Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Melyik a pontosabb fordítás a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Melyik a pontosabb fordítás a nyelvünkre ennek a nőbeszél szóösszetételnek?

Figyelt kérdés
(nőbeszél)Mama hoteles incel = nem elég jóképű férfi vagy az átlagos férfi a jobb fordítás?

2021. nov. 4. 19:11
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
A "mások zsebének tömése" fordulatot használni az albérletre, és csak arra, nekem nagyon fura. Ha valamit nem magadnak állítasz elő, hanem fizetsz érte, akkor "mások zsebét tömöd". Ha nem magamnak termesztem a kaját, hanem megveszem, mások zsebét tömöm. Hogy tudjak magamnak főzni, akár gázzal vagy árammal (és vízzel), azért is mások zsebét tömöm. Nem értem, hogy a lakhely megfizetését miért úgy vesszük, hogy mások zsebét tömjük, de azt, hogy azon a lakhelyen meleg legyen télen, azt nem.
2021. nov. 5. 09:18
 22/33 anonim ***** válasza:
50%

"De most komolyan, mi az a nőbeszél?"

Ez hasonló összetétel lehet, mint a "zsákbamacska", "tejbegríz", "nőbeszél"...

2021. nov. 5. 09:33
 23/33 anonim ***** válasza:
Ezt értem, hogy miből lett összerakva, de azt sem tudom eldönteni szövegkörnyezetből sem, hogy ez most ige vagy főnév? Mert ha ige, akkor lehet külön írni, "nő beszél". A beszél viszont nem főnév. Kétszer csak nem kattintotta el a "beszéd" szót.
2021. nov. 5. 09:37
 24/33 anonim ***** válasza:
23 szerintem a nőbeszél-> a nőbeszéd (ami még mindig értelmetlen, de így már valamivel helyesebb), a női szóhasználat szinonimája próbál lenni.
2021. nov. 5. 10:13
 25/33 anonim ***** válasza:

#21: Azért, mert Magyarországon kulturálisan a saját lakás az érték és a társadalmi mobilitásnak a vidékről Budapestre költözésen majd végül nyugdíjasként a Budapestről valami Dunántúli régióba (pl. Balaton) költözésen túl nem nagyon van hagyománya.

Legalábbis nyugati értelemben. Itthon kicsit olyasmi konnotációja van, mintha az USA-bana harlemi meg detroiti lecsúszott munkásosztálynak, aki munkásjárattal jár dolgozni.

És ez alól nem lesz kivétel az öltönyös 400 ezret kereső sem, ha feleslegesen kifizet 150+rezsit albérletre meg havi 50 ezerrel többet feldolgozott, egészségtelen élelmiszerekre, mert ez a divat és a munkaköre miatt nem fér bele az otthon főzőcskézés és máris átlagon felüli, sokak által irigyelt jövedelmű emberként ott tart, hogy annyit keres, mint egy gyártósori munkás, aki saját lakásban lakik.

A társadalmi mobilitás ugyanolyan divatos bullshit, mint a digitális nomád. Pozitív töltetet adnak neki, miközben a csúcson lévők azok, akik valóban pozitív életet élnek. Az, aki megnézi a laptopján a tőzsdei árfolyamokat, aztán eldönti, hogy ma szörfözzön, ússzon vagy napozzon egyet, nem az, akinek napi 8 órát rugalmasan FIX munkaidőben ott kell lenni élő webkamerán meg bizonyos sávszélességgel átküldeni bizonyos fájlokat ha meg a laptopjával valami gond van, akkor az állása is veszélybe kerül és esetleg hazamenni se tud, mert otthon is albérletet kéne kivennie.

Szóval az, aki itthon kitűnő volt az orvosin és kimegy Svájcba vagy az USA-ba sokkal több pénzért dolgozni, arra lehet mondani azt, hogy neki bejött a társadalmi mobilitás. A legtöbbeknek ez egy kényszerszülte ERŐSEN NEGATÍV dolog, amit muszáj meglépni és reménykednek benne, hogy jobb lesz. De sokan már csak akkor lépik meg, amikor tűzoltás, mert addig kényelmesebb szerényebben, de a megszokott környezetben élni.

