Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért mondják (különösen ezen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért mondják (különösen ezen az oldalon), hogy a nők csak a külsőre mennek? Szerintetek melyik nem tagjainak fontosabb a külső?

Figyelt kérdés

26 éves biszexuális férfi vagyok, mindkét nemmel kapcsolatban van tapasztalatom. Úgy gondolom, hogy nagy általánosságban a nők sokkal megengedőbbek a külsőmmel kapcsolatban.

Nagyjából elégedett vagyok magammal, viszont most épp rossz formában vagyok. Elhanyagoltam a testemet (kb. 10 kg fölösleg), és alapvetően saját magamat is. Ösztönösen úgy érzem, hogy még ennek ellenére is simán mernék nőknél kezdeményezni, de meleg férfiaknál már nem, mert a többség szerintem visszautasítana.

Már mindkét nemmel volt párkapcsolatom, és lányok mellett sokkal inkább biztonságban éreztem magam érzelmileg. Amikor fiúkkal jártam, akkor végig úgy éreztem mindannyiuknál, hogy a kapcsolatunk 90 százaléka a külsőn alapszik. (Pedig komoly párkapcsolatok voltak és nem szexkapcsolatok.) Sokkal jobban éreztem a levegőben a felszínességet, mint amikor lánnyal jártam.

Tudom, hogy minden egyénfüggő és nem nemfüggő, de azért általános sémák mégiscsak vannak. Én elég erőteljesen azt tapasztalom, hogy a nőknek tizedannyira nem kell megfelelni külső terén, mint a férfiaknak. Ezért nem értem, hogy miért a nők vannak legtöbbször válogatósnak kikiáltva.

Szívesen meghallgatom bárki véleményét, aki beszélgetni szeretne erről.

2021. márc. 25. 00:21
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
71%

"Szó szerint ugyanez járt a fejemben, mialatt a kérdést fogalmaztam, hogy majd mindenki a 2 dolog valamelyikével fog támadni."

Ez nem feltétlenül támadás, csak egyszerűen jellemző, hogy egyes embercsoportokra valami jellemzőbb. Ez igaz a vallás, hobbi, szexualítás és minden egyéb alapján. Voltam már hetero és meleg buliban is. Hát, na, azért más volt. És nem negatív értelemben egyik oldallal kapcsolatban sem, hanem csak más. Ez ugyanúgy igaz még egy csomó dologra. NEM mindenkire, csak az átlagra.

"Mindkét nemnek vannak előnyös és hátrányos tulajdonságai."

Itt a lényeg. És itt van az oldal legnagyobb hibája: Ez az oldalon lévő nők többségének nem megy és több az oldalon a nő. Megfogod látni, hogy jóval többen fogják egyszerűen ráhúzni a dolgot a férfiakra, érvek nélkül. És ők lesznek felpontozva. Az oldal női többsége egyszerűen mindennel kapcsolatban képtelen negatív kritikát elfogadni.

(Konkrét példa: Volt egy kérdés, hogy a feleség panaszkodott, hogy a férje elhízott. Sorban jöttek a női válaszolók, hogy ez milyen rossz, milyen nemtörődöm és igénytelen a férfi. Sokan egyből odavágták, hogy keressen mást. Rá 2 napra jött egy kérdés, csak fordítva a nemek. A nők többsége ott is a férfit hibáztatta, hogy biztos nem törődik eléggé a feleségével és hasonlók. Nagyon toxikus itt a közeg mindkét nem részéről, csak mivel több a női felhasználó, ezért az ő részükről még jobban látszik.)

"Most látom 5-ös válaszoló, hogy írtál. Rögtön elolvasom, és felpontozlak, bármit is írtál. Köszönöm!"

Köszönöm szépen! Valószínűleg most éjjel te leszel az egyetlen a sok minusz mellett! :D

"Az átlagossal mi a baj?"

Semmi. Tényleg! Nekem is az tetszik. Csak, a viszonyításhoz képest írtam. Egy kidolgozott testű férfi simán elvan egy átlagos női testtel, de egy kidolgozott testű nőre ez nem jellemző.

"Az elhízott barátnő pedig szerintem egy szinte elhanyagolható kisebbség kondis körökben. Ha mégis előfordul, akkor valószínűleg azért, mert (csúnyán mondva) kifejezetten ez a srác fétise, és semmiképpen sem azért, mert ez jutott."

3 teremben edzettem már huzamosabb ideig. Az a helyzet, hogy a tapasztaltaim alapján, közel sem elhanyagolható kisebbségről vagy fétisekről van szó. Egyszerűen, a férfi oldalról többféle nő számít szépnek.

