Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Ma már tényleg minden férfi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ma már tényleg minden férfi ilyen?

Figyelt kérdés

Közeledve a 30-hoz, ismét szingliként sokat gondolkozok azon, hogy egyáltalán érdemes lenne-e valaha ismét kapcsolatban élni. Több komolyabb kapcsolatom is volt, együtt is éltük, de szinte mindig hasonló problémák ütköztek ki. Én már rendelkezem némi egzisztenciával. Egy egész korrekt munkahely, lakás, autó...Ismerkedés során mindig igyekeztem az embert nézni és nem a körülményeit. Nem érdekelt, hogy hol él, mennyit keres, stb. Sosem sajnáltam megosztani azt, ami nekem van, azonban egy idő után zavaróvá vált, hogy felém az elvárások az egekben vannak, de ha nekem van szükségem valamire, akkor már egy anyagias pics@ vagyok. Példák:

-ha szükségem van a kocsimra, ezért nem adom kölcsön, önző vagyok.

-ha egyszer megkérem, hogy tankoljon már bele, akkor azzal vág vissza, hogy ő soha nem várna el ilyet tőlem, anyagias vagyok.

-lakásvásárlás során elvárás, hogy ott vegyek lakást (saját pénzből), ahol ő szeretné.

-ha megkérem, hogy segítsen a lakásfelújításban (nem anyagilag), akkor kihasználom őt és csak ezért vagyok vele. Pedig ő is a lakásban él és a rezsi felén kívül semmi nem terheli.

-szüljek, de mellette valahogy dolgozzak is, hiszen az ő fizetése nem elég 3 személy eltartására. Természetesen a gyerekkel járó minden költség is engem terhelne, de segítséget azért kapok. Nem is akarok gyereket...

-tanuljak még, keressek jobban kereső vagy másodállást.

-hagyjam abba a hobbimat, ne járjak bulizni, mert egy felnőtt nőnek otthon a helye.

Sajnos nem egy és nem két embernél fordultak elő ezek...Ismertségi körömben is sok a hasonló tapasztalat. Tényleg itt tartunk?

2022. ápr. 26. 09:14
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
73%
Én teljes mértékben olyan vagyok mint amit leírtál, teljesen a férfi nem legaljának tartom magam, de nyugi nem minden férfi ilyen, a többség sokkal de sokkal jobb nálam.
2022. ápr. 26. 09:15
 2/21 anonim ***** válasza:
88%

Mivel egy lecsúszó gazdaságú országban élünk, balkáni társadalommal és a latin-amerikai mintára épülő maffia-alapú vezetéssel, így ez a probléma csak nőni fog.

De ne aggódj, ez fordított nemekkel is működik, mert ez nem egy olyan dolog, ami nemi alapon megy. Egyszerűen túl nagy - és még nagyobb lesz! - a szegénység és a kilátástalanság.

2022. ápr. 26. 09:19
 3/21 anonim ***** válasza:
97%
Rosszul választasz párt. Kapcsolat elején érdemes tisztázni a határokat, másképp sose derül ki mennyire passzoltok. Hogyha valami zavar, azonnal beszéld meg, ne hagyd, hogy sokadik alkalom legyen, avagy folyamatosan rosszul érezd magad. Bármikor kiléphetsz egy párkapcsolatból, ha tiszteletlenek veled, avagy nem egyezik a jövőkép, gondolkodásmód! Ilyen lehúzó személyiségek nőkben és férfiakban is vannak, tőled függ, kit választasz!
2022. ápr. 26. 09:23
 4/21 A kérdező kommentje:
Ismerkedés során motivált, céltudatos és jó embernek ismertem meg ezeket a férfiakat. Az összeköltözés után jött a fekete leves. A munka hirtelen büdös lett, felém az elvárás az egekben, de mégis én lettem az anyagias, aki nem hajlandó támogatni az álmai elérésében. Az, hogy nekem is vannak álmaim az senkit nem érdekel, hiszen a nőnek otthon a helye.
2022. ápr. 26. 09:31
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom te kikkel találkoztál eddig de én valahogy a környezetemben nem ezt tapasztaltam.

Én egy olyan családban nőttem fel, ahol amit lehetett megcsináltunk magunk. Apám és emiatt én is mondhatni "ezermesterek" vagyunk, de igaz ez anyámra, nővéremre is, sőt még húgom is elintézei az ügyes bajos dolgait ha kell.

