Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Hogy tartsam meg az önbizalmam...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy tartsam meg az önbizalmam, ha folyton csak elutasitast kapok?

Figyelt kérdés
Senkivel nem jön össze a dolog.. Mindig csak átvernek, hulyitenek. Úgy érzem mintha engem nem lehetne szeretni, hiszen ha lehetne, akkor nem csinálnák ezt velem. Már nem is hiszem el, hogy értékes vagyok, vagy vonzó nő. Pedig mindenki azt mondja, de mégis csak szórakoznak velem. Ha elég jó lennék, nem lennenek ilyenek velem. Úgy érzem tényleg, hogy egy nulla vagyok. Mintha velem lenne a baj..

2021. jan. 5. 13:29
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

#11 - es köszönöm a hosszú válaszodat :)

Igen, sajnos eléggé sérült ember vagyok. Anyummal pl egyáltalán nem jó a kapcsolatom, nárcisztikus és sosem volt meg köztünk az a bizalmi kapcsolat aminek megkellett volna lennie. Szeretett a maga módján de nekem az kevés volt. Mindig úgy éreztem, hogy mintha pont a lényeg hiányozna. A feltétel nélküli szeretet és elfogadás. Márpedig szerintem ez a fajta szeretet különbözteti meg a szülőt a többi embertől. Ez a fajta szeretet tud igazán biztonságot adni. Más ember is szerethet persze, de az nem annyira feltétel nélküli talán. Na és ezt hiányoltam én mindig. Mindig az az érzésem volt, hogy bármikor elveszithetem anyum "kegyeit". És hogy fenn kell tartani a szeretetét.

Ami a tindert illeti, oda csak utolsó eselykent regisztráltam, hátha van valaki normális..

Sosem a pöpec pasikra buktam. Nem utolsó sorban pedig alig lajkoltam onnan valakit. Próbáltam nagyon megvalogatni és így is rafaragtam. Olyan férfiak vertek át meg használtak ki, akikből ki sem nézed, mert nem egy nagy szám, nem egy adonisz.. Még normális is volt, ertelmes.. Aktívan beszélgettünk napi szinten. Aztán igen, volt, hogy történt szex is, aminek nem vagyok a híve igazából, hogy gyorsan megtortenjen, de aztán a találkozók alkalmával volt, hogy megtortent. És akkor jött a hideg zuhany, mert az addigi beszédes srác akivel napi szinten beszéltünk webkameran, eltűnt.. Jöttek a kifogások, hogy sok a dolga Bla Bla Bla.. Mondanom sem kell azóta sem keresett. Ilyenkor rossz magamhoz térnem, mert konkrétan már azt érzem, hogy nem tudod eléggé jól kiismerni a másikat ahhoz, hogy biztos legyél benne nem fog atverni.. Nem lehetsz egyszerűen elég biztos benne.. És kissé kiszolgaltatva érzem már magam. Mert annyira sok hitelesnek tűnő pasi vért már át, hogy már nem hinném el annak aki viszont tényleg szeret.

Le is töröltem magam aztán erről a tinderrol.. Próbálok a való életben ismerkedni. Nagyon sokszor van, hogy szemeznek velem a buszon, az utcán, futás közben vagy akárhol. És olyankor mindig sajnálom, hogy ez a pillanat csak eddig tartott, talán ő lehetne "az igazi", de én nem szólitok le egy pasit. Nálam ez elv.. Ha látom, hogy tetszem neki, akkor szemezek vele én is, adok valami jelzést, hogy talán felbatorodjon. De soha nem megyek én oda, pláne nem egy idegenhez a buszon. Lehet valakinek ez nevetséges, de hiába 21. század és sokan úgy vannak vele, ahhh ma már a nők is lazán szolitsanak le egy pasit, én kissé régimódi vagyok ezzel kapcsolatban és szerintem nem biztos, hogy ez baj.

