Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hová tűnt a mai férfiakból a gentlemanség? Miért érzem úgy mintha gyerekekkel találkoznék kiforrott férfiak helyett? Hol vannak a VALÓDI férfiak?
Nyilvan ha mindig lustalkodast valasztanam az en felelossegem, es nem az a baj h van mosogatogep. Mert nem a geptol lusta valaki hanem amugy is.
Ja es kerdezo, regen is voltak megcsalasok.. foleg falun lehet szep torteneteket hallani...hajjaj nem kicsit. Csak a valas tobb most mert mostmar ez a norma hogy a tobbseg valik ha pl megcsalas van. Nehogy azt hidd annyira idilli volt. Csak nem volt szokas valni, de nem erzelmi alapon hanem tarsadalmi, gazdasagi( tipic mit szolnak, meg a vallas stb).
szerintem a nők is rengeteget változtak.
Folyamatosan az egyenlőséget hirdetik a jobb pozíciókat simán betöltik de melós nőt még nem láttam és most nem a gyári könnyű munkára gondolok.
Régen ha egy férfinek felesége volt nem hagyta csalta meg és örült neki hogy vezetheti a háztartást. Nem azt mondom hogy egy nőnek csak háztartásbelinek kéne lenni dehogy is csak azt hogy teljesen más idők voltak. pl kikérte magának egyik nő ismerősöm hogy fogjak vele is kezet mit képzelek hogy nem(nos nem bántásból nem csak eddig nem volt szokás).
Mindenkinek ugyan annyi lehetősége van pl testépítő nők megizmosodnak így szerintem eltűnt az hogy gyengébbik nem én már úgy vagyok vele hogy oldja meg csak azért mert nő nem fogok segíteni. Emberségből igen de ennyi.
"Folyamatosan az egyenlőséget hirdetik a jobb pozíciókat simán betöltik de melós nőt még nem láttam és most nem a gyári könnyű munkára gondolok."
Fel sem vennék a fizikuma miatt, illetve testi adottságaiból eredően nőnek nem is való a kemény fizikai munka bizonyos fajtája.
"Régen ha egy férfinek felesége volt nem hagyta csalta meg és örült neki hogy vezetheti a háztartást. " Hagyjuk már, rengeteg megcsalás volt régen is. A férfiak gyakrabban csaltak, mert ők inkább megtehették, a nők hatalmas szégyenbe maradtak, ha mégis kiderült, meg hova mentek volna egyedúl pénz nélkül, de ennyi. Nehogy azt hidd, hogy az emberek boldogok voltak együtt és szerelemből maradtak egymás mellett.
Nem tudom erélynek vagy pozitívumnak tekinteni azt, hogy régen a férfiak halálra/kimerülésig dolgozták magukat.
Ma már nagyon sok párkapcsolati dinamika létezik és működik: mindkét fél dolgozik, csak a nő dolgozik, csak a férfi dolgozik ez mindig két félen múlik. Vannak olyan férfiak, akik nem bánják azt, hogy eltartsanak egy családot és sokat dolgozzanak és a nőre jut a teljes házimunka és a nő nem dolgozik.
Bár tény, hogy a mai világban egy ember fizetése sokkal kevésbé tud eltartani egy családot, mint régen. Sajnos manapság többnyire szükség van két ember fizetésére ehhez, egy átlag emberé nem mindig elég, így nyilván nehezebb lesz olyan embert találni, aki nemcsak belemegy egy ilyen párkapcsolati dinamikába, de aki valóban képes is eltartani egy családot.
Arról nem beszélve, hogy ahhoz, hogy egy férfi csak a munkára tudjon figyelni és valóban annak szentelje az ideje nagy részét, ahhoz kell egy olyan nő, aki megteremti a körülményeket ehhez: elvégzi az otthoni munkát, stabil otthont és családi hátteret nyújt, támogatja a férjét, nem b-szogatja, hogy már megint dolgozik, már megint széthányta a dolgait, és gyakorlatilag mindent megcsinál és mindent felad, hogy a férje a munkahelyén be tudjon teljesülni. Ezt ma hány nő hajlandó meglépni? Én pl. biztos nem, de szerintem a többség sem.
Nincs baj a hagyományos, régi családmodellel, ha valakinek ez beválik és a család/pár így boldog, de ehhez két ember kell, mert azt még kevesebb férfi tudja megengedni magának, hogy a családot, meg az asszonyt is eltartsa, de még bejárónőt is fizessen, hogy az asszony el tudjon járni ide-oda és ne a család meg a háztartás összetartása tegye ki a napja nagy részét.
"Nagyapám, apám még tudta mit jelent férfinak lenni. Dolgoztak a családjukért, ami a LEGFONTOSABB volt nekik. Büszkék voltak a feleségükre, a gyerekeikre, a házukra amit építettek! Kemény munka mellett!"
Amit én láttam ebből a generációból, az a "dolgoztak" rész. A feleségre akkor voltak büszkék, ha kiszolgálta őket (munkahelyi előrelépés? tanulás? na nehogy már férfiak akarjanak lenni!), a gyerekeikről meg túl sokat nem tudtak, a gyereknevelésre szintén ott volt az asszony. Aki akkor sem hagyta őket ott, amikor már mélyen benne jártak az alkoholizmusba süllyedtek. Lehet, hogy maguk építették a házat, de mire megépült, több sör fogyott el, mint tégla.
Én nem értem, hogy a kérdezőnek mi a konkrét baja? Nem építenek a férfiak házat?
Mert hogy elég sokan elég sokat dolgoznak, az tutifix.
Mi a probléma? Hogy nem úgy élünk, mint nagyapám aki 3 műszak gyári meló után még földeket művelt hogy enni tudjon, mégis egy zoknira alig futotta neki?
Ennyire baj, hogy nem magamnak gányolok házat hanem szakemberrel csináltatom? Hol a gond?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!