Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért hazudnak a nők?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Új vagyok itt a gyakorin, viszont mindenhol azt olvasom itt, hogy jaj, hát a nőknek a kedvesség, a humor, a jó személyiség számít.

Hát, ezt most meg fogom cáfolni.

Nálunk gimnáziumban azok a fiúk akik mindenkinek beszóltak, bullyingolták diáktársaikat, bunkók voltak a tanárral, drogoztak, de jóképűek voltak, na nekik EGY CSOMÓ nőjük volt a gimnázium során. Nekünk meg akik kedves aranyosak voltunk, de nem jóképűek, nekünk egy sem.

Akkor hogy is van ez? Úgy látszik, hogy a rossz személyiségű, de jóképű srácok mégiscsak egy csomó nőt szedtek fel. Tehát nem a személyiség számít, nem fontos a nőknek.

Illetve a baráti körben 10en voltunk incelek. 4 éve már csak kilencen. Ugyanis az egyikünk egyre inkább megváltozott, kést hord magánál, verekszik az utcán, drogozik, bunkó és beképzelt lett, már nem is barátkozunk vele azóta. És láss csodát! Azóta EGY CSOMÓ nője volt már. Pont mióta rossz személyisége lett. Na, akkor hogy is van ez??

23f

2022. jún. 2. 17:34
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
57%
#20: Nyilván nem, elvégre Ted Bundy egy veszélyes pszichopata volt, az incelek meg veszélyes idióták.
2022. jún. 2. 20:43
 22/31 anonim ***** válasza:
35%
A külső számít csak.
2022. jún. 2. 21:06
 23/31 anonim ***** válasza:
72%

18, egyáltalán nem ferde és messze nem tökéletes az a férfi kép. De, lehet megleplek, mióta világ a világ, létezik ember eszmény és ez, az idők során változik, annak függvényében, mi kell a sikeres érvényesüléshez. A magabiztosság, mióta világ a világ, ennek az eszménynek az egyik alapja. Egész egyszerűen azért, mert aki állandóan fél, az nem fog tudni úgy fejlődni, ahogy az, aki bele mer vágni, aki ki meri mondani, aki meg méri csinálni. Igaz ez anyagilag, tanulás és kapcsolatok szempontjából is.

A humor azért fontos, mert az ember jobb szeret vidám lenni, mint komor, vagy komoly. Ha a másikkal nem lehet szórakozni, kevésbé fogja keresni a társaságát. De, ha észrevetted, belevettem a kommunikációs és szociális képességeket is, mert azok a kapcsolatteremtés és megtartása alapjai. Ezen kívül, kell még sok minden más is, de ezek azok a képességek, amik általánosan szükségesek ahhoz, hogy az életben jól tudj érvényesülni.

A parasztnak a példában a többsége ezeknek a képességeknek adott. A sarokbahúzódó félős, kényszeres, komplexusos srácnak ebből semmi nem adott. Nem látom ebben mi a ferde. Olvass pszichológiát és meglátom, hogy erről sok nálam lényegesen okosabb és ilyen témákban tapasztaltabb ember írt már.

Lehet nem egyetérteni, ettől függetlenül a valóság os azt támasztja alá, hogy a magabiztos ember sikeresebb az életben.

"nem hazudozik összevissza a nőknek, mert tudja hogy értelmetlen?"

Szerintem sehol nem írtam, hogy hazudozni kéne. Az valóban értelmetlen, emellett gerinctelen is.

"És te az összes ilyen férfit elkönyveled lúzernek, aki nem is férfi, de kemény munkával majd esetleg egyszer lehet belőle is férfi, aki majd úgy játssza meg magát, úgy lép fel és hazudik a nőknek, hogy alig fog feltűnni valakinek a színjáték."

Szomorú ha ennyi ment at

Nem. A legtöbb ilyen férfi, soha nem jut túl ezen. Mint írtam, hamar eldől, ki tud túllépni ezen és ki marad benne. Az, hogy egy kifejlődött, sérült személyiséget kikupáljon az ember rengeteg idő, pénz, egyedül szinte lehetetlen és nagyon kétséges, mennyit tud hozni magán.

Én arról írtam, hogy vannak fiúk, akik rájönnek, hogy jöjjenek ebből ki, ismerek ilyet. Nem hazudozik, meg megjátszik, hanem fejlődött, alakult a személyisége még a középiskola alatt. Megtalálta önmagát. Akinek fiatal felnőtt korára se sikerül ez, az jellemzően elveszett.

A megjátszás általában izzadságszagú és ha először sikerül is, hamar kilóg a lóláb és végül otthagyják az illetőt. Semmi értelme, mint írtam.

"Ha te komolyan így tudod kategorizálni a férfiakat, az valami óvodás színvonal, mindenesetre úgy látom itt minden is belefér, ha a nőket kell mentegetni."

