Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért számít ennyire a nőknek a férfiak foglalkozása?
Társkeresőn, tinderen kint van hogy a Semmelweis Egyetemre jártam..
Írnak jelölnek nők kérdezik orvos vagyok e.. mikor mondom hogy nem, hanem diplomás eü szakdolgozó, akkor utána eléggé elpárolognak ezek a nők.... miért?
20.
Nekem nem, de ők általában népszerűek az ellenkező nemnél és a társadalmi megítélésük is pozitív, nem hallottam még lenézést a kamionosokra (kivéve az ukrán vagy török változatra). És árad belőlük az a "szabad életem van" mentalitás ami mindig is pozitívum volt a lenézett munkakörökhöz képest.
Figyelj, nőként mondom, ne törődj az ilyen csajokkal. Igen, aláírom, hogy a nők között van egy réteg, akik kimondottan buknak az orvosokra, valószínűleg felkeltetted pár ilyennek az érdeklődését.
Szerencsére azért nem minden nő ilyen. Ráadásul a mentőtiszt pont egy szexi férfias foglalkozás sok nő szemében (asszem pár éve volt is egy ilyen felmérés, hogy top10 legférfiasabb szakmák a nők szerint, és élen voltak a tűzoltók, mentősök stb).
Amúgy hogy általánosságban is válaszoljak a kérdésre: igen, számít a társkeresésnél a foglalkozása a másiknak. Valamennyire legalábbis, de szerintem nem feltétlenül a pénz miatt. Számomra vannak kimondottan taszító foglalkozások: soha nem járnék pl. marketingessel, könyvelővel, pénzügyi/banki területen dolgozóval, üzletkötővel, sales-essel, médiaprostival, meg még van pár ilyen "férfiatlan" szakma. Ezen kívül orvossal, eü-ssel sem járnék, legjobb barátnőm ápolónő, és pontosan tudom, hogy milyen lelki világuk van az eü-ben dolgozóknak, nagyon durva, számomra teljesen idegen.
Nyilván mégiscsak az ember a személyisége alapján próbál hivatást választani, szóval igenis fontos ez a kérdés.
"Nyilván mégiscsak az ember a személyisége alapján próbál hivatást választani, szóval igenis fontos ez a kérdés."
Fontos valamennyire. De én inkább annak a híve vagyok, hogy beszélgetek a másik emberrel, és úgy ismerem meg a személyiségét, minthogy bekategorizálom a munkája alapján már előre, és lelépek, ha nem tetszik.
Ismertem normális marketingest és biztosításközvetítőt is, akik kimaradtak az elmebeteg stílusból, és jószándékkal, tisztán magyarázzák el a szerződéseket is a termékeket is. Szóval, aki ez alapján dönti el beszélgetés előtt, akar e a másiktól valamit, túl hamar ítélkezik.
"nem hallottam még lenézést a kamionosokra"
Nagyon más világban élünk.
28.
Hát nagyon. Itt a társadalom megbecsült tagjai, a városomban rengeteg a kamionos férfi. És közel sem élveznek olyan lenézést, mint mondjuk a takarítók, karbantartók vagy áruházi dolgozók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!