Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vannak red flag egyetemek vagy karok, amik hátrányosak társkeresésnél?

Figyelt kérdés
Engem pl. sokszor ghostolnak, mikor megtudják hova járok.

2022. ápr. 17. 22:25
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
2%
Hu, mennyi jogasz csaj van az oldalon... :D
2022. ápr. 18. 03:38
 22/37 anonim ***** válasza:
81%

Talán a teológia ilyen még. (Nyilván a protestáns)

Nincs problémám a vallással, de egy rossz múltbéli tapasztalat miatt inkább másra hagyom a túlzottan hívő embereket.

2022. ápr. 18. 07:19
 23/37 anonim ***** válasza:
18%

#21:

Igeeen, plusz egynek az is jó.😂

2022. ápr. 18. 07:52
 24/37 anonim ***** válasza:
16%
19. Ez az elmélet, hogy "többnyire az azonos szakokon lévők nézik ki egymást" azért nem működik, mert a legtöbb szakon/karon nagyon eltérő a férfiak és a nők aránya. Én gazdasági szakra/karra jártam és itt kb 70% volt a nők aránya. Vagy mérnökieken úgy tudom 80-90% a férfiaké. A legtöbben ha szeretnének se tudnának a saját szakjukról vagy szakmájukból összejönni valakivel.
2022. ápr. 18. 08:12
 25/37 anonim ***** válasza:
7%
Mondjuk ez is hülyeség, hogy csak az egyetemisták pasizhatnak/csajozhatnak. Mi van a munkásokkal?
2022. ápr. 18. 08:25
 26/37 anonim ***** válasza:
59%

Én infós lány vagyok és számomra fontos, hogy ha én sokat tanulok és dolgozok a megélhetésért, karrierért, akkor a párom ne tingli-tangli büfészakra járjon. Eddig infós barátaim voltak (elvégre akad jópár fiú :D), de nyitott vagyok másra is. Csak legyen talpraesett, ambiciózus, ne érezzem azt, hogy nekem kell eltartani, én hordom a nadrágot, ő meg csak vakarássza...

Valójában kb bármelyik szakot lehet elszántan, céltudatosan csinálni, csak néhol nagyon szűk a hely a befutóknak. És hát igen, érdemes a jobb egyetemeket választani. Nem a hírnév a minden, de könnyebb hasonló gondolkodású emberekkel találkozni ott, akik ugyanúgy komolyan veszik a szakmát.

Ilyen szempontból valóban érezhető egy szakon belüli rivalizálás, de nem annyira erős, mint a mérnök meg infós körökben a büfészakok lenézése. Általában a saját szakját megbecsüli az ember, hiszen ő is azt választotta, és jobban megértik egymás nehézségeit a szakmában, nem csak legyintenek rá, ahogy esetleg egy hozzá nem értő kívülálló tenné.

Az meg, hogy bizonyos egyetemek gerjesztik mások lenézését: sajnos van ilyen, de főleg a gólyák vevők erre, akik megerősítést várnak ettől, hogy jó helyre jöttek, na meg önigazolás a szenvedésért. Akiben később is megmarad, az meg valami kisebbségi komplexust kompenzál. Sokat elmond az emberről, hogy képes-e alázattal viszonyulni a tudáshoz és nyitottan állni a mássághoz.

2022. ápr. 18. 08:36
 27/37 anonim ***** válasza:
100%

#27:

Mondjuk egy tingli-tangli szakot is lehet úgy végezni, hogy a megfelelő helyre kerüljön utána az ember. Nem gondolom, hogy én ilyenen lennék, viszont aki tudatosan küzd az ellen például, hogy a 70 fős média és kommunikáció szak 68 lemorzsolódója legyen, hanem nehezített pályán is el tud helyezkedni, az hihetetlen lelkierőről tesz tanúbizonyságot.

2022. ápr. 18. 08:38
 28/37 anonim ***** válasza:
92%

"nyitott vagyok másra is. Csak legyen talpraesett, ambiciózus, ne érezzem azt, hogy nekem kell eltartani, én hordom a nadrágot, ő meg csak vakarássza...

Valójában kb bármelyik szakot lehet elszántan, céltudatosan csinálni, csak néhol nagyon szűk a hely a befutóknak."

Ez hol mond ellent neked, 28?

2022. ápr. 18. 09:04
 29/37 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, közben töröltek egy választ. A lényeg, hogy én is ezt a ritka esetet is meg akartam említeni. Ezért emeltem ki a hozzáállást, mert az dönti el, hogy végül mi lesz belőle. A szak csak egy valószínűség ismeretlenül, ha csak ennyi információ van és nem látszik még az, hogy mennyire teszi oda magát, mit ért el. Ahol kisebb az esély a sikerre, jobban kell küzdeni, de nem lehetetlen.

A fizuzós pasiknak: nem a fizetés az érték mértéke. Fontosabb, hogy komolyan vegye a szakmáját és értéket teremtsen vele. Létezik a jól kereső, de mindent telibe sz.ró kategória, az kiábrándító.

2022. ápr. 18. 09:09
 30/37 anonim ***** válasza:
100%
Nem belekötni akartam, mert egyetértek vele, csak kiegészíteni.🥰
2022. ápr. 18. 09:12
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!