2021. jan. 5. 19:22
 12/14 anonim ***** válasza:
Kisugarzas. Ha nem vagy nyitott, pont azok fognak elkerulni, akikre vagysz. Mert ok latjak rajtad es ezert nem is probalkoznak. Guyanez van a jatszmazos, kivarogatos meg a tobbi problema mogott is, a normalis ferfiak ezeket kerulik. Akik ennek ellenere probalkoznak, azok a nulla empatiaval rendelkezok, ok azok, akik nem fogjak fel, hogy valaki nem nyitott. Meg a hatarozott elutasitast sem, ennyire nem erdekli oket a masik. Altalaban ezzel a "taktikaval" pont azoknal lehet celt elerni, akik alacsony onbecsulessel kuzdenek, mert vegre itt van valaki, aki nem adja fel es tenyleg ugy tunik, mintha teged akarna. De mint felul irtam ez csak lesoprese/eszre nem vetele az elutasitasnak. Fel kene ismerni ezeket es kerulni. Minel nehezebb megkozeliteni valakit, annal inkabb ezek az erzeketlen kretenek maradnak a koron belul. Aztan lehet jatszogatni, hogy 3 honapig nem fekszel le veluk, semmit nem fogsz elerni vele, ugyanaz lesz az eredmeny 3 honap mulva is. Ujra kene gombolni a mgadrol alkotott kepet, fel kell epitened magad, hogy negativ scenario eseten se dolj bele a kardodba, majd pedig ugy nyitni, hogy az minel szelesebb legyen, minel tobb ember meg tudjon ismerni. Addig csak a masikat eltaposo ferfiak fognak kozel kerulni hozzad, ott meg nem lesz jo valasztas.
2021. jan. 6. 12:19
 13/14 anonim ***** válasza:

A kérdésed utolsó mondata nagyon beszédes. Mintha nem hinnéd el, hogy tényleg veled van a "baj". Márpedig amíg azt elemzed, hogy milyen figurákkal futottál össze és hogy ki tudja már ezek után megállapítani, hogy ki a "normális", addig csak a sötétben tapogatózol.

Amíg nem fogadod el, hogy rajtad kéne állítani valamit, addig nincs esélyed arra, hogy változzon az életed.

Még Te magad is leírod, hogy olyan pasikkal kezdtél, akiket te se tartasz sokra ("nem egy nagy szám"), s aztán meglep, hogy ilyen hanyatló érzelmi intelligenciájú pasikákat fogsz ki. Amíg nem foglalkozol önmagaddal, a gyerekkori rögzülések átcsavarozásával, ez így lesz. A terhelt, nehézségekkel bíró emberek lesznek elérhetők számodra, akik bármit megcsinálhatnak veled, mert egyszerűen tíz méterről befogja a radar, hogy erre jó alany vagy, meg mert csak te állsz velük szóba.

Persze ez most nem opció, de ha megint lehet majd, akkor próbálj néptáncos közösségekbe, táncházakba járni, természetjáró közösségekhez csatlakozni. Itt gyakrabban futsz össze hozzád hasonlóan konzervatívabb felfogású fiatalokkal. De ez még mindig csak a felszín kapargatása, kétesélyes tüneti kezelés, mert ha nem is olyan nagy számban, azért itt is vannak olyanok, akiket kerülnél és amíg ennyire rosszul működik a radarod, addig valahogy mindig pont ők lesznek álmaid szőke hercegei.

Szóval ismétlem, egy működő megoldás van erre, a pszichoterápia (vagy más, profi segítséggel végzett önismereti módszer). Amíg az agyaddal próbálsz megoldást találni, a megoldás fejvesztve menekül tőled. Mert csak az érzelmi szinten való önismereti munka hoz javulást. És ettől az agyacskád megpróbál megmenteni, ez már csak ilyen. Nagyon trükkös az agyunk, fél a változástól, ismeretlentől, fájdalmaktól, pedig erre vezet az egyetlen út.

Úgyhogy ahhoz, hogy valaki pszichoterápiát kezdjen, tényleg nagy bátorság és elhatározás kell, mert az agyacska mindenféle kifogást kitalál, hogy miért nem lenne az jó, meg hogy amúgy is a külvilágnak kell megváltoznia, mert én tökéletes vagyok.

2021. jan. 6. 17:11
 14/14 A kérdező kommentje:
Úgy értettem, hogy "nem nagy szám" akikkel találkoztam, hogy nem az a macsó kategória.. Ettől még értelmes lehet valaki. Mert nem néz ki macsonak. Az más dolog, hogy ezek nem voltak azok. De az utólag derült ki.
2021. jan. 6. 17:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!