Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
10/9 ember lakáshoz jut Budapesten is 30 éves kora előtt? Facebookon most szétnéztem régebbi ismerősök körében, kb 8 nál is azt láttam kiírva, hogy vásárolt/kapott egy házat szülőktől Budapesten 25-30 évesen? Mindenkinek ennyire jól megy?
Hiába provokálod a népet, pontosan tudod, hogy nem így van!
- Nem mindenki családja gazdag.
- Nem mindenki apja keres havi 1M+ -t.
- Nem mindenki olyan, mint a Gyakorizók, akik már 12 éves, diákmunkáztak a NASA-nak, havi 800-ért.
- Nem mindenki kap hitelt. Mert bizony a legtöbb lakás hiteles.
Évfolyamomból, a gazdagok gyerekein kívül 1 azaz EGY lány volt, aki a suli végére lakást és kocsit vett. Gyönyörű volt, osztályon felüli szépség. "Megdolgozott" a lakásért és a kocsiért. Azóta rendelője van, meg 2 patikája.
Az én ismerőseim közül is csak azok tudták házat venni 30-ig, akiket legalább az önrésszel támogattak a szülők.
Mi visszakoltoztunk a szulovarosunkba mert Pesten esélyünk sem volt. Na de erre nem 30 évesen döbbentem rá .
Nem hinném, hogy 10/9 lenne az arány. De a legtöbben, akiknek van saját lakása, bizony hitelre veszik, legalábbis manapság biztosan. Szerencsések azok, akiknek a szülei tudnak venni lakást, vagy legalább az önerőbe be tudnak segíteni, de nyilván tisztában vagy vele te is, hogy nem mindenkinek tehetik meg ezt a szülei.
Viszont fura körökben mozogsz, nekem a Facebookomon egyáltalán nem hirdeti senki, hogy most vett, épített vagy bármilyen módon lakáshoz/házhoz jutott volna, simán csak tudom sokakról, hogy így vagy úgy, de összehozták a lakhatást (vagy albérletben élnek- a munkahelyemen, ami azért elég jól fizet, az emberek többsége vagy albérletben él, vagy 30+ vett magának lakást, vagy aki fiatalabb, ők babaváróval toldották meg a dolgot és így vettek fel rá még piaci hitelt is 20 évre). Az, hogy az internetre ki mit rak ki egy dolog, hogy a képek mögött mi a történet, már egy teljesen másik kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!