Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért van az, hogy a legtöbb...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van az, hogy a legtöbb lány mellett úgy érzem, hogy nem lehetek teljesen az, aki vagyok?

Figyelt kérdés

Rengeteg lánnyal randiztam 20-30 éves korom között, viszont ezek túlnyomó része csak egy-két találkozás volt, semmi több. Talán túl válogatós vagyok, de a legtöbb lány mellett úgy érzem, nem tudnék bele szerelmes lenni.

Olyan, mintha egy-egy személy más és más "énrészeimet" aktiválná, és aki a legbensőbb énrészemet aktiválja, azzal tudom csak igazán jól érezni magam. Viszont ez eléggé el van temetve bennem a hétköznapokban, és eddig kb. egy darab lány volt, akinél ezt éreztem. Nála tényleg az volt az érzésem, hogy az első perctől kezdve teljesen belém lát. Se azelőtt, se azután nem éreztem ezt ilyen mélységében.

Már 30 leszek és eléggé megcsömörlöttem a randizásban. Ilyenkor hagyjam az egészet a fenébe és inkább horgonyozzak le valakinél és ne keressem tovább azt az érzést, amit akkor, annál a lánynál éreztem?

2022. febr. 9. 00:52
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem ezzel követnéd el a legnagyobb hibát.

Az ilyen emberek mellett csak elütöd az időt, de tartalmat nem adsz neki.

A párkeresés ha minőségben gondolkodunk az ilyen. 100 emberből lehet 1 aki alkalmas.

2022. febr. 9. 00:57
 2/14 A kérdező kommentje:

Igen, de az a helyzet, hogy évek óta csak keresgélek, és 30 éves koromra nem volt egy valódi, hosszú kapcsolatom, olyan, ahol tényleg szerelmes voltam. Sőt, igazán hosszú se volt. Olyan, mintha még nem kezdődött volna el a felnőtt életem. Mintha nem lennék önmagam.

És már 10 éve vigasztalom azzal magam, hogy ez nem tart örökké, de egyre inkább attól félek, hogy ez a személyiségem részévé válik, és most már csak ilyen leszek, mert egyszerűen ezt szokom meg. Nem akarok ilyen lenni.

2022. febr. 9. 01:03
 3/14 anonim ***** válasza:
89%

Jól értem, hogy 1-2 randi után szeretnéd, hogy vslaki a legbensőbb részedet is megismerje?

Így (szintén 30 évesen) 9 év párkapcsolat után azt kell mondjam, hogy szerintem ez majdnem esélytelen. Ahhoz, hogy megismerd a másikat idő kell.

Szerintem kb. két-három év alatt rudod igazán eldönteni, hogy együtt akarsz-e maradni valakivel.

De nekem a férjem egy évig volt úgy a barátom, hogy nem akartunk egymástól semmit.

2022. febr. 9. 01:21
 4/14 anonim ***** válasza:
81%
A szerelem nem ennyire recept alapján működik. Ugyanúgy irreális elvárás bárkinek esélyt adni, aki nem fog meg, mint ragaszkodni egy első pillantásos forgatókönyvhöz. Érezd jól magad, élvezd, legyél kíváncsi a másikra, ne legyenek túlzott prekoncepcióid, de legyen azért pár szűrőd, de te tudod, neked mi, amihez meg némi önismeret kell.
2022. febr. 9. 05:00
 5/14 anonim ***** válasza:

Pszichológus volt, igaz? :))

Túl sokat vársz tőlük. 1-2 randiból még bármi lehet - elutasítás is. Miért fektetnének beléd energiát?

2022. febr. 9. 08:25
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

A helyzet az, hogy nagyon kevés olyan ember lesz az életedben, akit úgymond "érzel", és ez kölcsönös. Viszont lesznek olyanok, akikkel működhet, akik mellett tapasztalhatsz, megtanulhatsz párkapcsolatban élni.

37 éves vagyok, volt 2 komoly, hosszú kapcsolatom és néhány kalandom. Fél éve ismertem meg azt az embert, aki egyetlen rezdülésemből tudja, mit érzek, mire gondolok, és ez kölcsönös. Nem hiszem, hogy lesz mégegy hasonló. Ugyanakkor a 2 komoly kapcsolatom is szép volt, jó volt, megtanultam mik azok a dolgok, amikre figyelnem kell, hogy működjön egy szerelem. Ezeket a tapasztalatokat most mind kamatoztathatom a jelenlegi párom mellett, mert nagyon nem akarnám elrontani.

Azt tanácsolom, hogy amíg a "tökéletesre" vársz, nyugodtan menj bele kapcsolatokba, hogy ne az legyen, hogy a tapasztalatlanságod miatt majd elbaltázod a Nagy Ő-t.

2022. febr. 9. 08:29
 7/14 A kérdező kommentje:
Utolsó: és aztán dobjam el azt, aki mellett éveket élek, ha szembejön a nagy ő, mondván "bocsi, de te csak addig kellettél, amíg meg nem találom az igazit"?
2022. febr. 9. 10:59
 8/14 A kérdező kommentje:

"A helyzet az, hogy nagyon kevés olyan ember lesz az életedben, akit úgymond "érzel", és ez kölcsönös. Viszont lesznek olyanok, akikkel működhet, akik mellett tapasztalhatsz, megtanulhatsz párkapcsolatban élni."

Én ezt annyira nyomorultnak látom. Mindig a Breaking Bad jut ilyenkor eszembe. Ott nagyon átjön a sztoriból, hogy a főhősnek volt egy igazi, "forró" szerelme, Gretchen, akivel tényleg egymásra találtak, és miután összevesztek, azzal a nővel jött össze, aki egy "reális" választás, de igazából látszik, hogy nem nagyon volt soha szenvedély köztük. Nem az, akit mintha neki rendeltek volna az égiek. Olyan is volt a párkapcsolata.

Én nem akarom ezt eljátszani. Egy lány volt, aki mellett azt éreztem, hogy pont ugyanolyan módon bolond meg gyerekes, de közben nagyon mély érzésű és reflektált, mint én. Ma már férjnél van. Nem akarok úgy élni, hogy sose találok hozzá hasonlót, csak egy "elég jót", akivel viszont soha nem fogom tudni megvalósítani azokat a közös dolgokat, apróságokat, amikre mindig is vágytam a "másik felemmel".

2022. febr. 9. 11:16
 9/14 anonim ***** válasza:

#8 Szerintem ez egyéni döntés és kockázatvállalás kérdése. Ha inkább azt mondod, hogy ne legyen senki, mint egy ilyen személy, akkor ez is rendben van. Ha azt mondod, hogy keresel magadnak valakit, akivel közösen, kompromisszumokkal tudtok együttélni, az is rendben van. Neked kell érezned, hogy hozzád melyik áll közelebb.

Azt megkérdezhetem, hogyha azzal a lánnyal akihez hasonlóra vágysz mi volt a probléma és mennyi ideig voltatok együtt?

2022. febr. 9. 11:40
 10/14 A kérdező kommentje:
Privátban leírom, ide nem szeretném.
2022. febr. 9. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!