Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem sokkal jobb Indiában, ahol a szülők választanak racionális szempontok alapján társat az embereknek?
Nézd realisztikusan: az érdekházasságok földjén lenne bárkinek is érdeke, hogy hozzád adja a lányát?
Az egyetlen esélyed az, hogy valaki vakon beléd szeret. De nem fog, mert egy szar fos ember vagy, ha ilyet kívánsz. Igazi férfi.
#15 És nem is mindenki követi azt az elvet, hogy a nőnek kell egyben tartania mindent otthon.
Lehet családközpontú életed neked is, de ezt egyszerűbben meg tudod teremteni, ha TE MAGAD veszed fel a gondoskodó szülő/házastárs szerepét. Bazi könnyű összeállítani egy listát a nők felé, hogy pontosan mennyit foglalkozzanak a családjukkal (az életük 90%át fordítsák rájuk) és mennyit saját magukkal (10% elég lesz), de az jóval nehezebb, ha neked kell áldozatot hoznod.
Ki mondja hogy az apa nem lehet egy ilyen tökéletes szülő, aki kézben tartja a családot? Ki mondja, hogy te nem lehetsz a gyerekeid számára az, aki mindig meghallgatja őket, feláldozza a saját jólétét értük, és arra rendezi be az életét, hogy szolgálja őket? Talán szégyennek látod ezt a szerepet?
Ha nem a nőktől várnátok el mindent, talán még lenne is eselyetek váláskor megkapni a gyereket.
#18 biztosan nekem szólt ez a kirohanás (#15 és #13 vagyok)? Semmi olyasmiről nem írtam, ami miatt számon kérsz. Még csak nem is férfi vagyok.
Csak tényeket írtam, nem a személyes véleményem. Szerintem senki nem vitatja, hogy Magyarországon azért elég jellemző, hogy a szülők (az apa is, főleg alacsonyabb beosztásban, végzettség nélkül) reggeltől estig dolgoznak, hogy megéljenek valamiből. Szerintem elég szomorú, hogy ez így van és a szülőknek nincs lehetőségük minden nap időt tölteni, odafigyelni a gyerekükre.
Az még szomorúbb, hogy komoly beosztásban, a társadalom számára fontos munkát végző szülők is éjjel-nappal dolgoznak és így is aprópénzt keresnek. Anyám pl. egészségügyben dolgozik és a mai napig minden nap 7-8-kor ér haza. Gyerekkoromban ilyenkor 1-2 órája volt beszélgetni, játszani velem és a tesóimmal, illetve apámmal lenni, mielőtt mindenki elhúzott volna aludni.
Egyáltalán nem várom el a nőktől (sem a férfiaktól), hogy bármit is áldozzanak fel a gyerek miatt, én sem tenném (karrier terén legalábbis). Pont az lenne az ideális, ha a munka, karrier mellett maradna elég szabadidő és lenne elég pénz ahhoz, hogy ne az iskola és az utca nevelje fel a gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!