Nagyon érdekel, szerinted hol mentegetem a nőket. Másrészt, ismétlem önmagam, az, ahogy kategorizálok egyrészt pszichológiai szempontból reális, másrészt az élet alátámasztják, az általam említett képességek fontosságát, akkor is, ha neked ez nem szimpatikus.

Én leírtam két végletet, ami között rengeteg árnyalat van és az adott ember se csak egy szinten mozog élete során.

Ugyanakkor, az ember eszménytől valóban Pista áll a legmesszebb, mert ő fog s leggyengébben teljesíteni az önmegvalósítás an, épp azért mert sérült, szorong, visszahúzódik, így az életben nem derül ki, ki is ő, mit tud valójában. Cserébe viszont elhalaszt ezer alkalmat és lehetőséget, amiért még frusztráltabb lesz, még jobban megnyomorodik.

Igen, szomorú, de közel sem ferde. Ismét ajánlom a pszichológiát a figyelmedbe.

2022. jún. 3. 08:37
 24/31 anonim ***** válasza:
67%

23: Sajnos valamennyire igazad van. Ezért is jelenthető az ki nagy valószínűséggel, hogy a nőknek nagy százaléka mindig arra az oldalra hajlik, ami neki az aktuális élethelyzetében kedvező. Ugye például a középiskolát tekintve a nagy dumás, másokat terrorban tartó, az egoizmustól duzzadó diákokhoz. Míg a felnőtt korban a biztos egzisztenciát megteremtő férfihoz.

Emellett szerencsére az általad felrajzolt életút a Pistákra vonatkozóan csak 1 alternatíva a több millióból. Na meg általában azok az emberek, akik a középiskolában "Pisták" ,egyáltalán nem biztos, hogy más életszakaszukban is azok maradnak. A középiskolai lét koránt sem determinálja a későbbi életszakaszt. Főleg nem az egzisztenciális kérdést. Ezen a területen még akkor is sikeres lehet egy Pista, ha később is "Pista" marad. Simán lehet egy jó programozó-fejlesztő, aki milliókat visz haza és még sorolhatnám. Nagyon sok olyan terület van, ahol nem szükséges kiemelkedő szociális készség a siker eléréséhez. (legalábbis ha az ember olyan vonalon helyezkedik el, ahol a tudás a mérvadó)

Sajnos az embernek tudomásul kell vennie férfiként, hogy ha szeretne egy lányt az életében akkor fel kell mutatnia valamit. Én mindig azt szoktam tanácsolni, hogy ha valaki úgy született, hogy sajnos képtelen a gonoszságra (gondolok itt mások bullyngolására vagy az arrongáns viselkedésre stb..), akkor várja ki a felnőtt kort, fusson be egy viszonylag sikeres pályát és máris adottak lesznek a körülmények egy hölgy "bevonzására". Viszont nyilván ilyenkor tudomásul kell venni, hogy az esetek többségében csak addig lesz mellette a nő, míg fent tudja tartani ezt az életszínvonalat. Ezért ennek a fenntartásáról érdemes gondoskodni.

2022. jún. 5. 14:13
 25/31 anonim ***** válasza:
55%

Alapvetően egyetértünk. És valóban, lehet valaki kiemelkedő anyagi téren akkor is, ha a szociális téren gyengén teljesít, de azért nem ez az átlag. Én legalábbis azt tapasztaltam, hogy aki a 20as éveire se találja meg önmagát, a legritkább esetben lesz sikeres később. Meg, ott van az is, amit írsz. Ha arra apellál, hogy oké, a nők nem vonzódnak hozzám se a külsőm, se a jellemem miatt, akkor majd a pénz lesz a vonzerő, annak azzal is számolnia kell, hogy ezek sose lesznek őszinte kapcsolatok.

Én azt szoktam írni, mert ezt látom működni, hogy ahhoz, hogy egy nő vonzónak találjon, valamiben ki kell tudni emelkedni. Valamiben nagyon jónak kell lenni és a kedvesség általában nem az a kategória, ami beválik.

Tehát, ha szép vagy, adott a dolog, ha nem, megpróbálhatsz azzá válni. Ha gazdag vagy, megint adott a dolog, csak a nők egy másik szelete lesz a merítésbe, ha meg van a magabiztos, talpraesett jellem, akkor megint szuper, mert egy újabb kört foghatsz meg. Ez lenne a Szent háromság. Mert ezek vonzzák együtt és külön külön is a legtöbb nőt. A legjobb, ha mind a három szinten erősítesz magadon. Aztán a jellem másik verziója a tulok, aki megragadt a "mivan, mivan, mivan???" szinten, kötözködik, verekszik, iszik stb. és ettől ő aztán nagyon férfi... de én bármit is gondolok erről a típusról, mint fentebb kifejtettük, vannak rá vevők. De, ismerek olyat is, aki elvont művész. Soha nem vonzott semmilyen szinten, sőt, de, van az a szűkebb réteg, akinek bejött. Általában meg is találta ezeket a lányokat, hiszen ezekben a körökben mozgott. Pont azért tetszett sokaknak mert ő "más", vagy épp azért, mert meglátták benne a tehetséget.

