Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Incelek! Mit gondoltok "A homár" c. filmről?

Figyelt kérdés
[link]

2021. szept. 22. 13:08
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Bár nem vagyok incel, sőt, nő vagyok, de nekem nagyon tetszett. Elvont, elgondolkodtató.
2021. szept. 22. 13:28
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Én sem vagyok incel, szintén nő és az egyik legbizarrabb film amit valaha is láttam. Mondjuk a rendező többi filmje is hasonlóan elvont.
2021. szept. 22. 13:31
 3/10 VincentLaw ***** válasza:
100%

Én sem értem az 'Incelek!' felszólítást. Nekem is baromira elvont volt, de egy kőkemény társadalomkritika, ami reflektár a mai problémákra.

Gondolok itt arra, hogy:

1.

Ma a párkapcsolat felértékelt, akinek nincs, sokszor érezheti azt, hogy kevesebbet ér. Plusz a a családi nyomás is ott van, hogy mikor lesz már kapcsolatod/gyereked. A filmben párhuzamba állítva, ha ezeknek nem teszel eleget, akkor 'ki leszel iratva' a társadalomból.

2.

A mostani párkapcsolatok többsége felszínes. Jól tükrözi a filmben, hogy mi alapján választanak pár az emberek (külső jegyek alapján).

3.

Csordaszellem. A filmbeli társadalom lényegében 2 tömbre szakadt, nincs olyan, hogy ne tartoznál valamelyikhez, de mind a kettő a saját szabályrendszerével nem valami jó. A magyar politikát is ide lehetne hozni, ezt a 2 pólusú valamit, ha nem vagy orbánista, akkor gyurcsányista leszel, és fordítva. Olyan nem fordulhat előt, hogy egyikből sem kérsz, mert olyan nincs.

2021. szept. 22. 13:43
 4/10 A kérdező kommentje:

Haha én is nőként nézem most. Furcsán magával ragadó. Szürreális.

Azért jött a kérdés, mert tőlük is hasonló furcsa világképeket hallok a szerintük a "felső 10% kezelgeti a nők 90%-át be kéne szabályozni" és ezekhez kapcsolódó furcsa párkapcsolati teóriákat🤔

2021. szept. 22. 13:44
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Én is nőként láttam még régebben, szerintem semmi extra, kicsit ádám almái feelingje volt. Felkavaró film inkább " a bőr amelyben élek".

Egyébként a black mirrornak van még egy jó párkapcsolatos epizódja, ami elég elgondolkodtató.

2021. szept. 22. 14:02
 6/10 anonim ***** válasza:
3: Mégis mi alapján választanának? Mert kedves, jószívű, vagy meg tudja nevettetni? Erre akár 2 millió ember is képes lehet Magyarországon, mégsem állhat össze 2 millió emberrel, csak 1-el! Tehát igen, amelyik külsőre tetszeni fog EZEK KÖZÜL, azzal. Ebben mi lep meg?
2021. szept. 22. 16:37
 7/10 anonim ***** válasza:
19%
Homároknak való film (F75 incel).
2021. szept. 22. 17:31
 8/10 anonim ***** válasza:
Kérdező, te nő vagy?
2021. szept. 22. 17:32
 9/10 anonim ***** válasza:
56%
Nem különösebben gondolok semmit. Miért, talán érdekelne bárkit is mit gondolok? Attól még ugyanúgy incel maradok, hiába gondolok bármit is
2021. szept. 22. 20:50
 10/10 VincentLaw ***** válasza:

Nem tudom, hogy láttad-e a filmet, meg kicsit rosszul is fogalmaztam. Külsőség alatt azt értettem, hogy a félszemű a félszeművel, a sebhelyes arcú a sebhelyes arcúval, a sánta a sántával jön össze, mert már ezzel van egy közös pont és a társadalmi nyomás is elég erőteljesen forszírozza, ha már valami közös van, akkor jöjjenek össze. Ez egy groteszk ábrázolása, a mai modern társkeresős appoknak, ahol semmi más nem számít, csak a kinézet. Legalábbis az én olvasatomban ezt tükrözi.

2021. szept. 23. 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!