Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » A nagyon kövér nők igazából...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A nagyon kövér nők igazából mit várnak az élettől?

Figyelt kérdés

Ízlések különböznek, de annyit kijelenthetünk, hogy aki kifejezetten az extrémitásokhoz vonzódik, az egyfajta fétis. Legyen az csontsovány lány vagy 120 kiló feletti. Esetleg állat vagy bizonyos testrész (láb, fenék, análmánia, stb.)

Társadalmunkban a valóban alultáplált lányok tudják magukról, hogy anorexiások vagy bulímiások, ez egy betegség, többségüknek van betegségbelátása.

Az egyéb egyéb extrémitások, tetovált, piercinges alternatív lányok még inkább tudatosan tudják magukról, hogy milyenek, hiszen maguk választották, szinte kivétel nélkül úgy vannak vele, hogy les..rják, hogy ha valakinek nem jönnek be, azt viszont értékelik, ha valakinek igen, főleg ha kölcsönös, emiatt általában a hasonló stílusúakkal jönnek össze.

Viszont a túlsúlyos lányok társadalmi megítélése valahol félresiklott. Szerintem ott lehet a gond, hogy ténylegesen csontváz kifutómodelles korszakban elkezdték elindítani ezt a plus size büszkeséget és innen alakult ki ez a mai helyzet.

Tényleg nem akarom bántani őket, de mivel vezető halálozási okok közé tehető a legtöbb olyan, ami a dohányzás és alkohol mellett a túlsúllyal és a mozgásszegény életmóddal (a kettő kéz a kézben jár egymással) van szoros összefüggésben, nem is értem, hogy alakulhatott ilyenné a világ. Mintha klímaváltozás-tagadók vagy laposföldhívők közé kerültem volna, csak most ők vannak túlsúlyban és lenyomnak a hangjukkal.

Senki nem mondta, hogy elfogadható bántani valakit, legyen bármilyen kövér vagy akármilyen. De a bullyingot nem kéne összehozni a túlsúllyal.

De az sem, hogy intézményesítetten hirdetjük teli torokból a body positivity-t és közben nem veszünk tudomást olyasmiről, hogy

- Egyre több a túlsúlyos ember a fejlett világban.

- Eközben a klímaválság miatt egyre több termőterület veszik oda, egyre nehezebb megtermelni bármit is (nem szintetikus módon - ami nem feltétlenül ördögtől való, de a profitérdek miatt úgyis vagy nagyon drága lesz, vagy silány, esetleg újabban a silányt adják el túlárazva bio címkékkel, mert kevesebb az érte járó esetleges bünti, mint amennyit szakítanak azokból, akik gondolkodás nélkül pakolják a kosárba, mert bio). Ez a fejlett világban kizárólag az árakban csapódik le.

- Egyre jobban omlik össze az állami egészségügyi rendszer és nem csak itthon, valamint a nyugdíjrendszer válsága miatt is egyre kevesebb pénz fog jutni rá, ugyanis a beteg emberekkel szemben mindig a szavazóképes (koránál fogva pláne könnyedén manipulálható) réteget fogják jobban támogatni.

A kérdés nem csak azért van a nőkre kiélezve, mert férfi vagyok, hanem mert azt tapasztalom, hogy a kövér férfitársaim szenvednek a saját kövérségüktől, még ha lusták is, de nem önérzeteskednek, nem leszel ősellenségük, ha csak szóba kerül, egyes kollégák még elég durván heccelik is őket, sőt, időnként a társkeresési sikertelenségükről is panaszkodnak, amihez mindig hozzá is teszik (mielőtt a környezete tenné hozzá), hogy tudják, hogy ez is az oka és ez a legnagyobb oka. Nem úgy mint a nők, akik meg azt szokták társkeresős panasz esetén hozzátenni, hogy ott a Gizi vagy a Julcsi, aki még kövérebb és mégis boldog kapcsolatban él. Esetleg tromfolnak, hogy ha a kövérség lenne a baj, akkor nem lenne 30 matchük fél nap alatt meg nem udvarolnának nekik ennyien (persze azok nekik nem kellenek meg többségük tényleg gázos már ránézésre). De hát neki pont jó lenne az vagy hasonló, mint a Gizinek, aki még kövérebb, tehát levezeti ebből az egy KIVÉTELBŐL, hogy neki nem a kövérsége a gond, sőt, egyenesen lássa őt szépnek a párja, szeresse a zsírpárnáit. Fuck logic...

2021. okt. 13. 13:01
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem azt az egyet kifelejted, hogy a modern társadalmakban a szegénység a kövérség oka.. Jóllakni olcsón, ez fenemód hízlal, tésztával lehet a legjobban megoldani és édességgel. Az ember pillanatok alatt jóllakik 2 vastag szelet zsíroskenyértől vagy egy fincsi krumplislángostól, de egy fél tábla csoki is elveszi az éhségérzetet, abból pedig az olcsóbb jobban hízlal, mint a minőségi.