Pestre meg nyugatra is rengeteg devizahiteles ment, mert nem volt más választásuk. Amíg nem volt devizahitel, addig elnyomorogtak a 15 éves bojlerrel meg a repedező homlokzattal, kaja mellé még cigarettára is futotta. Azután kezdett égni a talpuk alatt a talaj, amikor 3x annyi lett a törlesztő.

De nagyon elkanyarodtam az albérlet, mások zsebének tömése témától. Az albérlet azért mások zsebének tömése, itthon legalábbis, mert az átlagfizetéshez viszonyítva nagyon drága, mellette pedig mint lakhatás nélkülözhetetlen, ugyanakkor mivel mindenki lakik valahol, így a legtöbbek számára, akik nem állami intézetben nevelkedtek elkerülhető is lenne, mégis így alakult a piac és a legnagyobb kisbefektetői szegmens alakult ki, aki nyerészkedik rajta. Sokan úgy, hogy az ölükbe hullott 1-2 örökség és kiadják. Ez pedig magával hozta a minőség romlását és az ár/érték arány csökkenését. Konkrétan romos épületek lepukkant lakásait, amiben tisztasági festés, gipszkartonnal elfedett lyukak meg designos IKEA-s bútorok vannak ezt veszed ki közel egy havi fizetésért, ami után még akkor is kedvezményes az adó, ha teljesen legálisan adod ki.

Ha itthon is annyi lenne a fizetés, mint nyugatabbra, meg itthon is olyan szabályzott piac alakult volna ki, hogy nem Mari néni dönti el, hogy fél év múlva odaköltözik az egyetemista unokahúga és kocc van, ahol le van papírozva mindkét fél kötelezettsége és jogai és nem szóbeli megállapodások tárgya meg kapitalista érdekérvényesítés, hogy ki fizesse ki a csapcserét meg visszakapod-e a kauciót, akkor talán itthon is másképp tekintenének rá az emberek, mintsem a rabszolgaság soha véget nem érő mókuskerekére.

De mivel úgy van, ahogy, ezért ennél sokszor még a hitel is jobb megoldás, mert az legalább lejár egyszer. Annak vége lesz, és mivel lakni kell valahol még ha bizonytalan is, hogy 20-30 évig folyamatosan lesz-e bevétel, amit oda lehet adni a banknak, akkor is ott jogilag is jobban védve vagy, egy havi csúszás után nem arra mész haza, hogy a zár le van cserélve a cuccaidat meg széthordták a lomisok és mehetsz ugyan polgári perre, de mivel kiszolgáltatott helyzetben vagy amúgy is és most új albérletet is kell keresned meg dolgoznod, ezért lehet, hogy inkább nem vállalod be a dolgot, mert többet veszítenél vele a kiesett fizetésekkel, mint amennyit nyernél, ha mégis megnyered a pert sok év múlva.

Röviden és tömören ezek a problémák az albérlettel. Ha meg ezeket el akarod kerülni, akkor havi szinten fizetsz ki piaci árat vagy afölött és ott rendesen papíron legálisan megy minden és az ingatlan sem tartogat meglepetéseket.

2021. nov. 5. 14:03
 26/33 anonim ***** válasza:

15: Aki azzal takarózik, hogy "nincs akihez szóljon" ha külön költözik, meg "semmi értelme, csak tömi mások zsebét"

Kifejtenéd mi abban a "takarózás", ha valaki leírja az igazat? Ha választani kell, hogy 100ezer albérleti díj, vagy 100ezer hitel a saját kéróra, én inkább választom majd a sajátot. Egyelőre amíg nem találtam meg azt az otthont, amit a magyar egekbe árazott disznóólak között érdemes lenne megvenni, addig pedig nem vagyok hajlandó a "más zsebének tömésére". Különösen amióta itt az oldalon is olvastam már a "ha megtudom, hogy fiatal, 30 százalékkal drágábban adom ki albérletbe" és hasonló gusztustalan nyerészkedést.

2021. nov. 5. 17:14
 27/33 anonim ***** válasza:

#26: Igazából így visszatekintve a 30-as éveim végéről elégedettséggel tölt el, hogy nem ugrottam bele a csapdába és felismertem a "szomszéd tehene" mentalitást ebben az albérletmániás, mamahotelező tömegben.