Szerintem az anyagi téren való elvárások a pénzügyi tudatlanság hiányára vezethetőek vissza.

Mindig azt szoktam mondani, nem mindegy kinek a kezébe kerül X összeg. Egy pénzügyileg tudatos ember kezében 100 ezer ft annyit ér, mint egy tudatlannak 500 (na jó lehet, hogy csak 300). Miért fontos ez? Az elmúlt évek (látszólagos) gazdasági pörgése és a fizetések aránytalan emelkedése azt eredményezte, hogy az embereknek irreális elvárásai vannak pénzügyileg. Lásd a gyakoris válaszokat idézem: "nettó 500-ból nyomorog az ember", "ha nincs saját kocsid és/vagy lakásod 30 éves korodra lúzer vagy", "gyereket nem lehet vállalni 1 milliós fizetés alatt" és hasonló "bölcsességek"...

Anyámék anno a 90-es években konkrétan kaját alig tudtak venni, pedig apám diplomás ember volt. De kitartottak egymás mellett és szépen javult az élethelyzetük. Saját ház, kocsi, gyerek minden jött sorban. De manapság már alapelvárásnak számítanak ezek, senki nem hajlandó KÖZÖSEN megteremteni az anyagi hátteret csak az irreális igények lesznek még durvábbak.

Komolyan hogyan lehet az elvárás, hogy 30 évesen valakinek legyen saját háza/lakás amikor már falvakban is 20 milliónál kezdődik egy ház?

Kisebb városokban egy lakás is 20-25 millió, megyeszékhelyeken legalább 30, a fővárost meg inkább hagyjuk is...

Egy új autó is 6-7 milliónál kezdődik, használtan is normálisat már nem kapni 1,5-2 millió alatt...

2022. ápr. 26. 09:36
 6/21 anonim ***** válasza:
95%

4.

Könnyen megeszed a szar dumákat, kamu imázst az elején. Ez a te bajod a szituációban. Nem ártana egy kis egészséges gyanakvás, emberismeret.

2022. ápr. 26. 09:42
 7/21 anonim ***** válasza:
73%
Hajaj, te nagyon profi csajszi lehetsz, ha ilyen problémáid vannak.
2022. ápr. 26. 09:48
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

"Komolyan hogyan lehet az elvárás, hogy 30 évesen valakinek legyen saját háza/lakás amikor már falvakban is 20 milliónál kezdődik egy ház?"

Párszor már kifejtette némelyik nagyokos az oldalon, hogy azért, mert "van akinek sikerül" és így alapelvárássá nőheti ki magát. Az már másik kérdés, hogy ez egy nagyon szűk réteg, sokszor alapvetően nagyon gazdag családi háttérrel (akik adják hozzá a hátteret) vagy a rövidebb távon sok pénzt hozó (hosszabb távon nagyon rizikós és önpusztító) bűnöző mentalitással.

De olyat is láttam már - most ez nem adott csoport elleni támadás, hanem egy bizonyos személy története - ezen az oldalon, amikor a hipergazdag barát (későbbi férj) teremtett meg mindent, és a nő aki előadta, már úgy mesélte el, hogy ő maga érte el ezeket, és teljesen úgy is érzi, hogy ez milyen kemény út volt, meg ő mennyire sikeres. Szerintem már belefutottál te is. Az általában elmarad a kommentek végéről, hogy addig az ő élete is ugyanolyan kilátástalan volt, mint bárki másé, és a barát pénze/lehetőségei adtak neki diplomát egy fizetős szakon, aránytalanul nagy házat, autót stb.

De az is lehet, hogy csak egy ügyesebb troll.

2022. ápr. 26. 09:48
 9/21 VincentLaw ***** válasza:
82%
Ilyenkor mindig elgondolkozom azon, hogy mégis milyen pasikkal jönnek össze a lányok. Én határozottan nem ilyen vagyok, mint ami fel lett vázolva, nem igen számít ez semmit sem.
2022. ápr. 26. 09:49
 10/21 anonim ***** válasza:
63%
Aki ilyen, az is azt mondja magáról, hogy nem ilyen, de drinking game lesz ebből, hogy mindig minden a nő hibája.
2022. ápr. 26. 09:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!