Aztán van olyan ismerősöm is, akit épp azért választott egy nő, ilyen az unokatesóm is, mert korábban verték, benne meg, még az egészséges agresszió sincs meg. Tehát, az űzött vad menedéket talált. Megint csak "jobban teljesít", mint az átlag, ha úgy vesszük. De, ezzel egy tényleg szűk rétegnél lesz nyerő és szerintem mentálisan labilis és/vagy sérült emberek egészséges kapcsolatot nem tudnak kialakítani, de itt most csak a barátnő megszerzése, tetszés kiváltása volt kérdés.

Viszont, ha mindenben max átlagos, vagy gyenge az illető, akkor be fog olvadni, észre sem veszik, ha mégis, mindig lesz olyan a közelben aki valamiben kiemelkedőbb és elviszi a fókuszt.

Tehát, én nem a pénzben, a belső én, vagy a külső én önmagában látom a megoldást, hanem a kiemelkedés tényében. És nem kell társadalmi szinten kiemelkedni, bőven elég az adott körben, ahol mozog. Hiába gazdagabb a Lölő, szinte bárkinél, az átlag ember nem onnan kezdi számolni a gazdagságot, hanem a saját látóterétől függ, ki lesz gazdag. Marisnak bőven jó lesz Géza is, ha a saját elérhető körén belül gazdagnak számít. Így viszont a gazdagság egész mást fog jelenteni egy elmaradott faluban, mint mondjuk egy nagy városban, mást a takarítónő és mást a manager szinten dolgozó nő számára. És igaz ez minden másra is, csak itt a leghangsúlyosabb.

A legegyszerűbb úgy megfogalmazni, hogy az ember a preferenciáinak megfelelően, a számára elérhető legjobbat fogja választani, vagy legalábbis, akit ő annak gondol. De ez nem csak a nők sajátja.

2022. jún. 5. 15:42
 26/31 anonim ***** válasza:
55%

Szerintem az önmagunk "megtalálása" a szociális szférában számíthat előnynek. Nyilván ennek lehetnek kivetülései egyes más területekre is, de maradva az egzisztenciális területnél, ott általában nem ez a domináns. Illetve én alapvetően nem is vettem számításba az egészséges kapcsolatokat az írásom megfogalmazásakor. Ennek az az oka, hogy szerintem ez nagyon ritka. Ahogyan fentebb is fogalmaztam a pénzen kívül nagyon sok olyan "dolog" van, ami miatt egy lány vonzódhat egy fiúhoz. Többek között ez a nagyon népszerű agresszív bunkó jellem, jóképűség, pénz stb..(ezek sajnos manapság a népszerűek a hölgyek körében) Az egészséges kapcsolat pedig szerintem ott kezdődik mikor önmagáért szeretjük a másikat. Most jogos lenne az a kérdés, hogy a fentebbi tulajdonságok nem-e tartoznak e az "önmagunk" halmazba. Szerintem alapvetően ezek mind felszínes dolgok és erre abból lehet rájönni, hogy ezek által mindig a közeledő fél kap -jelen esetben a lányok- meg valamit. A pénz esetében vagyont, domináns fiú esetében tekintélyt, jóképű kigyúrt fiú esetében egy "jó húst" és még sorolhatnám..

Én nagyon osztom azt a sztereotip filozófiát, hogy "a külső megfog, a belső megtart". Ezt csak azért említettem meg mert tök logikus, amit írsz a második felvezetésedben, de szerintem ezek a megfog kategóriába esnek. Ahhoz, hogy együtt maradjanak hosszútávon szerintem őszinte és önzetlen szerelemre/szeretetre van szükség, ami nyilván kölcsönös és nem felszínes. Ezekhez pedig nem tartozik semmiféle kiemelkedés. Ehhez az embernek a szíve kell, hogy nagyon jó állapotban legyen.

Egyébként teljesen egyetértek az utolsó pár megfogalmazott gondolatoddal, de mint hozzáállást azt nem igazán tartom bölcsnek és helyesnek. Legalábbis csak akkor ha a cél egy egészséges párkapcsolat.

2022. jún. 5. 17:55
 27/31 anonim ***** válasza:

Én úgy gondolom két dolog tarthat össze egy kapcsolatot, a gyakoribb a tiszta érdek, egymásra utaltság, sokszor bármilyen érzelmi háttér nélkül. A másik, a valós érzelmi háttér. Illetve ezek valamely vegyülete. A környezetemben az érzelmi kapocs alapú hosszú kapcsolat nagyon ritka. Sokkal gyakoribb, hogy tudatos, vagy tudat alatti érdekek mentén vannak együtt a párok éveket, évtizedeket.

