Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondolsz Jack Peterson-ról, az Incel közösség szóvivőjéről? Lehet benne igazság, amiket mond?
Jack Peterson egy 22 éves, chicagói fiatalember, egyike annak a több ezer srácnak, aki a Redditen és máshol is szerepet játszik incellel kapcsolatos oldalak közösségi életében. – Volt egy pár negatív tapasztalatom a párkapcsolataimban és, hát... nehéz túltenni magad a múlton, új kapcsolatba kezdeni, ha több nő is nagyon csúnyán elbánt veled – mondta Peterson a BBC-nek.
A frusztráció, a rossz párkapcsolati tapasztalatok mellett a düh és gyűlölet a csoporttagok fő motivációját jelenti. Az átlagéletkor 15-25 között mozog, a tagok magányukban osztozhatnak ezeken a fórumokon a hozzájuk hasonlókkal.
Jack Petersonnak egy YouTube-csatornája is van, és ő volt azon kevés incel-tagok egyike, aki hajlandó volt nyilatkozni a sajtónak azután, hogy kiderült, a torontói ámokfutó, Alek Minassian is azért gázolt el és gyilkolt meg 10 embert furgonjával, mert úgy érezte, az emberiség tehet az ő magányáról.
Mások főként azért nem vállalják arcukat és nevüket, mert durva, kirekesztő, hímsoviniszta nézeteket vallanak, amit valahol szégyellnek is. – Próbálom nem utálni a nőket, de utálom őket. A fórumokon pedig hergeljük egymást. Be kell vallanom, nagyon fiatalon csatlakoztam, így, mivel nem vagyok hülye, tudom, hogy nyilván ők is befolyásolták nézeteimet, és azt, hogy egyre radikálisabb lettem – nyilatkozta név nélkül egyikük.
A helyzetet súlyosbítja, hogy a pozitív hozzáállás, a segítőkészség tilos az incel-fórumokon. Ha valaki megoldási lehetőséggel vagy segítő szándékkal állna elő, kiközösítik. Bárki, akinek kellemes élménye adódik egy nővel megkapja a „fakecel” jelzőt, és szintén kiközösítik.
Az incelek sok hasonlóságot mutatnak a szélsőjobboldali alt-right mozgalommal. Mindkét csoport genetikai okokkal, faji megkülönböztetéssel operál, és a politikai korrektséget tartja felelősnek azért, hogy kisebbségbe szorultak.
Érdekes módon Jack Peterson pár nappal az interjú után feltöltött egy videót YouTube csatornájára Miért hagyom el az inceleket címmel. Azt mondta, azzal, hogy egy rakás interjút adott, utazott, dolgozott, és megismert sok új embert, rájött arra, hogy nagyon unalmas és monoton a gyűlölködés. Jellemző, hogy rengeteg pozitív üzenetet kapott döntése után, az incelek viszont azt üzenték neki: ölje meg magát!
Az a baj ezekkel az incel szovivokkel, hogy kipecezi oket mindig valami csaj, azutan mar nem lesznek incelek. Vagyis nem eleg rondak.
Ha en lennek incel szovivo, akkor en nem szunnek meg incelnek lenni :)
37F incel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!