Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy lehet az hogy egy szép nő életképtelen lúzereket válasz magának?
Adott egy szép nő(bár az igaz hogy nem jó családba született)aki egy nőverő, szemelyisegzavaros, szexista “férfihez” ment hozza, aki sokáig nem is dolgozott és tőle lopta a pénzt...
majd amikor elvált tőle egy olyannal jött össze, akinek annyiból állt az élete hogy hétvégente a hasonló kaliberű barátaival hullarészegre itták magukat... 45 évesen nem volt sem lakása sem autója, vonattal ment hétvégente berúgni... hogy lehet valaki ilyen szerencsétlen pasik terén? Amikor megkérdezem egyszer tőle, azt mondta hogy ő nem találkozott másokkal... ez nem igaz egyébként. Én amúgy elítélem a gold diggereket, de már azt mondom hogy inkább megértek egy olyan nőt, mint ezt a totál ellentétét...
Úgy beszélsz a szépségről, mintha valami személyiségvonás lenne. 😂Hiába szép, lehet, hogy ugyanolyan hulladék, mint akit választott. Sőt, 99%-ra van kattja, ha ilyen emberekbe akad folyton.
Hihetetlen, mit le tudtok művelni egy jól kinéző ember miatt. Kangörcsös igazságosztók.
A kérdésedre a pszichológia már régóta választ adott. A párválasztás, mint annyi más döntésünk, a tudatalattink által befolyásolt. A nők igen nagy része ennek megfelelően tudattalanul az apját keresi a párjában. Még akkor is, ha az apját tudatosan gyűlölte és sok szenvedést okozott neki. S nemcsak azok, akik apakomplexusosok, azaz náluk 20 évvel idősebb féfiakhoz vonzódnak. Ezek a nők lelki hasonlóság miatt vonzódnak az apjukra emlékeztető férfiakhoz.
Aki tehát "nem jó családba született", mint a rokonod, annak sajnos jó eséllyel olyan férfiak tetszenek, akik a léhűtő apjukra emlékezteti őket. A többiek egyálalán nem. Ezen a szelektív, tudatalatti vonzalmon borzasztó nehéz, majdnem lehetetlen túllendülni. Én is ismerek olyan szép nőt, akinek alkoholista szörnyeteg az apja, de ő maga nagyon rendes; s persze sokáig csak olyan párjai voltak, akik átverték, becsapták. Csak az ilyen férfiak tetszettek neki, s mindig megégette magát velük. Sikerült egy idő után belátnia, hogy ez így nem mehet tovább, s végül talált egy társat, aki rendes. Nem vonzódik hozzá, soha nem is volt szerelmes belé, mert a tudattalattiját nem tudta felülírni. De legalább nem szenved tőle, megvannak együtt. Sajnos vannak nők, akik ilyen kompromisszumra kényszerülnek. De sokaknak még ez sem jön össze, mert a tudatos működéssel nem tudják felülírni a vonzalmukat vagy annak hiányát.
6, olvastam mar ennek a pszichológiájáról, csak nehéz elhinnem hogy van ilyen az eletben... azt meg plane hogy a bántalmazott no nem lép le. Pont hogy az apja elletétét kellene keresnie.
Ezek szerint jobb is hogy en szingli vagyok, mert az en “apám” sem piskóta, bar ezt tudom régóta. Bar nálam ez nincs így, mert en pont hogy az apám szöges ellentétéhez vonzodom
#8: Természetesen nem minden nőre igaz, hogy az apjához hasonló emberhez vonzódik. Mint általában a pszichológiai elméletek többsége, ez is csak az esetek egy részében valósul meg. A lélek összetettebb annál, minthogy egy ilyen egyszerű ok-okozati összefüggés determinálná a működését. A lelki jelenségek soktényezősök. De ettől még sajnos sokaknak az egész életét megkeseríti ez a tudattalan eredetű vonzódás.
Az biztos, hogy a racionalitás sokkal kevésbé határozza meg a döntéseinket, mint azt a legtöbben hinni szeretnék. A legtöbbekben ott van az irracionális dolgokhoz és döntésekhez való affinitás. Az irracionalitás az élet "sója"; és sokszor a kreativitás sem működik csipetnyi irracionalitás nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!