Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van ez a kettősség a személyiségemben? A lányoknak láthatóan nem jön be. Hogyan tudnám ezt kiölni magamból ismerkedésnél? 30/F
Alapvetően egy introvertált, zárkózottabb, csendesebb típus vagyok.
Lányokkal történő ismerkedés elején is ilyen vagyok, aztán amikor látom, hogy a lány nyitott a komolyabb dolgokra, akaratossá, kicsit bunkóvá, túl őszintévé válok. Talán túl sok tanácsot akarok neki adni, túl sok mindenben vele vagy a világgal kapcsolatban akarok véleményt formálni (ami nem feltétlen tetszik neki).
Most is ez történt, és észrevettem, hogy ezt követően kevésbé érdeklődővé vált a lány velem szemben. Valószínűleg abba is fogja hagyni velem az ismerkedést (ezt érzem).
Mondok egy példát. Eljutottunk a csókig, aztán a következő randin 2 puszival üdvözölt. Nem értettem, ezért számonkértem rajta, hogy ez most mi? Nagyon logikusan gondolkozó ember vagyok és előre szeretek haladni, a csók után a 2 arcra puszit visszalépésnek éltem meg. Számomra ez nem volt logikus így, ő azt mondta erre, hogy akaratos és sértődékeny vagyok.
Tudom, hogy ez a viselkedésforma nem feltétlenül jó, és nem értem, hogy ha már komolyabban ismerkedem a lánnyal, akkor miért nem tudok olyan lenni, mint a mindennapokban.
Szeretném ezeket a dolgokat valahogy kiírtani magamból.
Mit javasoltok?
"Azt hiszi hogy a saját igazsàga lètezik csak."
Nem, nem gondolom így. Csak amikor látsz nála egy alapvetően rossz rutint vagy életvezetési problémát, és javasolsz neki egy jobbat (nem utasítom, hogy már pedig így csinálod), akkor ezt miért akkora nagy baj? Amikor tényleg csak segíteni akarok, de nem úgy mint a Sportszeletes csávó :D

Általában nem szeretik az emberek, ha beleszólnak az életvitelükbe. Különösen az, akivel 1-2x randiztak csak.
Feleségem nagynénje ilyen. Légtelenítettem náluk a fűtésrendszert. Fogalma sem volt róla mit csinálok, de azért próbált "segíteni" hogyan kéne szerinte elvégezni.

Szerintem annyi történt, hogy irányítani akarod a kapcsolat menetét. Neked kell a kontroll, hogy "biztonságosnak" érezd a kapcsolatot. Te akarsz irányítani, mert így vagy magabiztos.
Tehát ha te fejben eldöntötted, hogy ha már volt csók és eljutottatok egy szintre, akkor az neked úgy biztonságos, hogy következő alkalommal is legyen meg az a csók, mert ha nincs meg akkor te azt visszalépésnek éled meg, közben nem az.
Félsz hogy ettől "elveszíted a nőt", mert nem úgy viselkedik ahogy a te fejedben már előre le van játszva a kapcsolat menete. Persze egy nő sem fog úgy viselkedni, ahogy te azt elképzeled, mert ahány ember annyi féle gondolat.
A másik fél gondolatait, tetteit nem tudod befolyásolni. Csak ha te úgy érzed, hogy elvesztetted az irányítást, nem tudod mi lesz a kapcsolat következő lépcsőfoka, akkor akaratosabbá válsz, elkezdesz irányítani, hogy úgy menjen minden ahogy te azt jónak és biztonságosnak véled.
Így persze a csajoknak az jön le, hogy akaratos és bunkó vagy, hisztizel ha nem az van amit te akarsz. Ez nálad csak egy érzelmi bizonytalanság. Van benned egy kontrollkényszer. Mindig tudni akarod mi lesz a következő lépés, és uralni akarod a szituációt. Kb. mint a sakkozók, hogy előre tudják ki mit fog lépni.
Véletlenül nem vezető beosztásban dolgozol?
"mert mindenről ő jobban tudja"
Bocsi, de nem ez vagyok. Nem okoskodom.
Basszus 15-ös :D Jobban leírtad, mint én. Tűpontos. Pontosan így érzek és gondolkozom, ahogy leírtad.
"Véletlenül nem vezető beosztásban dolgozol?"
Vállalkozó vagyok.

Azért írtam a vezető beosztást, mert általában (nem mindenki) ezek az emberek szoktak ahhoz hozzá, hogy az ő kezükben van az irányítás, és el sem tudják azt képzelni, hogy ne legyen kontroll alatt a másik cselekedete. Ezt lehet csinálni normál szinten, de van aki már túltolja!
Ez csak egy félelem, hogy nehogy elveszítsd a nőt, nehogy valami elromoljon. Ezért akarod kontroll alatt tartani a kapcsolatot.
Csak bízni kell a másik félben, és kicsit átengedni neki a "kormányt". Ez egy nagyon nehéz dolog, főleg annak aki bizalmatlan természetű alapból.
#15 vagyok.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!