Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Csak én gondolom azt, hogy az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csak én gondolom azt, hogy az egész világon itt Magyarországon a lehető legrosszabb a társkeresés?

Figyelt kérdés

Volt tapasztalatom harmadik világgal (afrikai ország) és nyugat-európaiakkal. Illetve Magyarországgal. Ez a három alapján jelentem ki.

Miért gondolom ezt?

Mert az afrikai országban ahol éltem, ott nem volt feminizmus. Azonban ha meghívtam egy nőt valahova mindent én kellett fizessek. Ismerkedéskor mindent a férfinak kell fizetnie a nőre.

Azonban a nők hitelesek, mivel elvárhatják, hogy a férfi fizessen mindent, mivel cserében nem verik a mellüket a "mi erős független nők vagyunk" szöveggel.

Nyugat-Európában, gondolok itt elsősorban Németországgal (ezzel volt tapasztalatom) vagy Svédországra viszont nagyon erős a feminizmus. Sokan egyenes már átesnek a feminácizmusba is. Azonban arról, hogy egy férfi fizessen rájuk még hallani sem akarnak a nők. Tehát lényegében ott is hitelesek a nők. Mivel ugyan verik a mellüket és nagy feministák, hogy "mi erős független nők vagyunk és nincs szükségünk férfiakra", de ők tényleg ehhez mérten is cselekednek, azaz soha nem várják el egy férfitől mégcsak azt sem, hogy egy kávét is kifizessen nekik.

Mi a helyzet Magyarországon?

Itt a nők verik a mellüket, hogy ők aztán ilyen de olyan erős független nők. De azért ha beülnek valahova, azért elvárják a férfitől, hogy ő fizessen ki nekik mindent. Azaz nem hitelesek még önmagukhoz sem.

Tehát összegezve: A harmadik világban a nők elvárják, hogy a férfi fizessen mindent, de cserébe nem femináciskodnak. A gazdag nyugat-európai országokban a nők femináciskodnak, de csakugyan nem várják el, hogy a férfi fizessen rájuk.

Míg itt Magyarországon a nők femináciskodnak, de mégis elvárják, hogy a férfi fizessen ki mindent.

Hasonló a helyzet a kezdeményezéssel is. A harmadik világban egy férfi mindig kezdeményezhet, amikor csak megtetszik neki egy nő. A nő vagy elutasítja vagy sem. A lényeg, hogy férfiként senki nem csinál semmit ha egy nőt pl leszólítasz.

A nyugati országokban tilos férfiként kezdeményezned, mert különben szexuális zaklatás miatt lecsuknak. Pl Svédországban gondolkodás nélkül rádhívná egy nő a rendőrséget ha ilyet tennél. Azonban ott a nők önmaguktól kezdeményezni fognak feléd (a német ex-barátnőmmel is ez volt a helyzet, ő kezdeményezett felém, nem pedig én).

De itt Magyarországon neked férfiként tilos kezdeményezned, mert az "zaklatás". Azonban a nők sem fognak kezdeményezni, mert ahhoz meg nem elég bátrak mint pl nyugatabbra. Így a vége az lesz, hogy nem lesz semmi.

Pont ezek miatt van, hogy több barátnőm is volt harmadik országbeli és nyugat-európai nőkkel is. Míg magyarországival egyetlen egy sem.

2020. nov. 22. 16:29
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
89%
Szedjék össze magukat a haverkáid.
2020. nov. 22. 21:49
 32/54 anonim ***** válasza:
93%

"Azért van több tucat szingli pasi ismerősöm átlagos külsővel, de jó dumával.."

És van rengeteg szingli nő is. Átlagos külsővel, normális értékrenddel, csak észre sem veszitek őket.

2020. nov. 22. 21:53
 33/54 A kérdező kommentje:

Gyakoris jószokáshoz híven senki nem fogta fel a kérdés valódi tartalmát, csak személyeskedés megy a kérdező iránt, és mivel mint kiderült a kérdező egy magyar férfi, ezért a magyar férfiak ellen úgy en bloc.

A válaszokból nekem csak az tűnik ki, hogy mennyire keveset tudnak itt az emberek arról, hogy milyen a külföldi országokban (ez megmagyarázza, hogy miért nyer a fidesz állandóan a posztkádári retorikájával).

