Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Neten társat kereső Hölgyek! Hogyan reagálnátok arra, ha egy férfi nyitó levélként egy saját verset küldene kezdeményezésként, bemutatkozásként?
A "szép a mosolyod" sablonos. Az nem sablonos, ha pl. azt írod, hogy "figyelj, látom, hogy szabadidődben szoktál kosarazni. Melyik a kedvenc csapatod? Nekem ez meg ez". Vagy "látom, hogy szeretsz utazni, melyik úticél az első a bakancslistádon?".
A kreativitás nem feltétlenül erény - a kivitelezés módjától függ
Én szeretem, ha az elején látom / letisztázódik és egyértelmű, hogy az illető miért írt rám, nem pedig rébuszokban beszél. Mondom ezt úgy, hogy szeretem a költészetet... de a kellő időben, a maga helyén.
Én kedvelem az irodalmat. Tapasztalatból tudom, hogy szabályos, jó verset írni nagyon nehéz. Az ilyen próbálkozás álltalában nagyon gagyira szokott sikeredni és túl nyomulósan is hat. Eddig két esettel találkoztam ebben a műfajban:
a) Gagyi és nyomulós, amelyre reflexszerűen menekül egy normális nő. (Ha szereti a verseket ha nem.)
b) Idézetet kapsz valami ismert költőtől és az illető magáéjaként igyekszik eladni arra építve, hogy a műveltséged vetekszik egy óvodáséval. Ez esetben azért menekülök el, mert kikérem magamnak, hogy valaki olyan tökelütöttnek higyjen, h nem eseik le a csalás.
Ha mindenképpe verselni akarsz, szerintem jobb, ha egy kedvenc versből idézel, mondván, hogy ez a kedvenc idézetem, és úgy érzem nagyon igaz az életre/rám/élethelyzetemre, vagy úgy gondolom jellemez engem, hogy nekem ez tetszik.
Ferfikent egy jo tanacs, amiert nem erdemese verssel kezdeni: nem szabad ismerkedeskor rogton ilyen magasra tenni a lecet!
Mert ha mar elsore, anelkul, hogy megdolgozna erte, ennyi energiat, figyelmet es megerositest adsz a nonek, akkor onnantol az lesz az alap, es mindig plusz erofesziteseket igenyel majd.
Nem jo!
Majd kapcsolatban, amikor mar erdemben tudsz reflektalni a szamodra szimpatikus szemelyisegjegyeire, akkor irj verset, es ne minden nap, csak evi kettot.
Mint ahogy az is legyen unnep, ha elviszed vacsorazni, ne rogton elso randikent ezzel indits, mert onnantol az lesz az alap, ha kovetkezo alkalommal "csak" setalni viszed, azonnal alabbhagy a lelkesedes.
Online terben ha tetszel a nonek, akkor eszszeru hatarokon belul (ertsd: hibatlan helyesirassal, roviditesek es karomkodas nelkul) barmit irsz, valaszolni fog, es elindulhat a beszelgetes. Ha nem, akkor lehetsz te Ady+Radnoti+Byron egyuttes reinkarnacioja, megirhatod az evszazad lirai remekmuvet, akkor sem fog meg csak valaszra sem meltatni.
ELTE - BTK környékén próbálkozz ne online, és ne az ismerkedést indítsd így.
Ha szimpi vagy a csajnak, akkor a harmadik randi környékén pl. kifejezetten király lehetsz ha még tudsz neki egy verset is villantani.
(ELTE-s vagyok, vannak ismerőseim akik így csajoztak be).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!