Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tehet az, akinek nincs belülről eredő önbecsülése?
Rengetegszer halljuk, hogy "először magadat kell szeretned" és "az önbizalmadnak belülről kell fakadnia", de ezek nem olyan dolgok, amiken változtatni tudsz. Ha nem szereted magad, nincs önbizalmad, annak valami korábbi trauma az oka (én nagyjából tudom is, nálam mi volt az), és attól, hogy ezzel tisztában vagy, érzelmi szinten még nem fogod jobban érezni magad.
Én soha nem vagyok elégedett magammal, bármit csinálok, mindig értéktelennek, kevésnek érzem magam. Akármilyen eredményt is érek el, az is legfeljebb pillanatnyilag tölt el valami büszkeséggel, és aztán később hiába próbálom racionálisan tudatosítani magamban, hogy mennyi mindenre lehetnék büszke magammal kapcsolatban, egyszerűen emocionális szinten nem érzem értékesnek, szerethetőnek, vonzónak magam.
Emiatt teljesen alárendelem magam bárkinek, akitől kapok valami szeretetmorzsát, törődést, viszont így nem vagyok "kihívás", nem vagyok "izgalmas", és senki nem marad velem.
Fogalmam sincs mit csináljak.
Ja és túl vagyok már vagy 6 pszichológuson.
Most hazudhatnám azt, hogy átérzem, de férfiként nálam szilárd alapokon nyugszik az önbecsülésem hiánya (nem kellek senkinek), te viszont nő vagy és hidd el, vannak olyan csúnya, elhízott, igénytelen nő kollégáim, akiknek napi 99+ matchük van Tinderen az egyiknek vadidegen emberek küldenek pénzt, a másikat izmos szépfiúk dugják, a harmadikat sármos öregurak hordják külföldre nyaralni...
És csak egyetlen közös pont van bennük. Egyik sem nyavalyog és hisztizik, hogy nem kell senkinek komoly kapcsolatra meg nem vállalják fel őket meg messze lakik meg túl öreg meg túl fiatal, hanem cselekszik.
Te meg ezzel szemben tuti egy csinos lány vagy, akinek belső értékei is vannak, így nem tudom...
És csak egyetlen közös pont van bennük. Egyik sem nyavalyog és hisztizik, hogy nem kell senkine
Persze, mert nő, puncijuk van, ez óriási kincs, akármilyen is a körénőtt gazdája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!