Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Ha 27 évesen nincs kocsim és...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha 27 évesen nincs kocsim és nem lakom teljesen egyedül, az mennyire rontja le az esélyeimet a nőknél?

Figyelt kérdés

És ezt nem a klasszikus értelemben vett lúzer siránkozásból kérdezem. Mert egyébként piacképes diplomám van, csak még pályakezdő vagyok és egyelőre nem keresem halálra magam. Ezen kívül van félretéve néhány millió forint megtakarításom már most is. Ezen kívül jómódú családból származom. Bár nem erre akarom az életemet építeni egyedül, de ha máshonnan nem, akkor nagyszülői örökségből 5-10 év múlva amúgy is lenne lakásom és egész életemben örökölök majd olyan 2-3 lakásnyi, 60-80 millió forintnyi vagyont. Nem kell a duma, hogy semmi sem biztos, ezt én is tudom, de azért nagyon valószínű. És ahogy írtam nem is erre akarom építeni a jövőmet, haladni akarok előre anyagilag magamtól is.

Csak nyilván ismerkedéskor ezekről nem beszélek, hogy mennyit keresek, hány millióm van félretéve vagy milyen családból származom és ezt így tartom normálisnak. Az viszont természetesen kiderül, hogy nincs kocsim, vagy milyenek a lakhatási körülményeim, mert ezek viszont olyan dolgok, amikről nyilván beszél két ember még az ismerkedés elején, ha máskor nem az első randikon. Szerintetek ezek tényleg hátráltatnak? Ezek sok nőnek fontosak? Mit gondolsz?

2021. márc. 7. 12:21
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
29%

Nem, csak egyszer úgy is meghalnak. Ilyen az élet.

Egyszer te is vén leszel és majd az unokáif remélem szintén ezt fogják mondani, hogy halj már meg, mert kell az örökség, hisz ilyen az élet. Bicskanyitogató a stílusod.

2021. márc. 7. 17:10
 12/22 anonim válasza:
40%

Gondolj már bele, elviszed randizni a 7es buszon a csövesek mellett ülve, aztán anyádon átlépve besunnyantok a szobába, ahol csendben kell lenni.

PERSZE HOGY HÁTRÁNY.

2021. márc. 7. 20:21
 13/22 A kérdező kommentje:

7. Köszönöm kb az egyetlen normális választ, mióta legutóbb írtam. Igen, erre néha valóban hajlamos vagyok, hogy rágörcsöljek (néha tényleg lényeges, néha kevésbé lényeges) dolgokra. Egyébként tisztában vagyok vele, hogy nem ez a minden, de most ez a kérdés erről szólt. Ha most van egy rész téma, amiről az ember feltesz egy kérdést, az nem azt jelenti, hogy kizárólag az jár a fejében és arra gondol hogy csak az az egyetlen fontos dolog.

9. Attól függ milyen ismerősi köröd van. Nekem a legtöbb ismerősöm mérnök, informatikus, pénzügyes. Én magam is ezek közül valamelyik vagyok. Páran már középvezetők. Nyilván nekik több félretett pénzük van fiatalon is, mint a legtöbb fiatalnak átlagosan. Értem, hogy te országos átlagot mondasz, de én pedig nyilván a saját ismerősi körömet látom első sorban.

12. Köszönöm, ebben van valami.

6-8-10-11

Hihetetlen, hogy nem lehet erről említést tenni anélkül, hogy a bennetek lévő ezzel kapcsolatos kezeletlen érzelmek és a pénzről való beszédképtelenségetek felszínre ne törjön. Már kora tizenévesen ezt mondogatta nagymamám nekünk a tesómmal, hogy majd az ő házukból lesz nekünk egyszer lakásunk a húgommal, anélkül hogy mi felhoztuk volna. Nagyon ingatlan mániások az anyai nagyszüleim, mint a legtöbb magyar és a szüleimet is ezzel piszkálják, hogy miért adták ki a másik mamám lakását, ahelyett hogy eladták volna és önerőbe nekünk adták volna tesómmal. Van némi konfliktus ezek miatt a családban, de én pl nem haragszom a szüleimre, nyilván azt csinálnak az örökséggel, amit akarnak és én is megvagyok az albérletben. Egy normális családban viszont ezekről esik szó és megbeszélik a felek a jövőt, hogy mi lesz valaki halála esetén. Leültünk már erről beszélgetni és a szüleim elmondták, hogy amikor oda jutnak anyagilag (valaki halála miatt majd egyszer), akkor ők majd tudnak segíteni nekünk a tesómmal lakás ügyileg, de nyilván addig mi is gyűjtsünk pénzt és törekedjünk magunktól előre jutni az életben. Apukámnak is van 40 millió forintos életbiztosítása, ha váratlanul elhunyna, de ezt nem azért mondom nektek, mert meg akarnám ölni apukámat, mielőtt még félreértitek ezt is. Csak tudjátok egy családban szó esik a pénzügyekről és akár a halálról is, ez nem valami tabu téma. Mama és papa mondták egyszer családi ebédkor is, hogy amikor majd meghalnak, akkor arra kérik anyát, hogy a házukat adja el és azt a pénzt adja nekünk felesben.

