Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak, minimum mennyit keressen a nő, akivel ismerkedtek?
9. Itt is megtörténik a degradálás, csak azokkal a férfiakkal szemben, akik nem keresnek annyit, hogy egy keresetből eltartsák a családot.
Senki nem mondta, hogy a nőnek kelljen csinálnia a házimunkát. Azt mondtam a férfiakat is lehet degradálni és a nőket is. Én is 19 éves korom óta nem a szüleimmel élek, elég korán megtanultam férfiként magamra főzni és takarítani. Itt nem erről van szó.
"Arról nem beszélve, hogy rengeteg nő nem azért keres kevesebbet, mint a férfi, mert nem lenne ugyanolyan okos, vagy talpraesett, vagy alkalmas..."
Nem is. A nők azért keresnek kevesebbet, mert pl bértárgyalásokon kevésbé agresszívek, vagy később pl meglátszik a karrierjükön az az 5 év, amit otthon töltöttek a gyerekekkel. Illetve azért, mert a nők alapból jobban hajlanak az felé, hogy elvállalják a biztonságosabb, de ezért cserébe kevesebbet is fizető állásokat. Illetve kevésbé választják azokat a szakmákat, amikkel jobban lehet keresni.
10. Na nézzük:
Egy: A családnak már lehet korábbról is félretett pénze. (Nem keres annyit, hogy eltartsa a családot, de a család már korábban spórolt, ezért nem is csak a havi fizetésből kell élni.)
Kettő: A család visszább vesz, amikor születik a baba és kevesebb a pénz. Nem járnak nyaralgatni, nem akkor vesznek új autót.
Három: Ezt sosem értettem. Ha otthon vagy egész nap és mondjuk 2 óra mindent megcsinálni a lakásban, akkor inkább csak 1 órányi teendőt végzel el, hogy a párod miután hazaér a 8 órás munkából, neki is jusson még otthonra valami, hogy meglegyen az "egyenlőség" köztetek?
Nincs ilyen elvárásom, felőlem tanulhat is, szóval az se baj ha 0 jövedelme van. Lehet álláskereső is, frissen végzett, pályakezdő. Főleg ilyen korban.
A kereset, amúgy is ideiglenes dolog. Lehet most valaki nagyon jól keres, jó pozícióban van, de pl. bejön egy olyan helyzet, mint ez a vírus és meg is szűnt a jó világ.
Ha komolyra fordul a kapcsolat, akkor úgyis támogatni fogom a másikat, támogatni fogjuk EGYMÁST, szóval lényegtelen a fizetés.
#16: össze-vissza zagyválsz, ennek kb se füle se farka :D
Nem, nem degradálás, ha valaki nem keres annyit férfiként. Hol írtam én olyat, hogy ez a "kötelessége"? Ez egy cél, egy törekvés, aztán vagy sikerül vagy nem.
Ráadásul ahogy más is írta, ha jönnek a gyerekek, a nőnek maximuma GYED marad jövedelemforrásként, így nem jobb, ha a férfi keres annyit, hogy ez ne okozzon fennakadást, amikor a családi bevétel csökken, a kiadások meg nőnek?
Azt külön köszönöm, hogy engem igazoltál abban is, hogy nem a nők tehetnek arról, hogy kevesebbet keresnek (ezzel mellesleg azt is igazoltad, a férfiak általában jobban keresnek, és jól is jön a családnak).
Szerintem ezt engedd el, olybá tűnik, kissé komolyabban veszed ezt a kelleténél. :)
Mellesleg, attól, hogy én ezt az elvet vallom (és szerintem a többség is), az is teljesen rendben lenne/van, ha a nő keres többet. Én tök örülnék, ha a nejem többet keresne nálam :)
#16 Itt is megtörténik a degradálás, csak azokkal a férfiakkal szemben, akik nem keresnek annyit, hogy egy keresetből eltartsák a családot.
Az az ő baja. Csak rajtad múlik, hogy mennyit keresel, mindenkinek van lehetősége feljebb lépni, képezni magát. Ez nem olyan, mint valami betegség, amiről nem tehet az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!