Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » A kémia kissé túlértékelt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A kémia kissé túlértékelt szempont egy párkapcsolat kialakításában?

Figyelt kérdés
Most akkor tisztázzuk nem arra gondolok, hogy nem kell vonzalom két ember közt, hiszen ez ösztönös dolog, nem tudjuk felülírni, viszont erre kell még épüljenek más rétegek is. Párkapcsolati szakértők szerint nagyon fontos más szempontok is vannak, mint a kulturális, intellektuális szint, erkölcsi alap, célok, amelyek fontosak, hogy egyezzenek. Ha valaki nem annyira magával ragadó, az még nem azt jelenti, hogy unalmas, de mégis mintha ezt így könyvelnénk el. Másrészről meg maga a kémia is változhat idővel vagy más iránt kezd el kialakulni. Ez a kémia is ilyen igen/nem típusú dolog vagy vannak szintjei, ahol még lehet játszani a határokkal?

2021. dec. 6. 14:16
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
77%
Nálam a kémia nem külső vonzalmat jelent, hanem ilyen "összekattanást".
2021. dec. 6. 14:29
 2/15 anonim ***** válasza:
95%
A kémia nyilván nem elég egy tartós kapcsolathoz. De ha nincs meg, akkor semmi értelme semmi másnak. Ha nem vonzódom egy férfihoz, lehet akármilyen kedves, megértő, vicces, stb, a szex csak szenvedés lenne.
2021. dec. 6. 14:47
 3/15 anonim ***** válasza:
94%
Számomra a kémia nem csak szexuális vonzódást jelent, hanem sok kis apró dolog egyezését. Inkább úgy tudnám megfogalmazni, hogy két személyiség jó kapcsolódását, mint a puzzle-ban. Mivel a világon egy dolog van ami állandó, az pedig a változás, ezért a kémia is változhat idővel két ember között. Ezért jobb ha "több lábon áll a kapcsolat", és nem csak a szex tartja össze a kapcsolatot, vagy csak az erkölcsi alapok és célok, ahogy te is írtad. Sok mindenen múlhat, hogy hogyan tud két ember egymásra hangolódni hosszútávon.
2021. dec. 6. 15:02
 4/15 anonim ***** válasza:
77%
Van akinek a szex a fontos ezt nevezi kémiának, másoknak a belső tulajdonságok jól passzolnak azonnal és ez a kémia. Kinek mi a fontos. Azt nem tudom hogy egy szex orientált ember hogyan jön ki egy belső értékeket szem előtt tartó emberrel, de erre kicsi az esély szerintem
2021. dec. 6. 15:11
 5/15 anonim ***** válasza:
37%

Számomra a kémia nem jelent szexet vagy vonzódást.

Biztos volt veletek olyan, hogy valakivel ugyanazt mondtátok, ugyanakkor, ugyanannyi hatásszünet után. Nekem 3 barátommal is volt ilyen, 2 nő, 1 férfi, és mondták, hogy senkivel nem volt soha ilyenjük, csak velem. Mintha egy rugóra járna az agyunk.

Nekem ez a kémia. Az is az, amikor nem szóról-szóra, de ugyanazt mondja két ember adott dologra. Egy rugóra jár az agyuk, szavak nélkül beszélgetnek.

2021. dec. 6. 15:21
 6/15 anonim ***** válasza:

Szerintem ez a "kémia" pont egy olyan dolog, ami mindenkinek mást jelent. Nekem pl azt, hogy a másik fél vonzó, jó az illata, és jó vele a szex.

Ezek alap, elengedhetetlen dolgok nálam egy kapcsolatban, szóval nem gondolom túlértékeltnek.

2021. dec. 6. 15:45
 7/15 A kérdező kommentje:
Oh, hát ez érdekes, mert én azt hittem a kémia szexuális vonzalmat jelent, de ezek szerint akkor nem mindenkinek azt.
2021. dec. 6. 15:46
 8/15 anonim ***** válasza:
Nem mindenkinek ugyan azt jelenti az biztos. Ezért is vannak eltérések, például ha nekem vonzó egy nő a belső tulajdonságai alapján de neki a szex úgymond az elsődleges akkor már hiába próbálkozom,fordítva is így működik,ez nem baj egyébként ha így is passzolnak és szeretik a másikat,de ez erős egyéniségek re igaz,aki nem bízik magában az a kapcsolatban is rosszul fog teljesíteni,mert csak önigazolást keres és nem tud adni semmit a kapcsolatba mert inkább szeretet éhes mint szerethető és szeretni tudó,hiába teper az ilyen ember akkor sem lesz több amit a kapcsolatba tesz, hiába a sok kis ajándék vagy hogy egy nap elmondja vagy húsz alkalommal hogy szerelmem vagy hogy szeretlek
2021. dec. 6. 16:22
 9/15 anonim ***** válasza:
De te ezt nem fogod érezni mégsem,8/8
2021. dec. 6. 16:23
 10/15 anonim ***** válasza:
Mi van akkor, ha életed szerelme aszexuális? Hiába fontos a szex, ha életed szerelme aszex. Ilyenkor mi van?
2021. dec. 6. 16:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!