[link]

2021. márc. 7. 20:59
 14/22 anonim ***** válasza:
Nagyon
2021. márc. 7. 22:10
 15/22 anonim ***** válasza:
7%

"Amúgy a nők nem olyan ördögfiókák, mint amilyennek az incelek beállítják őket."

Még annál is nagyobbak...

Egyébként 27 évesen miért lenne sok 4 millió félretett lóvé? Nem igazán értem. Én a szarul fizető melómmal, úgy, hogy otthon lakom simán félretettem ennél kicsit többet 3 év alatt.

Az utó csak akkor hátrány ha nem vagy BP-i, ott nem olyan fontos.

2021. márc. 8. 10:04
 16/22 anonim ***** válasza:
45%

Még mindig undorodom, hiába a mentegetőzés. :D Megyek, imádkozom, hátha megmurdel valamelyik felmenőm, hogy be tudjak csajozni a házammal.

Semmit nem értél el önerőből. Ha lenne 4 milliód, vennél autót, és megengedhetnéd magadnak, hogy egyedül lakj, így tárgytalanná válna a kérdés. Nem az anyagi helyzeted miatt nem tudsz becsajozni, egyszerűen csak visszataszító a számító gondolkodásod. Valószínűleg neveltetés.

Gondold végig az életed, és vedd sorra, mi az, amit csak magadnak köszönhetsz.

Én: a diplomámat, a lakásomat, a munkámat, a kapcsolataimat. Nincs 4 millám, de büszke vagyok rá, hogy 27 évesen egyedül élek, a saját lakásomban, és jó ideje senki támogatására nem szorulok.

2021. márc. 8. 10:05
 17/22 anonim ***** válasza:
69%
4 milliót nehéz összehozni, ha pl átlagosan keresel Pesten és 120 ezres albiban élsz, plusz 30 rezsi. Tegyük fel, normálisan keresel, 250-300 körül. De 140 elmegy egy olcsóbb albérletre rezsivel együtt. Plusz 35 kaja, meg egyéb tisztálkodási stb szerek. Kiment 200 ezer és még ruhát nem vettél, nem szórakoztál, nem éltél a hobbidnak, ha van autó akkor benzinpénz. Jó esetben marad 50 ezred hónap végére (nettó 300 ból, amit más kérdés 3 ból 2 ember meg sem keres). Az 1 év alatt 600 ezer félrett pénz (és nem kalkuláltuk bele, ha valami elromlik és 100 ért pl mosógépet, vagy 150 ért laptopot kell venni). Hogy ebből 4 millió legyen, az 6-7 év.
2021. márc. 8. 10:37
 18/22 anonim ***** válasza:
Otthon laksz, szülőkkel. Beleírtam a válaszba...
2021. márc. 8. 12:04
 19/22 anonim ***** válasza:
10%

Kedves kérdező!

Pár hónapja hasonló témájú kérdésemnél alakult ki hasonló veszekedés.

Ugyan nő vagyok, fiatalabb, mint te. Örökölni fogok vélhetően 120 millió forint értékben ingatlant. Persze, ezért én sem tettem, nem is kértem, de egyetlen rokon vagyok, és senki sem él örökké. Szeretném, hogy sokáig éljenek a rokonaim, nem számolom a majd esetleg megkapható millióimat, de a fejemet a homokba sem dugom bele.

Saját autóm még nincs, de terveb van a következő két éven belül egy új autó vásárlása.

Nyáron diplomázom, beszélek (egyre jobban) nyelveket, dolgozom, spórolok. Kétgenerációs telken élünk, egy különálló, saját magam által teljeskörűen felújított házban élek.

Ebből mi jön le másnak? Pénzéhes picsa, aki az anyjáék nyakán lakik, tiltás törlés.

Szerintem meg ez egy hatalmas segítség, előny, amit a családtól kapunk. Hogy sosem kell majd hatalmas hitelekkel bajlódnunk, nem kell két kézzel építkeznünk, mint nekik anno. Én hálás vagyok, hogy külön élhetek, de mégis közel vagyok hozzájuk.

Számomra nem lenne probléma egy hasonló helyzetűvel ismerkedni, legyek akármilyen mocsok dög egy bizonyos réteg szemében.

2021. márc. 8. 12:08
 20/22 anonim ***** válasza:
89%
Utolsó. Nem, nekem az jönnek le, hogy 100/99 kevés lenne neked, mert 100/99 pasi nem fog 120 milliós lakást örökölni és kevésnek fogja magát érezni hozzád. Én pl vidéken 15 milliós lakásban élek (Megyeszékhely) és bizony az önerő 7 millió ft-omra is 5 évig kellett spórolnom úgy, hogy otthon éltem. Plusz nincs támogatóm, csak édesanyám él és nem milliomos.
2021. márc. 8. 12:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!