Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Ezért miért sértődött meg? 21/F

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ezért miért sértődött meg? 21/F

Figyelt kérdés

Szoktam társkeresőn ismerkedni és beszélgetni lányokkal. Volt egy csaj, akivel matcheltem, rám írt, beszélgettünk kicsit, aranyosan viselkedett velem, és kedves dolgokat is mondott rám, már hirtelen az elején ilyeneket írt, hogy úgy megölelne meg ilyesmi. Kicsit mondjuk fura volt, hogy már az elején ilyeneket leír, de persze nem zavart.

Aztán megkérdeztem, hogy mi járatban van ő fent az oldalon.

Azt írta, hogy ő komolyat keres, de olyan igazán komolyat. Kérdezte, hogy én mit keresek, és mondtam, hogy én még nem keresek kapcsolatot, szimplán csak kölcsönösen építő jellegű társaságot keresek, ezen kívül nincs különösebb célom. Leírtam azt is, hogy azért, mert én még nem állnék készen egyenlőre egy kapcsolatra.

Ahogy ezt elolvasta, teljesen átfordult, nagyon érezni lehetett rajta a sértettséget, és azt mondta, hogy nincs ideje ilyen emberekre akik csak az idejét vesztegetik, ő nem barátokat keres, barátja az van elég, és mondta, hogy az meg az én bajom, hogy nem keresek komolyat, mert fogalmam sincs róla, hogy mit hagyok ki.

És ezt komolyan eléggé sértett stílusban írta le.

Nem is értettem mi baja van, hisz szerintem egy óra nem telt el a beszélgetésünk kezdete óta. Azt éreztem, hogy nagyot csalódott mert ő már bele élte magát a kapcsolatba. Próbáltam neki leírni, hogy ne ilyen görcsösen keressen kapcsolatot, mert ez neki nem lesz jó, nem nekem. Tagadta, hogy ő görcsösen kereste volna, de akkor mégsem így viselkedne szerintem. Kicsit olyan volt, mintha azt várná el, hogy aki elkezd beszélgetni vele, az 100%ban legyen benne az ő igazán komoly kapcsolatába.

Engem nem is zavart volna, ha megmondja, hogy nem akar beszélgetni így, hisz nem ragaszkodtam hozzá annyira, csak az volt nekem furcsa, hogy így kiborult. Meg lehetett volna normálisan is írni, hogy neki más céljai vannak, és olyanokkal szeretne beszélni akivel lehet kapcsolatot.

Ráadásul pedig én azt is elmondtam, hogy én csak egyenlőre nem szeretnék kapcsolatot, nem pedig egyáltalán nem. Bár vele tényleg nem is akartam volna semmit főleg így, hogy ennyire gyerekes felfogása van.

Őszintén szólva olyan csajnak nézett ki, akinek még nem igazán van tapasztalata így kapcsolatok terén, és szerintem ezért él ennyire álom világban.

Bele élhette magát nagyon, és ezért kezdett így kiborulni ennyi miatt?

2022. jan. 12. 13:50
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
97%

Bocs az offért, de nem egyenlőre, hanem egyelőre!

Hogy a kérdésre is válaszoljak, sok ember azzal a célzattal ismerkedik, hogy komoly társat találjon és annyira rá van erre görcsölve, hogy minden percet elfecsérelt időnek él meg, ha a beszélgetőtársról kiderül, hogy ő nem feltétlen csak komoly kapcsolatban gondolkodik.

2022. jan. 12. 13:53
 2/14 A kérdező kommentje:

#1 Köszi a választ, eddig végig akkor helytelenül használtam ezt a szót egész életemben. Mostmár figyelni fogok erre. :D

Egyébként szerintem abszolút nem egészséges, hogy így rá vannak görcsölve, nem jó ilyen görcsös kapcsolat függőnek lenni, pláne ilyen fiatalon. Érthetőnek tartom, hogy valaki vágyik kapcsolatra, hisz én is vágyom rá, csak tudom, hogy mielőtt bele vágnék egy kapcsolatba, az életem is rendbe kell tenni és a mentális egészségemet.

Mert sokan úgy vannak vele, hogy nincsenek megelégedve az életükkel, mentálisan sincsenek túl jó állapotban, és egy megváltást várnak egy kapcsolattól, hogy attól majd minden szép lesz. De sajnos maximum addig tűnik minden tökéletesnek, amígy tart az ő fellángolásuk, aztán előjönnek a megoldatlan elfedett problémák, amikkel nem foglalkoztak.

Viszont szerintem meg az, hogy még én dolgozni szeretnék magamon elsősorban, és nem görcsösen kapcsolatot keresek, nem zárja ki azt, hogy ismerkedjek nőkkel, persze úgy, hogy előre tisztázom a szándékaimat.

Egyébként általánosságban nem szokott ezzel problémájuk lenni a nőknek, amit leírtam. Ez a csaj viszont eleve furán ragaszkodónak tűnt már az első pár percben. Ezért is lepődtem meg.

2022. jan. 12. 13:57
 3/14 anonim ***** válasza:
78%
Simán lehet, hogy már sok férfi hülyítette és valóban sok idejét elpazarolták, ezért reagált ilyen intenzíven.
2022. jan. 12. 14:04
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Aki olyanokat ír már az elején, hogy ölelgetne és ilyen szinten kiakad, mert a másik leírja hogy ő máshogy áll az ismerkedéshez, ott fixen vannak gondok a fejben.

