Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elmagyarázná nekem valaki ezeket a pilleket, meg mindenféle ezzel kapcsolatos dolgokat, amikről itt szoktak beszélni?
Redpill: A nők a kinézetre, státuszra és pénzre mennek.
Blackpill: A nők csak a kinézetre mennek.
Bluepill: A redpillesek és a blackpillesek mondják a többi külsősre.
Ez volt az állás nagyjából 2015 környékén. Azóta viszont eltelt pár év és mind a redpill, mind a blackpill sokat fejlődött.
Blackpill: A lookism vagy oldschool blackpill mellett megjelent egy újfajta oofy doofy -nak nevezett elmélet is, ami szerint ma már kifejezetten a ronda de hiperszociális "gay bestie" férfiakra mennek inkább a nők. Ezenkívül kialakult a blackpill közösségen belül egy általánosabb antifemnista mozgalom, ami már nem annyira saját magában keresi a hibát, hanem a társadalomban (én hozzájuk tartozok).
Redpill: Itt is történtek változások. A Redpill eredetileg azzal hírdette magát, hogy ha beveszed és keményen dolgozol, "alfává" válhatsz és könnyedén találsz nőt (Ahogy a matrixban Neo szuperharcossá vált). Mára ez is átalakult. A blackpillhez hasonlóan a Redpillesek is látják a társadalom problémáit (értsd: Ma férfiként bármit csinálsz, nem lesz csajod), viszont a reakciójuk már más kicsit. Itt a hangos antifeminista politikai irányba terelődő mozgalom helyett egy sztoicista önfejlesztő kör alakult ki.
Vannak még egyéb mozgalmak is:
mgtow: Ugyanaz, mint a sztoicista önfejlesztő redpillesek, azzal a különbséggel, hogy ők fölöslegesnek érzik az önfejlesztést az esetleges későbbi csajozás érdekében. Inkább megpróbálnak jól élni nő nélkül. A Mgtow -ok eredetileg redpilleseknek vallották magukat, akik a redpillesekkel ellentétben önként visszautasítják a közeledő nőket. Ma már egyre több köztük is az őszintébb blackpilles, aki simán úgy érzi, hogy reménytelen és nem éri meg.
A mgtow összességében a kiégett Redpill coperek és az antifeminista aktivizmust megunó blackpill incelek gyűjtőhelye.
Purple pill: Eredetileg egy olyan mozgalom(reddit csoport) volt, akik nagyjából félutom vannak a red és a bluepill között, azaz alapvetően redpillesek, viszont sok tanítást elutasítanak. Ma már inkább a blackpill és a redpill között vannak féluton és itt is megjelent a blackpill -ből kinövő politikai jellegű antifeminista megoldáskeresés.
Egyébként a blackpill hisz olyan dolgokban, amit a redpill bluepill -nek tart. Ilyen például az a tétel, hogy a nők ma már többet is termelnek a férfiaknál, mert a férfiak alulmotiváltak (ebből a szempontból redpilles vagyok).
Nem egyszerű a téma, egész könyvek vannak róla.
"A redpill, legalábbis ebben a kontextusban általában annyit jelent hogy mögé látsz a dolgoknak, de nem adod fel és próbálkozol és ismerve az új szabályokat megpróbálod a legtöbbet kihozni belőle.":
Van Redpilles, aki inkább feladja. A Mgtow -ok egy része ilyen. Van blackpilles közben, aki meg nem adja fel. Ők a whitepill, amit kifelejtettem.
12# Na jó, gyerekek coming out következik (nehogy itt egyesek belekeverjenek valamibe, amiből aztán nem tudok kimászni): én a purple pillt még jóval azelőtt "alkottam meg", hogy erről az egész pill-es dologról (ugyanitt: pillecukor?) egyáltalán hallottam volna: a Mátrix c. film nyomán, éspedig abbéli lázadásom okán, hogy bár mindkét oldalban megtaláltam azokat a vonásokat, amelyekkel szimpatizálok, egyik világgal sem tudtam száz százalékig azonosulni. Félreértés ne essék, nem a filmbeli kettős ügynökre gondolok, mert azt a magatartást természetesen elutasítom, mégcsak nem is annak a kényszerű aranyközépút keresésnek, aminek a vége az, hogy senkivel nem értek egyet és semmiért nem vállalok felelősséget (gondolok itt néhány esetleg ismert megmondóemberre): ez a lázadás a filmnek magának szólt. Annak, miszerint nem igaz, hogy aki az igazságot keresi, annak egy cseszett űrhajóban kéne leélnie az életét, száraztésztán meg halkonzerven, ahogyan az sem, hogy aki egy illúzióban él, az örökké dúsgazdag és happy. Persze lehet, hogy ezzel a már említett Purple pill olvasatot mondom vissza, mondom, nem tudom, mert erről ITT és MOST olvasok először.
Tulajdonképpen nem is ez a lényeg na, csak annyi, hogy az én nevemnek ezekhez a pill-es cuccokhoz az ég egy adta világon semmi köze :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!