"Még annyit mondanék (már megint a súly példával fogok jönni), hogy én nagyon hízékony vagyok, de szerencsére nem vagyok elhízva. Ha elengedném magam, akkor a legtöbb lány +30 kilónál finoman jelezne, hogy figyeljek oda, viszont a legtöbb srác +10 kilónál szó nélkül dobbantana mellőlem. Türelemben óriási különbségek vannak."

Hízással kapcsolatban szerintem mindkét nemnél vannak elfogadóbbak és kevésbé elfogadók. Itt is mindkét nemtől jönnek ilyen témában panaszkodások.

2021. márc. 25. 02:09
 12/44 A kérdező kommentje:

"Türelemben óriási különbségek vannak."

Itt pedig a türelmet szigorúan csak a külsővel kapcsolatosan mondom.

2021. márc. 25. 02:09
 13/44 A kérdező kommentje:

Értem. Köszönöm a véleményedet! Hátha fognak még további pro és kontra érvek jönni.

"Hízással kapcsolatban szerintem mindkét nemnél vannak elfogadóbbak és kevésbé elfogadók. Itt is mindkét nemtől jönnek ilyen témában panaszkodások."

Jó, még ebbe belekötök. :D Ha ebbe a rovatba beírom azt a kulcsszót, hogy "hízás", vagy "meghízott", akkor a kérdések döntő többsége az lesz, hogy "A BARÁTNŐM meghízott, mit tegyek?" Nyilván fordított helyzetről is lehet olvasni, de mennyiségre jóval kevesebbnek érzem annak ellenére, hogy javarészt tényleg női felhasználók vannak ebben a rovatban. Tehát még csak azzal sem lehet magyarázni, hogy férfiak olvasgatják nagyrészt a párkapcsolati rovatot.

2021. márc. 25. 02:24
 14/44 A kérdező kommentje:
Abban viszont tökéletesen igazad van, hogy a férjem meghízott kérdéseknél a férjet hibáztatják, és a feleségem/barátnőm meghízott kérdéseknél is szintén a férfi a hibás a többség szerint.
2021. márc. 25. 02:26
 15/44 anonim ***** válasza:
82%

Lehet, hogy én vagyok jelen kivételes körökben, de én több sportos nőt ismerek pocakos pasival, mint fordítva. Nem azt mondom, hogy nincsen fordítottjára példa, de ott is jórészt terhesség alatt híztak meg, amit azért akkor lehet könnyen és gyorsan leadni, ha vki nyert a genetikai lottón vagy ha van arra lehetőség és hátország, hogy az illető nő a gyerek után szaladgálás és házimunka mellett tudjon edzeni és tornázgatni úgy, hogy mondjuk az nem a házimunka, gyerek és alvás kárára megy.

Társkeresőt meg azért nem hoznám fel példának, mert rengeteg női kamuprofil van (akár az oldal üzemeltetői által létrehozott, akár trollok által létrehozott, akár "én most kutatómunkát végzek" jelleggel megkeseredett srácok által létrehozott), és ha tetszik, ha nem, több olyan férfi van, mint nő, akinek pálya a "csak szex" (sőt nemhogy pálya, hanem kifejezetten csak azt akar) kapcsolat, azok közül meg a kevéssé jóképűek nem fognak válogatni, mert akkor nem jut nekik, azért húznak mindenkit jobbra, akinek van punija. Ezek azért erősen torzítják a statisztikákat.

De itt is, gyk-n, nőként gyakran megkaptam, "Nők, ...?" kérdésnél, mikor túlsúlyosan válaszoltam, hogy "Ja, te túlsúlyos vagy? Akkor nem számítasz, bocsi".

2021. márc. 25. 02:36
 16/44 anonim ***** válasza:
100%

"Ha ebbe a rovatba beírom azt a kulcsszót, hogy "hízás", vagy "meghízott", akkor a kérdések döntő többsége az lesz, hogy "A BARÁTNŐM meghízott, mit tegyek?""

Erre még nem néztem rá, de simán esélyesnek tartom! :D

"Abban viszont tökéletesen igazad van, hogy a férjem meghízott kérdéseknél a férjet hibáztatják, és a feleségem/barátnőm meghízott kérdéseknél is szintén a férfi a hibás a többség szerint."

Köszönöm! Az a baj, hogy ilyet a másik nem általában elég ritkán fogad el.

"Társkeresőt meg azért nem hoznám fel példának, mert rengeteg női kamuprofil van (akár az oldal üzemeltetői által létrehozott, akár trollok által létrehozott, akár "én most kutatómunkát végzek" jelleggel megkeseredett srácok által létrehozott), és ha tetszik, ha nem, több olyan férfi van, mint nő, akinek pálya a "csak szex" (sőt nemhogy pálya, hanem kifejezetten csak azt akar) kapcsolat, azok közül meg a kevéssé jóképűek nem fognak válogatni, mert akkor nem jut nekik, azért húznak mindenkit jobbra, akinek van punija. Ezek azért erősen torzítják a statisztikákat."

