Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg igaz, hogy a férfiak képesek a "racionális szerelemre", míg a nők nem?
Köztudott, hogy a férfiak és a nők másképp szeretnek. Mégis nemrég egy itt közzétett válasz szöget ütött a fejembe: a kommentelő azt írta, a férfiak racionálisan szeretnek. Ez így leírva elég bizarrnak tűnt, de belegondolva abszolút nem hülyeség.
A nők, ha szerelmesek lesznek, teljesen átadják magukat az érzésnek, elvakítja őket a rózsaszín köd, azonnal lebegni, szárnyali kezdenek, megszűnik számukra a külvilág. Míg a férfiak képesek rá, hogy ebben az állapotban is megtartsák a tisztánlátásukat, tudnak mérlegelni, számba venni az előnyöket és a buktatókat, észszerű döntéseket hozni.
Gyakran mondják, hogy egy párkapcsolatban egy férfi "szerepe" többek között az is, hogy a szerelemittas párját józanságával lerántsa a földre, utat mutasson neki, mivel ő az euforikus állapotban képtelen tiszta döntéseket hozni. Ez is a fentieket támasztja alá.
Igaz lehet, hogy ennyire másképp szeret nő és férfi? Mit gondoltok erről? Ettől a mintától lehet igazából működőképes egy kapcsolat? Viszont akkor miért megy tönkre annyi párkapcsolat és házasság? A nők azt szeretnék, ha a férfi is oly módon lenne képes szeretni, mint ők - és fordítva, tehát a két nem tulajdonképpen rá akarja erőltetni egymásra a szeretetnyelvét?
Hogy van ez?
Ha a férfiak általánosan józanak lennének, ki írja azt a regeteg bánatos romantikus regényt, színdarabot dalt évezredek óta és köti fel magát a padlásra szerelmi bánatában.
Egyének vannak, ki így szeret, ki úgy, sőt , minden partnerét máshogyan.
Szerintem ez pont fordítva van.
Láttál már igazán szerelmes férfit?
Olyankor azt sem veszik észre hogy a nő nem is szereti őket, sőt azt sem ha kihasználja.
"Köztudott, hogy a férfiak és a nők másképp szeretnek."
Koztudott? Mashogy szeretnek?
Egy altalad feltetelezett dologbol krealtal egy altalad kitalalt allitasokon alapulo kerdest.
Nem igazan van mit hozzafuzni.
"Köztudott, hogy a férfiak és a nők másképp szeretnek."
Ez szerintem nem annyira köztudott és a tetejében még valótlan is.
Te igazából kétféle embertípusról írsz csak fals módon fogalmazod meg. Mivel, mint említettem embertípusról van szó és nem attól függ, hogy az illetőnek mi található a lába között.
"Gyakran mondják, hogy egy párkapcsolatban egy férfi "szerepe" többek között az is, hogy a szerelemittas párját józanságával lerántsa a földre, utat mutasson neki, mivel ő az euforikus állapotban képtelen tiszta döntéseket hozni. Ez is a fentieket támasztja alá."
Én 25 év alatt ezt most hallom először.
Egy párkapcsolat számtalan ok miatt mehet tönkre ami általában a dolgok összessége.
Én eljutottam arra a szintre, hogy félve és üresnek tűnve szeretek. Ez nevezhető igazából racionálisnak is. De nem azért, mert férfi vagyok, hanem mert lelkileg halott vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!