Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Incelek! Mit gondoltok "A homár" c. filmről?
Én sem értem az 'Incelek!' felszólítást. Nekem is baromira elvont volt, de egy kőkemény társadalomkritika, ami reflektár a mai problémákra.
Gondolok itt arra, hogy:
1.
Ma a párkapcsolat felértékelt, akinek nincs, sokszor érezheti azt, hogy kevesebbet ér. Plusz a a családi nyomás is ott van, hogy mikor lesz már kapcsolatod/gyereked. A filmben párhuzamba állítva, ha ezeknek nem teszel eleget, akkor 'ki leszel iratva' a társadalomból.
2.
A mostani párkapcsolatok többsége felszínes. Jól tükrözi a filmben, hogy mi alapján választanak pár az emberek (külső jegyek alapján).
3.
Csordaszellem. A filmbeli társadalom lényegében 2 tömbre szakadt, nincs olyan, hogy ne tartoznál valamelyikhez, de mind a kettő a saját szabályrendszerével nem valami jó. A magyar politikát is ide lehetne hozni, ezt a 2 pólusú valamit, ha nem vagy orbánista, akkor gyurcsányista leszel, és fordítva. Olyan nem fordulhat előt, hogy egyikből sem kérsz, mert olyan nincs.
Haha én is nőként nézem most. Furcsán magával ragadó. Szürreális.
Azért jött a kérdés, mert tőlük is hasonló furcsa világképeket hallok a szerintük a "felső 10% kezelgeti a nők 90%-át be kéne szabályozni" és ezekhez kapcsolódó furcsa párkapcsolati teóriákat🤔
Én is nőként láttam még régebben, szerintem semmi extra, kicsit ádám almái feelingje volt. Felkavaró film inkább " a bőr amelyben élek".
Egyébként a black mirrornak van még egy jó párkapcsolatos epizódja, ami elég elgondolkodtató.
Nem tudom, hogy láttad-e a filmet, meg kicsit rosszul is fogalmaztam. Külsőség alatt azt értettem, hogy a félszemű a félszeművel, a sebhelyes arcú a sebhelyes arcúval, a sánta a sántával jön össze, mert már ezzel van egy közös pont és a társadalmi nyomás is elég erőteljesen forszírozza, ha már valami közös van, akkor jöjjenek össze. Ez egy groteszk ábrázolása, a mai modern társkeresős appoknak, ahol semmi más nem számít, csak a kinézet. Legalábbis az én olvasatomban ezt tükrözi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!