Ne ítélj elsőre, szokták mondani, de nem tűnik normálisnak.

2022. jan. 12. 14:08
 5/14 A kérdező kommentje:
#4 Ha ítélni nem is, de valami alapján meg kell szűrni, hogy kivel beszélgetsz és kivel nem. Olyan emberekkel, akit toxikusnak érzünk már az elején, tényleg nem érdemes beszélgetni.
2022. jan. 12. 14:10
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, az biztos, hogy a csajjal nem százas valami, mert ennyire görcsösnek nem kéne lennie. Meg így reagálnia, meg egy óra után ölelgetésről beszélnie... Tuti van valami lelki sérülése, ne vedd a szívedre.

Viszont valahol meg is értem. Volt, hogy én is társkeresőztem, és engem mindig csak komoly kapcsolat érdekelt, és ezt ki is írtam a profilomra, hogy aki mást szeretne, azzal ne pazaroljuk egymás idejét. Nem izgat, hogy sokak szerint ez görcsös, meg el kéne lazulni, lesz, ami lesz, stb., de nekem a laza kapcsolatok teljesen offosak: nem vágyom rá, nem elégít ki, csak fájdalmat okoz. És azért jópáran nem tartották tiszteletben, valószínűleg el sem olvasták. És ez pedig nagyon idegesítő, és igenis rablása az időmnek.

És barátkozni sem társkeresőn szeretnék: van elég barátom, van elég hobbis csoport, ahol tudok dumálni emberekkel, szóval a szociális életem rendben, csak a közeg elég belterjes, tehát új, korombeli férfiak megismerésére nem volt lehetőségem. Az nyilván más, ha mindketten komoly kapcsolatot szeretnénk, de rájövünk, hogy mégsem egymást keressük, viszont jól elbeszélgetünk, így lesz belőle egy haveri viszony, ez sosem volt ellenemre.

Na, és amikor a tizedik férfi sem tartja tiszteletben a kérésem, hogy csak komoly ismerkedési szándékkal keressenek, akkor azért el tud szakadni a cérna.

2022. jan. 12. 14:17
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

1-es vagyok ismét.

Nagyon jól látod a dolgokat! Valóban sokan rágörcsölnek és az első perctől kezdve csak úgy hajlandóak ismerkedni, ha komolyan veszik őket. Azzal tudom ezt magyarázni, hogy lehet ez egy korrekt kezdet is, ahogy a te esetedben, viszont van olyan is, aki ugyanezzel a szöveggel indít, a másik fél elkezd reménykedni, hogy akár ha úgy alakulnak a dolgok, még komoly is lehet majd, így a belemegy. Ismerkednek, találkozgatnak, majd szex lesz belőle. Aztán szex után hirtelen eltűnik a másik, mondván, ő előre szólt, hogy nem kimondottan komolyat keres. Tehát van ebben egy másik oldal is, aki visszaél a helyzettel.

Egyébként a párommal nálunk is így indult, ő konkrétan kijelentette az elején, hogy ismerkedjünk és majd meglátjuk, mi lesz belőle. Valahogy nekem sem tetszett ez, mert már túl voltam pár csalódáson és féltem, hogy majd ő is csak elkalandozgat velem és tovább áll. Eleinte csak összejártunk hétvégente, a kémia nagyon jól működött, de nő lévén persze én pár hétvége után szerelembe estem. Aztán teltek-múltak a hónapok és egyre többet voltunk együtt, végül észrevétlenül nagyon mély szerelemmé alakult mindkettőnk részéről, ami szerencsére már öt éve tart és imádunk együtt élni. Az elején egyikőnk sem gondolta, hogy akár ez is lehet 😀

Emberek vagyunk, teljesen másként működünk mindannyian, így mindenkire másként hat egy-egy mondat, vélemény, életfelfogás. Ráadásul mindenki cipel terheket, rossz tapasztalatokat és ezáltal vannak félelmei, korlátai. Lehet, hogy ő is sok rosszat tapasztalt és azért ennyire elkötelezett annak irányában, hogy csak olyan emberekkel akar ismerkedni, akik szintén komoly kapcsolatot keresnek és nem elégednek meg azzal, hogy "majd alakul". Az már más kérdés, hogy sokszor a legcsalfább emberek hintik el, hogy komolyat keresnek, aztán ha megkapták, amit akarnak, lépnek, de sajnos ilyen az élet.

2022. jan. 12. 14:23
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

"eddig végig akkor helytelenül használtam ezt a szót egész életemben. Mostmár figyelni fogok erre. :D"

Csak figyelni kellett volna nyelvtanon. Mindkettő létezik, csak mást jelent. Egyenlőre, egyenlő nagyságúra a pizzaszeleteket vágod, egyelőre, még egy darabig nem keresel kapcsolatot.

2022. jan. 12. 14:44
 9/14 A kérdező kommentje:
#8 Sajnos a múltat nem tudom megváltoztatni, viszont igyekszem dolgozni a helyesírásomon folyamatosan. Nyelvtanból alapvetően közepes voltam, bár itt ott vannak alapvető hiányosságaim még most is.
2022. jan. 12. 15:15
 10/14 anonim ***** válasza:
94%

itt-ott

bocs nem hagyhattam ki :)

2022. jan. 12. 16:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!