Kb mindennél. Meg volt az a remek táplálkozási félrevezetés a 80-90es években, hogy alapélelmiszer a gabona, tésztafélék(van róla dokufilm amcsiból).

Sokat esznek és sok hízlaló, minőségtelen ételt, ami önmagában nem vészes, de ha csak azt eszik, akkor az. Ha lecsúszna a fehérkenyér egy vékony szelettel 10dkg natúr sültcsirke mellé, senkit sem érdekelne, de amíg sok kenyérhez minimális az egészséges kaja, addig mindenki kövér lesz. És amíg a tészták ennyivel olcsóbbak az egészséges kajáknál, csak koplalással tudnának az emberek fogyni.

2021. okt. 13. 13:15
 2/43 anonim ***** válasza:
95%

Felesleges rizsa, amiből még csak az sem derül ki, hogy mire akarsz fifutni vele..

A kérdésre a válasz, hogy mint mindenki más boldogok akarnak lenni.

2021. okt. 13. 13:17
 3/43 anonim ***** válasza:
92%

Egy csomó vén fąsz öregnek tartja a saját korosztályát és fiatalokr (10-20 évvel) ácsingózik. Bezzeg az nem fétis, áh az természetes. Csak az fétis, amiért nem tolong minden barom anélkül, hogy tükörbe nézne.

Értem, köszönöm.

2021. okt. 13. 13:21
 4/43 anonim ***** válasza:
99%
Én úgy lettem 120 kiló, hogy nem léptem túl a kalóriámat. Fél évig kórházi menün éltem. Ami nem volt sem sok, de egészséges sem... Meg persze zéró mozgás...
2021. okt. 13. 13:23
 5/43 anonim ***** válasza:
76%

A kövérséget én is kezelendő betegségnek tartom, de ez a kérdező, húúh. :D

A zab, bizonyos zöldségek, húsok elérhető áron vannak. Elképzelhető, hogy kompromisszumot kell kötni, de nekem van rokonom, aki nem azért kövér, mert nincs pénze a kenyér helyett másra, hanem nincs igénye másra. Pl. akárhányszor meglátogatom, tolja a kenyeret, ami eleve jó kis kalóriabomba, gyorsan lebomló szénhidráttal, de ő még bedob mellé egy jó adag kolbászt is (500+ kcal / 100g). A kolbász nem éppen az éhezők eledele.

De nem csak a rokonom tolja így, ismerősök, barátok étkezésénél is megfigyeltem, hogy általában fogalmuk sincs arról, mit visznek be. Szóval ez inkább tudatlanság, mint pénz kérdése.

Én meg tudom oldani magamnak az egészséges táplálkozást, ha muszáj, 1500 forintból is egy napra és nem éhezek / étkezek unalmasan (menne kevesebből is, de ott már kompromisszumokat kell kötni, erre nekem szerencsére nincs szükségem - DE lehetséges). Én hobbiból (hosszútáv futás, kondizás) kifolyólag muszájból is feltornáztam az élelmiszeripari ismereteimet, de ez a tudás mindenki számára elérhető.

A gond az, hogy nagyon erős szent tehén az elhízás, beszélni róla sértődés nélkül lehetetlen, főleg állami szinten.

2021. okt. 13. 13:27
 6/43 anonim ***** válasza:
100%

#4: hányról mentél fel 120-ra fél év alatt?

Fodrászom 120 kiló fölött volt mindig. Két hónapja cukorbetegséget diagnosztizáltak nála. Azóta gyógyszerre állítottál, ami mellett be kell tartson egy diétát (annyira nem is vészeset). Már 4 kilót fogyott...

Az extrém túlsúly minden esetben egészségügyi probléma. Nem ízlés kérdése, hogy idővel eljönön izületi-, érrendszer-, szív- vagy éppen étel intolerancia probléma. Ezt vagy belátják előtte, vagy majd a kényszer hozza a változást.

A fősodratú társadalmi megítélést kapitalista érdekek vezénylik.

2021. okt. 13. 13:28
 7/43 anonim ***** válasza:
100%
70-ről mentem 120-ra. Igaz, belém hàlni járt a lélek akkoriban. A férjem ekkor ismertem meg, és ő hozta meg az élniakarásom. Úgyhogy miatta is lementem 80 kilóig. (184 cm)
2021. okt. 13. 13:33
 8/43 anonim ***** válasza:
100%

#7 0 mozgás (konkrétan ágyhozkötöttség) és kalóriatöbblet mellett sajnos összejöhet ilyen, a kórházi kajáról legendák keringenek. Rossz értelemben.

Viszont gratulálok a visszafogyáshoz, élő példa vagy, hogy a kövérség nem törvényszerű. :)

2021. okt. 13. 13:35
 9/43 anonim ***** válasza:
94%
huha de jol ismersz. Meg valami? :)
2021. okt. 13. 13:37
 10/43 anonim ***** válasza:
100%
#8 nem szerettem kövér lenni. Élni pedig könnyebb plusz kilók nélkül.
2021. okt. 13. 13:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!