította őket? A férfiak érezzenek megbánást, mert nem voltak elég jók a nőknek? Vagy a nők érezzenek megbánást, hogy a férfiak között nem volt egy se jó nekik? Tehát visszatérve a valóságba, nekem miért kéne abba belegondolnom, hogy vannak olyan szingli nők, akiknek nem vagyok elég jó? Előre nem tudhatom, utólag meg csak bosszankodni tudok a pofáraesések miatt.
"Na, én meg úgy tudtam, hogy Vadon Jani nem csak házas, de gyereke is van :P"
Most te ragadtál ki egyetlen példát, és abból általánosítasz.
"Miért nem vizsgáljuk azokat az eseteket, ahol a visszautasítás miatt a férfi megveri, megerőszakolja, vagy megöli a nőt? Ilyen is van, lényegesen több női áldozattal, mint fordítva."
Ez igaz, de nem általános jelenség. Nekem nem sok olyan női ismerősöm/rokonom van, akivel megtörtént már hasonló. A híradásokban előfordul időnként, de közel sem egy mindennapos jelenség. Állítom azt, hogy sokkal több közúti baleset van.
"Egy nőnek a visszautasítás sem könnyű, és nem csak a fizikai bántástól való félelem miatt, hanem némileg ez olyan, mint egy szakítás, nem szívesen mondod meg a másik embernek, hogy nem akarsz tőle semmit."
Én valahogy nem így tapasztaltam, de bizonyára mindig csak én teszek rossz lóra. A szakítás rész meg sem tudott még valósulni, hisz ahhoz kapcsolat is szükséges lenne, amit el lehet egyáltalán szakítani. Na addig a szintig nem jutottam el senkinél.
"És akkor arról még nem is beszéltünk hogy a férfiak hány százaléka képes ezt elfogadni és megérteni..."
És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a nők hány százaléka képes inkább egyedül maradni…
"Jelentkező igen, de azzal még senki nincs előrébb... Olyan is mindig lesz, aki szívesen megdugná bármelyik nőt, de most mit kezdjek ezzel? Örülnöm kéne, hogy ha kedvem lenne hozzá, 2 mp alatt tudnék valami perverz férfit találni, aki látatlanban is dugna?"
Én se vagyok azzal előrébb, hogy vannak olyan nők, akiket csinosnak tartok, csak egyiknek sem kellek. Olyan is mindig lesz, akinél csak friendzone-ig jutok, de most mit kezdjek ezzel? Örülnöm kéne, hogy ha kedvem lenne hozzá, akkor 5 perc alatt tudnék valami fizetőset találni, aki némi pénzért elvállalna?
"Igen, aztán meg lelkiismeret-furdalás nélkül kiegyezhetünk abban, hogy a párkapcsolat összes többi lépése pedig a nőknek nehezebb, ahogyan a házasság és az együttélés minden lépése is..."
Egyrészt, a párkapcsolatig el is kell tudni jutni. Egyelőre nem az a téma. Másrészt a többi lépés nem biztos, hogy csak a nőnek nehezebb. (Még itt IS lehet olvasni érdekes, váratlan sztorikat…) 😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!