Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért ilyen nehéz párt találni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért ilyen nehéz párt találni manapság?

Figyelt kérdés
Én is szingli vagyok már régóta, pedig keresgélek. Sok körülöttem a csinos, értelmes nő, aki szintén egyedül van. Miért ilyen bonyolult ez manapság?

2022. jan. 6. 17:35
1 2 3 4 5
 21/44 A kérdező kommentje:
19-es ez is egy érdekes kérdés. A jó pasik miért nem kaphatóak normális kapcsolatra? Miért van az a tendencia, hogy aki jól néz ki, az futó kalandokat keres és szexpartnereket?
2022. jan. 6. 18:42
 22/44 A kérdező kommentje:
17-es - írj rá mindenképpen arra a lányra :)
2022. jan. 6. 18:43
 23/44 anonim ***** válasza:
37%

21/22

ma 18:42

Egyszerűen azért, mert tudják, hogy ezt megtehetik. Nem egy olyan esetet hallottam, hogy helyes fiú és szép lány párkapcsolata egymás kölcsönös megcsalásán alapult.

2022. jan. 6. 18:45
 24/44 anonim ***** válasza:
75%

"a tinderes statisztikák nem ezt mutatják"

És a tinder lefedi a valóságot? Az én környezetemben olyan férfiak vannak párkapcsolatban, házasságban akik egész alacsonyak, vannak kövérek, vannak gyári munkások és persze, van aki jóképű, van aki genetikailag vékony, van aki edz, vannak diplomások, azok közül is van, aki szarul keres (pedagógus, tűzoltó, rendőr), vannak magánvállalkozók, üzletvezetők, de van kukás is.

Ezért nem szabad tinderes statisztikákra hivatkozni, mert nem teljesen fedik le a valóságot.

24F

2022. jan. 6. 18:52
 25/44 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem nincs köze a külsőhöz, sem az anyagiakhoz hogy ki mennyire sikeres a párkeresésben.

Én szerintem nem vagyok annyira csúnya, illetve szerintem egész jó egzisztenciával rendelkezem, de a pártalálási esélyem nagyon csekélyek, mert nagyon magasak nálam a belső tulajdonságok terén az elvárások, és nem szeretnék gyereket.

Így még nem is találkoztam olyan lánnyal akivel esetleg el tudnék képzelni kapcsolatot, és akkor még hol van a többi.

Magyarán így szinte semmit nem ér hogy talán jóképű vagyok, vagy pedig vagyonos :)

2022. jan. 6. 19:22
 26/44 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem már érintették a főbb okokat, de azért én is hozzászólok:

1. Fogyasztói szemlélet: mindenki azt hiszi, hogy neki jár a tökéletes, "mert megérdemlem". Ha valami nem klappol, akkor már cserélik is le, mert biztos jön jobb.

2. Túlzott elvárások powered by közösségi média: a hamis Instás filter-világban mindenki modell alkatú/arcú, milliárdos, gondtalan és csak érdekes dolgokat csinál. Ha dolgozik, azt is mosolyogva teszi a laptoppal egy trópusi szigeten. A Facén már átlagosabb emberek vannak, de ott is mindig tökéletes a családi idill vagy nagy a romantika és szerelem...

3. Passzivitásra nevelő világ: csak ülj le, vedd elő a telefont, nyomd be a TV-t, aztán csak fogyaszd a más által elkészített tartalmakat. Az operatív/pénzügyi dolgokat anyu/apu megoldja, te csak pihenj.

Ha már elköltöztél, vedd meg a kaját készen, vagy rendelj, boltba sem kell menni. Ruháért, telefonért sem kell már kimozdulni, házhoz jön. Energia utána nézni a különböző termékek paramétereinek és összehasonlítani azokat egymással illetve az igényeiddel? Semmi baj, vedd meg azt, amit az Instán használnak vagy amit agyba-főbe reklámoznak.

Egy kapcsolattól is azt várják, hogy csak le kell venni a másikat a polcról, aztán az teszi a dolgát, szórakoztatja és ellátja őket, de nekik semmi energiát ne kelljen beletenni.

4. A fentiek összegyúrása a netes társkeresés, ami paradox módon, csak csökkenti a tartós kapcsolatok számát: ott van karnyújtásnyira sok 9-10/10 pontos csaj/hapsi kamu filter képekkel (2. pont), neked csak választani kell a telón, mintha másik mobilt vennél (3. pont). Mégse azt kapod élőben, mint amit vártál? Semmi baj, kicsit használtan is eldobhatod, aztán választhatsz is másikat (1. pont). Közben a másik is pont ugyanígy viselkedik...

Aztán jön a megkeseredés, hogy ő "mindig beleválaszt", "elfogyott az összes normális", bezzeg "az volt osztálytársam már kifogta az Igazit".

Az már nem szokott leesni, hogy ez a fenti szemlélet következménye, mert:

- reálisan kell választani (az nem az, hogy "elég pár száz millió, nem kellenek milliárdok a fitness modell test mellé" illetve "jó nekem a sárgadinnye méretű mell is egy vékony csajon, nem kell görögdinnye")

- az ismerkedésbe/kapcsolatba energiát is kell tenni, a problémákat pedig kezelni kell, nem elfutni előlük. Akkor is, ha fárasztó...

33F

2022. jan. 6. 19:28
 27/44 anonim ***** válasza:
16%

19:28

Hagyjuk már… Hidd el filteren meg jó pózon keresztül is látszik, hogy ki néz ki jól s ki nem. Hazudik aki nem kinézet alapján dönt. Ennyit erről.

2022. jan. 6. 19:39
 28/44 anonim ***** válasza:
65%

Írják itt egyesek, hogy csúnya/átlagos külsejű és szegény/átlag egzisztenciájú emberek is tömegesen házasosok. Igen, de az ő idejükben még más értékrend dívott, másban nőttek fel.

Ahogy egy mai fiatalnak természetes, hogy telóról is rögtön indulnak az online filmek, nem élt még akkor, amikor egy háttérképet is 5 perc volt letölteni az asztali PC-re.

Ugyanígy régebben az ember már repesett az örömtől, ha egy szimpatikus, normális ember kezdeményezett nála/fogadta a közeledesét az általa elérhető kínálatból. Ma pedig a fél világot elérhetőnek érezzük, ezért a "csak jó" már semmit sem jelent, mert a "k.va jó" kell, a "csak jót" már alapnak hisszük.

2022. jan. 6. 19:46
 29/44 anonim ***** válasza:
83%

"Igen, de az ő idejükben még más értékrend dívott, másban nőttek fel."

24 vagyok, és a volt sulis társaimról, a barátaimről és környezemről írtam, akik velem egy korúak. Jó, azért van némi szórás, 20-27 évesekről beszélünk.

Tehát nem tudom, milyen régi időkről beszélsz.

24F

2022. jan. 6. 20:08
 30/44 anonim ***** válasza:
0%

ma 20:08

Lehet faluban éltek?

2022. jan. 6. 20:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!