Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Sok nőt miért taszítja a férfi határozottsága?
Ha a férfi önállóan képes döntéseket hozni.
Ha nem kér engedélyt, mint egy kisgyerek.
Ha mer meglépni dolgokat a nélkül, hogy előtte kikérje tanácsadó, szakértő, jós, vagy anyád véleményét.
Más az, ha egészséges önbizalma van és kellően tájékozott a témában és más, ha "majd én azt jobban tudom" típus és önfejűen megy előre, mindegy ki mit mond. A másik, hogy amíg a saját életében hoz döntéseket (többnyire jó döntéseket) addig ez nagyon pozitív tulajdonság, de a közös életben kötelessége az engem érintő kérdésekben megbeszélni velem is, mi legyen, nem önhatalmúlag rendelkezni a pénzemmel, időmmel.
Kicsit árnyalni kéne mire is gondolsz pontosan. Mert ennyi infó alapján egész egyszerűen nem igazak az állítások. Ha konkrét példát írsz, el lehet dönteni, kinek volt igaza a szituációban.
A hagyományos szerepeket jóformán már senki nem szereti, főleg nem a valós formájukban.
Ha egy kapcsolatban a fejem felett döntenek rendszeresen, akkor ki fogok lépni nagyon gyorsan, mert jogom van az önrendelkezésre az engem érintő dolgokban. Tehát, ne költse a közös pénzt a megkérdezésem nélkül, ne fogadjon el meghívást/szervezzen összejövetelt amire hivatalos vagyok a megkérdezésem nélkül, ne intézkedjen nélkülem a közös háztartást illető beruházásokban, ne hozzon haza állatot, vagy álljon neki a kertben valamit építeni, anélkül, hogy megbeszélnénk, stb. Ez nem határozottság, hanem a nő semmibe vétele
Ha ezt érted hagyományos férfi szerepen és határozottságon, akkor nehéz dolgod lesz, mert nehéz olyan nőt találni, aki elnyomásban, gyerek szerepben tervez élni. Ezért küzdöttek a felmenőink.
Ha nem ezt érted alatta, akkor, mint említettem, árnyalni kéne mit.
Mert a sima határozottság, mindig vonzó. Épp ez az amit a nők elvárnak, hogy a felnőtt férfi, felnőttként is éljen. Az elnyomás már kevésbé vonzó.
1-es és 4-es válaszolónak adok igazat MAXIMÁLISAN NŐKÉNT!!!
Tapsvihar jelecske nincs véletlenül?! :)
5: Ez egy jókora adag bullshit volt. Igen, aláírom, hogy vannak (nemre való tekintet nélkül) emberek, akikre ez részében vagy egészében igaz. De hé! Azokkal (sem férfival, sem nővel) nem kell összejönni, problem solved! :D
Kérdező: Úgy gondolom, hogy nincsen sehol sem leírva az, hogy csak a férfi hozhat döntéseket. Ha nekünk, férfiaknak szabad rendelkeznünk a magunk dolgai felett, akkor a nőktől milyen jogon vitatjuk el ugyanezt? Ugyanez fordítva is. Ha nőknek van joguk (mert VAN joguk) a saját életük felett dönteni, ugyan mi jogon vitatja el bárki a férfiaktól az önrendelkezés jogát? (Most ne menjünk abba bele, hogy mi van akkor ha ezt az önrendelkezési jogot helytelenül értelmezzük/visszaélünk vele. Nem erre akartam kiélezni a válaszomat).
Úgy gondolom, hogy KÖLCSÖNÖS tiszteletre, szeretetre, és konszenzusra/kompromisszumokra épülő kapcsolatok kellenek. Nem az a "f*szméregetés", amit ugye itt is olvashatunk nap mint nap.
2
Hagyomanyos ferfi/női szerepek?
Ugy erted asszonynak kuss a neve?
A házimunkából b*szod kivenni a részed, (direkt nem ugy fogalmaztam, hogy "segiteni a hazimunkaban") inkább elmesz sorozni a haverokkal? Mert te vagy a férfi!
Ahha! Ja. Nem értem én sem miért taszito!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!