Ez olyan, hogy amit számszerűsíteni lehet az egyik oldalról, azt a másik szereti kihúzni a példák közül. Ha azt írja az ember, hogy nézze meg mindenki a saját társaságát, ahol a férfiak sokkal több ismerős nővel lennének hajlandóak összejönni, mint fordítva, akkor meg mindenki hozza a saját sztoriját, hogy ő nem úgy látja.

Ha tetszik, ha nem a társkeresők sokfélék. Vannak jól szűrtek, ahol minimalizálják a kamuprofilokat. Eleve, a komolyabb oldalakon nincs túl sok kamuprofil, szóval azért akkora torzításnak ezt ne nevezzük már.

Feldobnék még egy példát: A férfiaknál azokból a kérdésekből van több, hogy legyen csajuk. Bármilyen, akármilyen, csak legyen végre csajuk. Női oldalról meg abból van több, hogy a barátjuk/férjük veri őket, gyökérként viselkedik és hasonlók, mit tegyenek. Nos, valószínűleg ők nem a másik személyisége miatt vannak az illetőkkel...

"De itt is, gyk-n, nőként gyakran megkaptam, "Nők, ...?" kérdésnél, mikor túlsúlyosan válaszoltam, hogy "Ja, te túlsúlyos vagy? Akkor nem számítasz, bocsi"."

Férfiak ugyanúgy megkapják ezt. És mellé, hány privátot kaptál? (Volt erősen túlsúlyos barátnőm. Rengetegen próbálkoztak nála.)

2021. márc. 25. 02:51
 17/44 anonim ***** válasza:
72%

Azután a kérdés után pont nem kaptam.

Egyébként néha szoktam, nem gyakran. A többsége ezeknek simán perverz (bőrkabátfetisiszta, szőrfetitiszta, harisnyafetisiszta) meg olyan, aki láthatóan csak szexre megy... voltam már elküldve a k...a anyámba azért, mert nem voltam hajlandó egy válaszolóval szobára menni úgy, hogy az adott válaszomban, amire reagált, anno megírtam, hogy foglalt vagyok. Ja meg férfiak vagy trollok, akik amiatt szekálnak, mert van azon kívül elvárásom, hogy az illetőnek legyen hímvesszője. Meg 1-2 olyan emberke volt, aki elvileg komolyan gondolta, de azok közül az egyik olyan, aki tényleg mindenkire ráír, akinek "N" van a leírásában (és azért 1-1 ilyen kivételes pasira ne húzzuk rá az egész nemet, hogy hány százezer pasi van, akinek nem jön össze semmi), egy meg olyan volt nemrég, aki leírta, hogy ő mit keresne - pár külső elvárás meg olyan szöveg, amiből egyértelmű, hogy titokzokni-fetisiszta. Én megírtam válasznak, hogy a fetisizmus általában nem vonzó. Erre ír nekem, hogy "hát ő ebben engedne nekem", leírtam neki, hogy a többi, 5pontos felsorolásából 4-et nem tudok teljesíteni, erre hogy "ja az se baj"... szintén, egy kivételes eset, aki lassan már egy szuka kutyával összejönne. Azért szerencsére nem ez a valós helyzet, ez csak a neten nagyítódik fel, mert itt jön össze az összes szerencsétlen kb., gyakrabban megfordulnak errefele.

2021. márc. 25. 03:06
 18/44 anonim ***** válasza:
65%

#17: Szóval, akkor vannak jelentkezők is szép számmal.

(Egyébként ne gondold azt, hogy női oldalról nem hasonlóan színvonalas dolgok mennek privátban. Nem szexelni akarnak, csak szimplán elszidják az embert.)

2021. márc. 25. 03:09
 19/44 anonim ***** válasza:
72%
Most komolyan, az számítson értelmes jelentkezőnek, aki fetisiszta, meg aki csak dugni akar, mindegy, kit, csak nőnemű legyen? Hát jó, akkor én vagyok a szerencse lánya. És ezt, egy olyan oldalon összecsődült csapatot, ahol hatványozottan összegyűlnek a szerencsétlenek, és vetítsük ki az egész társadalomra?
2021. márc. 25. 03:14
 20/44 anonim ***** válasza:
65%

#19: Ne guruljon el a gyógyszer. Hol írtam, hogy ők számítsanak értelmesnek. Sehol. Ez nekem az oldallal a legnagyobb bajom: Sokan kiakadnak olyanon, amiről szó sem volt.

De, akkor vegyük a való életet: Túlsúlyosként hány párkapcsolatod volt és hány normális férfi próbálkozott nálad élőben? Mert, az én túlsúlyos haverom, aki amúgy társasági ember, eddig 1, azaz egy lányt tudott felszedni. És nem, nem nála jobbaknál próbálkozott.

2021. márc. 25. 03:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!