Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerelem nélkül hogy lehet az ember boldog ? Félek sose
lesz párom, se családom.
Figyelt kérdés
Nincs önbizalmam, 0, mert az emberek lerombolták, nem tudok kötödni senkihez. Pedig tudom, hogy az lenne a normális, ha találnék egy szerető párt és lenne boldog családom. Mert így egyedül maradok, mint a templom egere.
Idősödöm, egyre csúnyább leszek, így egyre kevesebb esélyem lesz párt találni. Egyébként huszonéves vagyok.
8. vagyok. Mi történt? Legalább kibeszéled magasból, hátha tudok okosságot mondani.
2021. márc. 26. 14:08
12/32 anonim válasza:
Kérek két tükörtojást... 😀😀
2021. márc. 26. 14:08
13/32 A kérdező kommentje:
Kortársaimtól pl gimnáziumban is azért sok bántást kaptam,sokat csúfoltak engem, apámmal meg kifejezetten rossz volt a viszonyom, állandó veszekedésekkel és mindig kiabált velem, megsértett és olyannyira lerombolta a béka feneke alá az önbizalmamat, hogy nem tudok senkiben se bízni, se kötődni. És félek, hogy ezeket a durva gyerekkori sérüléseket rázudítanám a páromra, ő meg nem tudna ezzel mit kezdeni. Illetve gyereket se tudnék szerintem felnevelni, akaratlanul is rettegnék, nehogy olyan legyek, mint az apám, őt másolnám le valószínű. Illetve túl nagy felelősség lenne a gyerek, de a párkapcsolat is nagy felelősség lenne, de talán 1 fokkal könnyebb, mint a gyerek.
2021. márc. 26. 14:13
14/32 anonim válasza:
Még mindig a 8.vagyok. A múltam hasonló, mint a tiéd, csak nekem anyám sem volt topon. Amit elértem, magamnak köszönhetem, és annak, hogy felismertem, hogy változnom, változtatnom kell, ha nem akarok olyan lenni, azzá válni, mint a "családom". Ez a " Nehogy olyan legyek, mint apám, őt másolnám le" pedig gyenge kifogás, ne haragudj. Már mi a fenéért tennél olyat, amiről tudod, hogy rossz, hiszen a saját bőrödön tapasztaltad?! Nekem azóta van egy kisfiam, már ovis. Sohasem merült fel benne, hogy anyám/apám mintáját felvegyék, 180 fokos ellentéte vagyok a csodás felmenőimnek.
2021. márc. 26. 14:21
15/32 anonim válasza:
Amúgy ha már eleve felismerted, hogy elb@szott a szülői mintád, hidd el nekem, hogy nem fogod tovább vinni! Hány éves vagy egyébként?
2021. márc. 26. 14:23
16/32 A kérdező kommentje:
15: Huszonéves.
2021. márc. 26. 14:24
17/32 A kérdező kommentje:
Szerintem egy jó párkapcsolat alapja a jó családi élet. De mivel az alapok sincsenek meg nálam és a szüleimtől, különösképp apámtól nem kaptam meg a szeretetet, sőt sok utálatot kaptam tőle, így nincs alap, amire a párkapcsolat házát fel tudnám építeni. Ha megpróbálnám, úgyis recsegne-ropogna, majd összedőlne.
2021. márc. 26. 14:26
18/32 anonim válasza:
Ismét 8.vagyok, legyen a nevem 27/N 😅
Szerintem pedig a kapcsolat alapja a 2 ember, akik működtetik az adott romantikus kapcsolatot. Na, szép megfogalmazás, de érted.
Az alapot pedig magadból adod, nem a szüleidből. Például hiába vannak valakiknek odaadó, gondoskodó, ajnározó szülei, ha a kisfiuk 30 évesen is csak egy nagy csecsemő, aki képtelen felelősséget vállalni/elköteleződni/elindulni az életben egyedül.
2021. márc. 26. 14:32
19/32 anonim válasza:
De ha nem próbálod, sose tudod meg milyen lenne, biztos nem tennél olyat amitől összedőlne. Na szedd már össze magad.
2021. márc. 26. 14:33
20/32 anonim válasza:
Engem apám elhagyott. Anyám meg leépített lelkileg. A családunkban egyik nőnek sincs boldog családi kapcsolata.
Én szembe mentem a családi mintával, és nekem kivételesen boldog párkapcsolatom van. Kiegyensúlyozott a férjem, családcentikus, anyagilag és érzelmileg is számíthatok rá. A legnagyobb depresszióm közben kezdett el velem komolyabban foglalkozni és lelkileg segített kimászni. (ami nem volt könnyű, mert nem könnyítettem meg neki).
Most mégis ott vagyok, hogy 3,5 év alatt közel a 0-ról lett férjem, gyerekem, közös családi fészkünk. Semmi sincs soha előre eldöntve.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!