Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A diplomás nők miért nem szeretnek náluk képzetlenebb férfiaknak esélyt adni?
"Nyilván vannak cifra esetek diplomásokból is, de a valószínűségek számítanak, nem az egyedi esetek. A kevésbé iskolázottakkal csak a baj van a legtöbb esetben. Hülyeségekben hisznek, hülyeségeket mondanak, amiket nem tudnak alátámasztani, meghazudtolják a tudományt vagy megsértődnek rajta."
Ez is igaz és ez egy nagyon feltűnő különbség és nagyon frusztráló tud lenni. Én abszolút nem értelmiségi közegből származom és nagyon sok ilyennel találkozom (pl. a családomban én vagyok az egyetlen aki beoltotta magát, mindenki más szerint mérget fecskendeznek az emberekbe és azért találták ki az oltást, hogy írtsák az emberiséget...). De ez nem csak ilyen extrém szituációkban mutatkozik meg, pl. van egy unokatestvérem, aki amúgy egy intelligens, teljesen normális személy, nincs diplomája, de középvezetű egy gyárban, a diplomás átlagon felül keres, értelmes stb. De nála is megmutatkozik az ilyesféle dolog, pl. meséltem neki egy történetet egy esetről amit egy - teljesen, 100%-ig megbízható helyen olvastam és azóta sok más megbízható híroldal is lehozta a sztorit. Amikor elmeséltem neki ezt a sztorit, akkor elkezdte nekem magyarázni, hogy ez lehet, hogy nem is történt meg, hanem csak internetes kamu hír. Próbáltam neki elmagyarázni, hogy én nem olvasok kamu híreket és ez a történet megbízható forrásból van, de ő ezt képtelen volt elhinni, elkezdett velem veszekedni, hogy mégis honnan tudom, hogy mi a megbízható forrás. Rengeteg ilyen ember van, aki tényleg nem tudja eldönteni, hogy pl. mi a különbség a hírcsárda és egy magas színvonalú magazin között....
#22: Függetlenül attól, hogy mi volt a hír és hogy tényleg valós volt, vagy sem: nincs 100%-ban megbízható hírforrás, tehát ilyen téren igaza van unokatestvérednek. A hírportálok gyakran vesznek át egymástól cikkeket, mert a gyorsaság rengeteget számít és néha előfordul, hogy kamu vagy félig igaz hírek kerülnek fel, egyébként megbízható(nak gondolt) portálokra is.
Diplomától függetlenül az okos ember tudja, hogy csak a felét lehet elhinni annak, amit hall/lát/olvas, a még okosabb pedig jól tudja eldönteni, hogy melyik felét. Persze tévedni mindenki szokott.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!