Az életben legtöbbször a nehezebb, több erőfeszítéssel járó út a kifizetődőbb.

Mikor NEM szoksz rá a cigire a suliban, csak mert körülötted mindannyian szívják, főleg a menőbb arcok, akikkel jó lógni.

Mikor NEM lógsz többet, mint az igazolatlan limit és legalább a kettest megszerzed abból is, amit nagyon utálsz és nagyon felesleges.

Mikor NEM őrülsz meg attól, hogy az eddigi heti párezer forintos zsebpénzed után kikapod a 180 ezres fizetésedet.

Mikor NEM mész be drága kajáldába, attól hogy jó illatok jönnek ki.

Mikor NEM engedsz a kamu ügynökök csábításának, akik majd jól befektetik a pénzedet, mert tudod, hogy a személyes kutatómunkát nem kerülheted el és befekteted saját magad, ha már összegyűlt annyi.

Mikor NEM-et mondasz a hétvégi bulikázásokra, ami mindig nagyon jól sikerült és bánhatod, hogy nem jöttél, mikor nem voltál ott, de mikor ott vagy, akkor érdekes módon csak olyan emlékeid vannak, hogy az év 50 hétvégéjéből (mínusz ünnepek) legalább 40-ben elvertetek minimum 5-10 ezret és hazasomfordáltatok, esetleg még másnaposak is lettetek és a maradékban valakiknek (akkor sem mindenkinek) összejött valami csaj. (Női oldalon: mindig rátok nyomult néhány barom, de időnként engedtetek a csábításnak, ekkor viszont mindig csalódás lett a vége, utólag inkább kitöröltétek volna az emlékeitekből).

Mikor NEM hülyülsz meg még akkor sem, amikor 8 vagy akár 9 számjegyűre hízik a vagyonod, hanem mindig a szemed előtt lebeg, hogy kié az a bizonyos hajó... [link]

És nem hallgatsz a szirének énekére, hogy mennyire nem élsz. És mi van, ha holnap elüt a villamos. Ha meghalsz, úgyis minden mindegy...

Csak irigyek, mert bennük nincs önuralom és kitartás. Ők nem urai a saját életüknek, de mivel sok van belőlük, ezért az "ez az élet rendje" mögé bújnak. Attól nem lesz valami élet rendje, mert egymilliárd légy sz..rt eszik.

2021. nov. 6. 08:55
 28/33 anonim ***** válasza:

21: "Nagyon fura. Ha valamit nem magadnak állítasz elő, hanem fizetsz érte, akkor "mások zsebét tömöd". Ha nem magamnak termesztem a kaját, hanem megveszem, mások zsebét tömöm. "

Nem fura, mert a különbség az, hogy a kaja a tiéd, megeszed, kipreparálod, eladod, elülteted a gyümölcs magját, vagy bármit tehetsz vele. Az albérlet viszont soha nem lesz a tiéd, bármennyit fizetsz, az a főbérlőé.

2021. nov. 6. 12:28
 29/33 anonim ***** válasza:

#28: Rossz síkon jársz, a válaszoló most majd jól megmondja neked, hogy a taxi vagy az internet sem lesz a tied. Tehát ellentétes síkon vitatkoztok.

A taxi úri hóbort, aki igénybe veszi meg is érdemli, az internet meg jó esetben egy közmunkás fizetésének is maximum a 10%-a és a világ nyílik ki előtte.

Az albérlet viszont 4 fal egy romos 50+ éves épületben, ahol ha megnyitod a csapot fizetsz, ha bedugsz valamit a konnektorba, fizetsz. Tehát kapsz 4 falat meg egy ajtót ezért a pénzért.

Lényegében a földbirtokos hűbérúr 21. századi megfelelője, amikor a semmiért hajtja be rajtad a pénzt, mert van pofád létezni és egy egységnyi területet elfoglalni a Föld bolygóból.

2021. nov. 7. 01:10
 30/33 anonim ***** válasza:
29: Nem beszélve arról, hogy még x havi kaució meg még én rettegjek attól, ha véletlen a kihúzott szék felkarcolja a parkettát. A sajátot is felkarcolja, de legalább nem kell magyarázkodnom senkinek érte.
2021. nov. 7. 09:58
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!