Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők! Miért ringatjátok magatokat abba a hitbe, hogy egy férfi csak szabad akaratából sodródhat bele egy komoly kapcsolatba, házasságba, stb.?
Ennyire magatokból indultok ki, hogy nektek a farok/szex mindig a rendelkezésetekre áll és ha elköteleződtök, akkor rengeteg szempontnak meg kell felelnie a másik félnek és ezt kivetítitek rá is fordítva, hogy bizonyára az ő esetében is ez volt az ok-okozati összefüggés és a motiváció?
Abba bele se gondoltok, hogy a férfiaknak alapesetben vért kell izzadnia azért, hogy szexhez jusson és ha nem néz ki extrém jól, akkor ennek nyílt felvállalása egyenlő a szociális öngyilkossággal? Ezért választja sok férfi belső kényszerből a hazugságot, mert rájön, hogy így nagyságrendekkel több nő közül van lehetősége meríteni és ott már átlagos külső mellett is akad olyan, aki bevállalja őt? Továbbá arra is rájön (bár ehhez megfelelő apakép vagy egy idősebb fiútestvér szükséges), hogy fiatalon, tiniként meg huszonéves kora elején még bátran játszhatja az "én az igazit keresem" hősszerelmest színleg (de csak színleg), mert nagy valószínűséggel úgyis a nő fogja őt kirakni olyan indokok miatti besokallás miatt, hogy "te folyamatosan a haverokkal lógsz, velem nem törődsz" vagy "sosem lepsz meg semmivel" vagy "kényelmesen anyádnál élsz és elbulizod a fizetésed, veled nem lehet közös jövőt tervezni" stb., így az ő lelkiismerete tiszta marad, mert a csaj rakja őt ki, ekkor megint színleg (de csak színleg) eljátssza, hogy valójában fontos volt neki a csaj, de ezek csak szavak, megváltozni sosem fog.
Az egész színjáték a punciért folyik, de ezt ugyanúgy nagyon kevés férfi fogja bevallani nyíltan, mint azt nagyon kevés nő, hogy ő pedig egy komoly kapcsolatért, anyagi biztonságért, gyerekvállalásért meg hajlandó a külső vonzalmat, vágyat annyira háttérbe szorítani, hogy a választott férfit annyira tartja maximum kívánatosnak és szexinek, mint a berregő műanyagrudat, de a hosszútávú előnyök túlmutatnak a hosszútávú hátrányokon (meg hát ki tudja mit hoz még a jövő) a rövidtávú előnyök (szexi, kívánatos pasi) pedig rengeteg rövid és hosszútávú hátránnyal járnának a nő számára (nem dolgozna, otthagyná a gyerekkel, ha együtt maradnak rossz hatással lenne a rosszfiús életmódja a gyerek fejlődésére, rendszeresen csalná őt és mindig önmagát helyezné a nő és a gyerek elé).
Éppen ezért nagyon sok férfi - ironikus módon pont a karrierben sikeresebb, de nőzésben sikertelenebb változat - is megalkuszik egy bizonyos kor után és szükség esetén akár egy gyerekvállalásra is úgy tekint, mint egy hitelre vagy egy magasabb adókulcsra, hogy nem akarja ugyan, de ha ez az ára a rendszeres szexnek, akkor jöhet.
Értem, tehát nekem Nőként, fel kellene áldoznom az almaimat, a csaladrol alkotott elkepzelesemet azért, mert jajj, szegény lúzer pasikák, nem kapnak p*ncit? Miért előrebb való a te élvezésed, mint az én vágyam a csaladiélet után?
Megjegyzem, rengeteg férfi sokkal boldogabb családosként, mint szingliként
Az egyik legnehezebb dolog felismerni, és kimondani, hogy "én" valamit hogy látok, nekem mik a hibáim. Ezért nyilatkoznak sokszor emberek, férfiak és nők, hogy "mi" mit hiszünk, gondolunk, érzünk.
Könnyebb azt mondani, hogy "mi nők hisztisek vagyunk", mert ha mindenki az, nem kell változni. Ha azt mondom, "hisztis vagyok", akkor változtatnom kell.
Ha kimondod, hogy "én csak pinát akarok, és ezért bármit megteszek", az szánalmas, szemben azzal, hogy "mi férfiak ilyenek vagyunk".
Mennyi olvasni, értelmezni képtelen funkcionális analfabéta ember gyűlik össze ezen az oldalon...
Csak rámutattam egy általánosságra ami megfigyelhető a világban, aki nyitott szemmel jár. Eddig a 10-es válaszoló volt az egyetlen, aki tudta értelmezni a kérdésemet, még ha nem is értett vele egyet.
#14: Ezeket bizonyos IQ szint fölött illik helyén értelmezni. Ahogy magyarban nem írjuk ki mindenhol a személyes névmásokat, de aki kellően jól beszéli a nyelvet az így is tudja értelmezni a mondatot.
"Ha kimondod, hogy "én csak pinát akarok, és ezért bármit megteszek", az szánalmas, szemben azzal, hogy "mi férfiak ilyenek vagyunk"."
Értem mire akarsz kilyukadni, de az én esetemben pont az ellenkezője van. Azt veszem észre, hogy a környezetemben egyre több férfi csúszik ebbe bele mert akaratgyenge, aztán megideologizálja magának, de ha részletesen belekérdezel, akkor ugyanolyan, mintha vallásos emberrel vitatkoznál, önmaga farkába harap az érvelés. Mintha nem is vele vitatkoznál, hanem az általa képviselt eszmével. Ha nem ismernéd az illetőt régóta, akkor még el is hinnéd, hogy valójában ilyen, illetve szintén ha nem ismernéd kellően behatóan, akkor azt is elfogadnád, hogy hirtelen megváltozott, de pontosan ismered, sokszor jobban, mint a saját pszichológusa.
És hogy is szokták mondani? A részeg ember bömbölve éjjel, hogy le akar ugrani a hídról sokkal őszintébben beszél a belső érzéseiről, mint idegenek és felszínesen ismert emberek előtt, ahol folyamatosan kontrollálja önmagát és van benne egy társadalmi megfelelési kényszer, így már csak ezért sem teljesen önmaga.
#12 nem albérletben élünk és elég jól keresünk mindketten mérnökként.
De én is elkezdhetlek cincálni olyannal, hogy a szüleid csak érdekből nemzettek. Hiszen ki tudja, apádnak mi kellett anyádtól ami miatt szánalomból felcsinálta. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!