Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Valóban több fiú gyerek születik, ezért férfitöbblet van, és ez probléma a társkeresésben?
Különben miért van az, hogy a nők kb. 10%-a szabad (szingli), a férfiaknak meg kb. 60%-a? Legalábbis a fiatalabb korosztályokban, úgy 40-45 év alatt.
Általános iskolában neked milyen volt a fiú/lány arány? Hány fiú volt és hány lány? Kommentben írd meg pontosan, majd szavazz a leegyszerűsített kérdésben. (Csak akkor ne szavazz ha pontosan ugyanannyi fiú volt mint lány, pl. 14-14)
#10! Persze, azért írtam, mert, ha szakirányt nem is nézünk, akkor is, már abban is van különbség, hogy sima gimibe a fiúk és a lányok milyen arányban mennek. Csak általános iskola végéig nincs különbség, oda mindenki jár.
"Különben miért van az, hogy a nők kb. 10%-a szabad (szingli), a férfiaknak meg kb. 60%-a?"
Mert a nőknek sokkal alacsonyabbak a férfiak felé támasztott elvárasaik, mint forditva! A ferfiak elvarasai az egekben van. Mármint, ami a nő külsejét illeti!
51-49%, ennyivel több a fiúk aránya születéskor a világon mindenütt. De mivel a halandóságuk nagyobb már csecsemőként (pl. az Y kromoszóma miatt úgy tudom több örökletes betegségük is lehet), és az élettartamuk is, 70 éves korra szerintem minimum vagy fele annyian lehetnek, mint a nők. De ezeket a KSH honlapján elvileg meg tudod pontosan megnézni. Párkereső, mondjuk 20-40 éves korban ezek miatt úgy gondolom, kb. fele-fele vagy kicsit több nő lehet.
Gimnáziumban, felsőoktatásban (kivéve reál szakok) nagyobb a nők aránya. Ahogy egy irodában, kórházban, iskolában... is. De egy építkezésen vagy szerelők, programozók, politikusok között meg a férfiaké nagyobb.
Altalanosban nalunk 10 lany volt es 20 fiu.
Jo lenne ha nekem is fiam születne.
"Általános iskolában neked milyen volt a fiú/lány arány? Hány fiú volt és hány lány?"
A Marczibanyiba jartam, 14 fiu volt es 6 lany.
37F incel
Valóban több fiúgyermek, születik, ez biológia. A fiú magzat ellenállóbb, emiatt nagyobb eséllyel marad meg, jelenleg Magyarországon kb. 3%-al több fiú csecsemő van és valóban férfitöbblet is van kb 50-es korosztályig, ahol aztán megfordul a dolog olyan szinten, hogy 70 év körül már kb. 2X annyi nő van.
De ha összesítve nézzük a dolgot akkor 68 éves korosztályban válik először kiegyenlítetté a nemek aránya, pontosan 50-50%.
Teóriák helyett meg is lehet nézni:
Eszerint 2021 január elsején Magyarországon
újszülött: férfiak 51,4% - nők 48,6%
10 évesek: férfiak 51%% - nők 49%
20 évesek: férfiak 51,6%% - nők 48,4%
25 évesek: férfiak 51,5% - nők 48,5%
30 évesek: férfiak 51,6%% - nők 48,4%
35 évesek: férfiak 51,6%% - nők 48,4%
40 évesek: férfiak 50,5% - nők 49,5%
45 évesek: férfiak 50,7% - nők 49,3%
50 évesek: férfiak 50,2% – nők 49,8%
55 évesek: férfiak 48,9% - nők 51,1%
60 évesek: férfiak 40,6% - nők 53,4%
65 évesek: férfiak 44,2% - nők 55,8%
70 évesek: férfiak 41,5% - nők 58,5%
75 évesek: férfiak 38,2% – nők 65,8%
80 évesek: férfiak 33,8% – nők 66,2%
85 évesek: férfiak 29,5% – nők 70,5%
90 évesek: férfiak 25% – nők 75%
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!