Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek létezik valóban olyan jóképű srác, aki önbizalomhiányos más okokból? Pl mert rossz gyerekkora volt, a szülei nem szerették vagy hasonlók
Az önbizalomhiány nem kinézet, hanem nevelés kérdése.
Vannak olyanok, akiket gyerekkorukba mindenért megvertek (Nem eszed meg a krumplit? Durr egy pofon... Bele léptél a sárba? Durr egy pofon... Mi ez itt?? Egy nééégyes?? Durr egy pofon... stb), illetve már kisgyerekként le voltak degradálva: Olyan semmirekellő vagy, lusta vagy, nem vagy jó semmire, ha felnőtt leszel keserű életed lesz, ahogy nősz egyre butább vagy, stb. Egy kisgyerek mindent elhisz amit apu vagy anyu mond neki, mert ők állnak hozzá a legközelebb, ezért ha ők azt mondják hogy ez így van, akkor az biztos tényleg úgy van (még akkor is, ha egyébként nem).
Az ilyenek felnőttként általában félénkebbek, nem mernek kezdeményezni, félnek a kudarctól, mert gyerekkorukba megtanították nekik, hogy bármibe fognak azért büntetés jár, és ha már a szüleiknek sem tudtak megfelelni, másoknak sem fognak.
Ez a kinézettől független, persze a jó kinézet önbizalmat kéne adnia jó esetben, de ez alól kivétel, ha arra neveltek hogy nem érsz te semmit.
Vannak kevésbé jó kinézetű emberek is, akik egészséges lelkületűek és ország-világ előtt felvállalják magukat még akkor is, ha valami testi fogyatékkal rendelkeznek, mert egészséges önbizalomra nevelték őket.
7-es: ezek rám nagyon igazak, kivéve a fizikai fenyítés része, ez szerencsére nem volt jellemző, de szinte minden más igen.
Szüleim borzalmasan beszűkült látókörűek, lehetetlen őket bármiről meggyőzni csak az ő igazuk létezik. Olyan, mintha egy nagyon-nagyon szűk keresztmetszetű csövön át látnák a világot, és egy baromi szűk helyen (térben és "mentálisan" is) léteznek csak. Nem járnak sehova, nincsenek különösebben hobbijaik, nem érdekli őket semmi csak az állandó panaszkodás, a mindenki hülye, mindenki idióta, mindenki ártani akar nekik, magyarán a borzalmasan negatív hozzáállás jellemző csak rájuk. Pedig tanult, diplomás, értelmiségi emberek.
Sajnos jórészt én is emiatt lettem ilyen elcseszett, de szerencsére nekem azért feltűnt ez a dolog és próbálok változtatni. Veszteni valóm nincs, elterveztem mindent. Viszont baromi nehéz, szinte lehetetlen ezeket a berögződéseket, negatív mintákat kitörölni, kiirtani magamból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!