Amit korábban írtam, én elsősorban a kezdeti felfigyelésre hegyeztem ki. Az muszáj ahhoz, hogy bármi, akár érdek, akár érzelmi vonalon elinduljon. Ha az illető radar alatt marad, cseszheti a pénzét és minden mást is.

Az incelek és egyéb sikertelen férfiak ezen a legelső lépcsőn buknak el jellemzően. Az, hogy gazdag vagy, nem feltétlen látszik első blikkre, szemben a magabiztossággal, vagy a külsővel. Nekem ezért vesszőparipám ez a kettő. Könnyebb vele érvényesülni, kitűnni, akár társaságban, akár simán az utcán.

Hacsak nem tudsz ott helyben felvágni a pénzeddel, ahhoz viszont megint nem árt a magabiztosság, akkor az csak hosszabb idő után derül ki. Vagy, ha adott társaságban eleve tudják, hogy pénzes vagy. De idegen közegben ez nem játszik.

Ezért, bár a pénzzel is könnyű nőt szerezni, azt is valahogy villantanod kell, amihez, meg kell nyilvánulni.

És itt a gond az általam Pistiként fémjelzett típussal. Ha nem nyilvánulsz meg, nem tűnsz föl, bukó a dolog lehetsz te az atya úr Isten is.

Hiába keres Pisti egy millió fölött, ha nem jár sehova, ha nem szól senkihez, ha nem mutogatja magát és a pénzét.

2022. jún. 5. 18:19
 28/31 anonim ***** válasza:

Olyan szomorú, hogy csak ezt a kétféle kapcsolatot látod és te magad is ebben szocializálódsz. :( Létezik olyan is mikor tudatosan elkötelezi magát az ember valaki mellett bárminemű érdek nélkül. Úgy gondolom ez az igazi szerelem és nem azaz érzelem, amit az emberek annak hívnak.

Sajnos valóban nagyon fontos a kezdeti felfigyelés és ezen a ponton nem nehéz elbukni. Ehhez tényleg meg kell haladnia az embernek önmagát ha ugye a "Pista" identitással rendelkezik.

De szerintem a nők rendelkeznek egyfajta "szaglással" ezen a téren. Bár erre nincsennek érveim, de a tapasztalataim azt mutatják, hogy ha valaki pénzes azt előbb vagy utóbb kiszagolják a nők és utána az adott illető sem lesz magányos. Logikusan belegondolva is, ha az ember huzamosabb időt tölt el egy adott környezetben, akkor ott előbb vagy utóbb kiderülnek róla dolgok.

Szerintem alapvetően egy jó pszichológus ki tudja tépni az emberekből a pistaságot, ezáltal pedig könnyen megugorhatóvá válik bárki számára, hogy jelezze egy adott hölgynek a szándékait és a lényeg szerintem csak ez után következik...

2022. jún. 6. 20:05
 29/31 anonim ***** válasza:

A pszichológussal egyetértek, de a többség nem jár. Vagy azért mert "ciki", hiszen "én nem vagyok hülye, beteg, stb.", vagy azért, mert "nem hisz benne" és eleve elveti.

Amint anyagi helyzetem engedi, én mindenképp keresek egyet, mert bőven van rajtam mit hozni, ami egyedül veszettül melós és nehéz, illetve vannak határai annak, amit egyedül fel tud az ember ismerni, amiben fejleszteni képes magát. Sokkal jobban haladnék szaksegítséggel. Sőt, szerintem az emberek többségének kéne, de a fentebbi okokra hivatkozva a többség elveti. Legalábbis a környezetemben ez a tapasztalat. Ahogy egyébként, itt az oldalon se jellemző a sikertelen férfiakra és nőkre, hogy ilyen téren törnék magukat, ami szerintem szomorú.

2022. jún. 7. 00:12
 30/31 anonim ***** válasza:
Pszichológus semmire se jó. Nőknek (és férfiaknak is) külső számít. Mindenki max. a saját szintjén talál. Szintje fölött lehetetlen. Mégis miért állna le egy szép nő egy rondával ugyebár... Én is jártam pszichológushoz (nőhöz ráadásul...), egész neveshez Pesten, jó 2 milliót ott hagytam nála... De egy pszichológus nem tudja meggyőzni a másik nemet, hogy álljanak le szinten alulival. Saját szintjén meg mindenkinek lehet nője (és faszija), ahhoz nem kell pszichológus. Itt ingyen is megmondom ezt mindenkinek, még pénzben is merek vele fogadni...
2022. jún. 7. 00:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!