Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Van esélyem megismerni hasonló...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van esélyem megismerni hasonló embert?

Figyelt kérdés

Nem egy konkrét személyről van szó, inkább egy ideáról, ami már egy konkrét személyhez kötődik. Még évekkel ezelőtt megismertem valakit, akivel az egész estét átbeszélgettük egy szórakozóhelyen. Soha nem éreztem még olyan természetességet, vonzalmat, szenvedélyt, őszinteséget, nyitottságot korábban senki mással úgy, mint vele. Nem adtunk egymásnak elérhetőséget, hanem megbeszéltük, hogy egy hét múlva találkozunk ugyanott. Nem jött el. És nem is ez a lényeg, hanem az, amilyen nyomot hagyott bennem, amit neki köszönhetek. Hogy azóta is azt a típust keresem mindenhol, és hogy ő a férfi ideálom. Azóta volt egy kapcsolatom, de nem éreztem, hogy annyira szerelmes lennék, randiztam több pasival is, de senki nem fogott meg.

Találtam egy embert, akinek hasonló a személyisége, kisugárzása, talán még a kinézete is, mint neki volt, csakhogy egy közszereplő, így nyilván nem reális. Viszont sok műsort megnézek, ahol épp ő szerepel.

Mennyi az esélyem arra, hogy ugyanezt az embertípust megismerjem még az életemben? És hol? Hiába járok kelek a világban, mégis olyan ürességet érzek, bárkivel is beszélek, mintha hiányozna valami. Az ún. "ideálom" egyébként nem tökéletes, nem is a tökéletest várom, hanem azt, akinek hasonló tulajdonságai vannak, mint az ideálomnak.

2021. dec. 13. 00:22
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
10: nem, nem hiszem, hogy értenéd. De nem is baj, mivel pontosan ez bizonyítja azt, hogy van, aki érti, és hogy az mennyire jó! Lehet te még nem élted át ezt az élményt, de akik igen, azok tudják, hogy miről beszélek. Szerintem létezik olyan, hogy lelkitárs, akivel az első perctől minden passzol. Ez nem azt jelenti, hogy az illető tökéletes, hiszen konfliktusmentes, rózsaszín kapcsolat nem is létezik. Én magára a kapcsolódásra, a rezonanciára gondolok. Velem nagyon sokan megpróbáltak már nagyon sok mindent elhitetni, de nem vagyok naiv. És aki már egyszer megtapasztalta, hogy milyen az, amikor pontosan tudja, ki az ideálja, akkor szerintem ennél nem is éri be kevesebbel, tehát olyannal, akivel “jó az úgy”. Soha nem is értettem azokat a kapcsolatokat, ahol nincs meg az egymás iránti korlátlan rajongás és szenvedély. Az utóbbi kettő pedig nem zárja ki a kölcsönös tiszteletet, szeretetet, szerelmet, egymás határainak respektálását.
2021. dec. 13. 02:12
 12/17 anonim ***** válasza:

Mennyivel egyszerűbb a másikra ráhúzni, hogy nem ért valamit, mint át is gondolni, amit írt...

"Velem nagyon sokan megpróbáltak már nagyon sok mindent elhitetni, de nem vagyok naiv."

Ott volt a hapsi? Nem. Szóval de, naiv vagy.

2021. dec. 13. 02:15
 13/17 A kérdező kommentje:
És még arra is reagálnék, ahol azt írod, hogy a valódi lelkitársat nem egy szórakozóhelyen találja meg az ember, és nem pár óra alatt. Szerintem pedig van olyan, hogy az ember már az első perctől kezdve érzi a szimpátiát vagy a kémiát. Nyilván ez még csak az első lépcsőfok, de nagyon fontos dolog. Ha szerencsés az ember, akkor találkozhat olyannal, akivel egész egyszerűen passzol minden.
2021. dec. 13. 02:19
 14/17 anonim ***** válasza:

"Szerintem pedig van olyan, hogy az ember már az első perctől kezdve érzi a szimpátiát vagy a kémiát."

Senki sem mondta, hogy ne lenne ilyen, de erre még egy épeszű ember sem húzza rá, hogy a másik a lelki társa.

2021. dec. 13. 02:22
 15/17 A kérdező kommentje:
12: nem húzom rád, hanem leírtad kristálytisztán a véleményed, én pedig leírtam, hogy miért nem értek vele egyet, és hogy szerintem miért nem érted. Az tök mindegy, hogy ott volt-e, nem az a lényeg. Igazából bármi történhetett vele (isten ments), vagy az is lehet, hogy barátnője volt, meg az is, hogy én még túl fiatal voltam. Hanem az, hogy megtapasztalhattam azt az érzést, hogy milyen az, amikor valaki mellett természetes vagyok, nem szorongok, önmagam lehetek, minden magától értetődő, és a másik rajong értem és tisztelt engem.
2021. dec. 13. 02:25
 16/17 A kérdező kommentje:
14: nem a kémia miatt a lelkitársad valaki, sokszor éreztem már kémiát, szimpátiát, és utána mégsem volt ott az a belső “aha” érzés. Teljesen másról beszélek.
2021. dec. 13. 02:28
 17/17 anonim ***** válasza:
Illúziót kergetsz. Nem fogsz újra olyat találni. Az ő személye váltott ki belőled valamit. Hasonló személy hasonló érzéseket ugyan válthat ki belőled, de ugyan azt nem. Lépj tovább. Ha találkozol valakivel csak engedd meg magadnak, hogy azt érezd amit. Amíg azt a benyomást várod, elmegy melletted az élet. Tedd be az emlék dobozba, néha gondolj rá nosztalgiával, hogy milyen jó is volt, hogy megélhettél egy ilyen találkozást.
2021. dec. 13. 06:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!