Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Mit tehet az, akinek nincs...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tehet az, akinek nincs belülről eredő önbecsülése?

Figyelt kérdés

Rengetegszer halljuk, hogy "először magadat kell szeretned" és "az önbizalmadnak belülről kell fakadnia", de ezek nem olyan dolgok, amiken változtatni tudsz. Ha nem szereted magad, nincs önbizalmad, annak valami korábbi trauma az oka (én nagyjából tudom is, nálam mi volt az), és attól, hogy ezzel tisztában vagy, érzelmi szinten még nem fogod jobban érezni magad.

Én soha nem vagyok elégedett magammal, bármit csinálok, mindig értéktelennek, kevésnek érzem magam. Akármilyen eredményt is érek el, az is legfeljebb pillanatnyilag tölt el valami büszkeséggel, és aztán később hiába próbálom racionálisan tudatosítani magamban, hogy mennyi mindenre lehetnék büszke magammal kapcsolatban, egyszerűen emocionális szinten nem érzem értékesnek, szerethetőnek, vonzónak magam.

Emiatt teljesen alárendelem magam bárkinek, akitől kapok valami szeretetmorzsát, törődést, viszont így nem vagyok "kihívás", nem vagyok "izgalmas", és senki nem marad velem.

Fogalmam sincs mit csináljak.

Ja és túl vagyok már vagy 6 pszichológuson.

2020. dec. 3. 17:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
54%
Max annyit hogy felépíted, aztán megvéded.
2020. dec. 3. 17:30
 2/13 anonim ***** válasza:
15%
Bennem meg túlteng az önbizalom a semmire úgymond, egyszerű biológus vagyok. Nagyon nyomulok 30 as éveimben minden nőre, és mivel arcilag nem jövök be, ezért gyakori az elutrasítás. Én bizony ezt nem fogadom el, mert egész életemben azt tanultam az életben, hogy utolsó leheletig harcolni kell a lehetetlen ellen is, ezért gyakorta jelentettek fel a nők zaklatásért (megúsztam mindig egy egyszerűe kihallghatás után). 3 szor is. Nem vagyok rossz ember, csak a nemet nem ismerem, mert ezt tanultam az életbe, hogy nincs lehetetlen dolog, nemleges válasz sincs és kész.
2020. dec. 3. 17:50
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Olyan emberekkel barátkozni, akiknek fontos, hogy adjanak is pozitív érzéseket neked, ne csak kapjanak. Fontos, hogy kommunikatív emberekkel barátkozz, akikre lehet számítani. A rövid mondatos emberek sokszor nem megbízhatóak.
2020. dec. 3. 17:51
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
És mit javasolt az a 6 pszichológus, kérdező? Vagy milyen módszerrel láttak (volna) neki annak, hogy segítsenek NEKED?
2020. dec. 3. 17:57
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Belülről vagy kívülről definiálhatod magad. Ha belülről nincs mit felmutatnod, akkor kívülről kell: elért eredmények, munkahelyi sikerek, anyagi sikerek, gyerek, barátok, társadalmi elismerés, stb.
2020. dec. 3. 18:09
 6/13 A kérdező kommentje:
5, hiába "lenne" mit felmutatnom belülről, ha én egyszerűen nem tudom értéknek érezni.
2020. dec. 3. 18:12
 7/13 anonim ***** válasza:
53%
Aha, a kommunikációd alapján már kezd tisztulni a kép, kérdező. Jól sejtem, hogy a pszichológusok próbáltak követni téged, meg eligazodni rajtad, te meg egyoldalúan elvártad volna tőlük, hogy "kiszolgáljanak", az meg eszedbe sem jutott, hogy esetleg együttműködni, uram bocsá' együtt dolgozni kellene inkább velük önmagadon, ugye, jól sejtem?
2020. dec. 3. 18:22
 8/13 anonim ***** válasza:
53%
Mi volt a baj a pszichologusokkal?
2020. dec. 3. 18:22
 9/13 anonim ***** válasza:
26%

Most hazudhatnám azt, hogy átérzem, de férfiként nálam szilárd alapokon nyugszik az önbecsülésem hiánya (nem kellek senkinek), te viszont nő vagy és hidd el, vannak olyan csúnya, elhízott, igénytelen nő kollégáim, akiknek napi 99+ matchük van Tinderen az egyiknek vadidegen emberek küldenek pénzt, a másikat izmos szépfiúk dugják, a harmadikat sármos öregurak hordják külföldre nyaralni...

És csak egyetlen közös pont van bennük. Egyik sem nyavalyog és hisztizik, hogy nem kell senkinek komoly kapcsolatra meg nem vállalják fel őket meg messze lakik meg túl öreg meg túl fiatal, hanem cselekszik.

Te meg ezzel szemben tuti egy csinos lány vagy, akinek belső értékei is vannak, így nem tudom...

2020. dec. 3. 18:32
 10/13 anonim ***** válasza:
0%

És csak egyetlen közös pont van bennük. Egyik sem nyavalyog és hisztizik, hogy nem kell senkine

Persze, mert nő, puncijuk van, ez óriási kincs, akármilyen is a körénőtt gazdája.

2020. dec. 3. 18:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!