Hogy ott kezdjük nem is Magyarországon nőttem föl és nem is ebben az országban szocializálódtam javarészt. És egyáltalán nem jobbak vagy rosszabbak a magyar férfiak a többinél. Csak sok magyar nőre jellemző, hogy a magyar férfiakat a világ legmocskosabb teremtényeinek tartják (megjegyzem azt a német nők is teszik a német férfiakkal sokszor).

Továbbá látom engem is egyből mocskos mindenki, csak mert megtudta, hogy szerintem ebben az országban a legrosszabbak a feltételek az ismerkedésre és egyből lúzer lettem. De az gondolom már senkit sem zavar, hogy a kérdésben leírtam, hogy mindenféle más külföldi nővel (nyugati, keleti egyaránt) gond nélkül tudtam párkapcsolatot kialakítani.

Sokan a kávén ragadtak le. Mert az agyukba más már nem fért bele. Mintha egy kávétól függne minden. Ilyet egyébként hol írtam? Valaki be tudná másolni?

Amikor azt írom, hogy a "férfi fizet mindent" akkor az alatt azt értem, hogy a férfi veszi meg a nőnek a táskáit, cipőit stb holmijait és minden egyes alkalommal ha mennek valahova, akkor az összes ételt és italt kizárólag a férfi fizeti. Ezt írtam. Ezzel szemben meg ott áll az a mentalitás ami még egy csésze kávét sem engedne meg.

Nem értem hogy magyarázzam el. Kb egy óvodás is megértené ezt.

2020. nov. 24. 14:22
 34/54 anonim ***** válasza:
91%

Csakhogy nálunk olyan szinte nincs hogy a férfi fizet mindent, mert a nő is dolgozik és többnyire feleznek, vagy közös kassza van. Tehát verheti a mellét egy nő, hogy ő független, erős nő, mert így is van.

Az, hogy megmaradtak szokások (a férfi kezdi többnyire az ismerkedést, ő hívja meg a nőt először a randin) az annak köszönhető, hogy nálunk ettől még nem hígultak fel annyira a nemi szerepek.

Itt a legkönnyebb ismerkedni, mert nem kell senkit eltartani és nem kell attól sem tartani hogy az erős, nyugati feminista nők kasztrálnak. Ha itt sem tudsz ismerkedni, akkor sehol, már bocs.

2020. nov. 24. 15:13
 35/54 A kérdező kommentje:

"Ha itt sem tudsz ismerkedni, akkor sehol, már bocs."

Igazából sehol sem volt ezzel problémám, csak itt.

2020. nov. 24. 15:51
 36/54 anonim ***** válasza:
94%

#35: És akkor hol a csajod? Mert ezek szerint mind lekoptatott. Azonos anyanyelven meg hamarabb levágják, milyen vagy valójában.

"Azonban arról, hogy egy férfi fizessen rájuk még hallani sem akarnak a nők. "

Ez speciel nem igaz. Kétlem, hogy valaha is elhagytad Magyarországot.

2020. nov. 24. 16:51
 37/54 A kérdező kommentje:

Mivel sokat utazom ezért nem folytadódott a kapcsolat tovább, amint szétváltunk.

Összesen öt nyelven beszélek, angolul pl olyan jól mint magyarul. Ráadásul sok nővel nem is az anyanyelvünkön kommunikáltunk. De mellesleg ilyen téren a metakommunikáció sokkal fontosabb, az érzelmek nem szóban való kifejezése még anyanyelvű kapcsolatban is sokkal fontosabb, a tettek számítanak nem a dumák.

"Ez speciel nem igaz. Kétlem, hogy valaha is elhagytad Magyarországot."

Kétlem, hogy te. Ezek szerint fogalmad sincs a nyugati feminista gondolkodásmódról. Az alapján ha egy férfi fizetne rájuk, az számukra azt jelenti, hogy beismerik, hogy a férfi többet keres, azaz többet ért el karrierben mint ők. És mivel számukra a karrier a világuniverzum legfontosabb dolga, ezért soha nem hagyják, hogy valaha egy férfi többre vigye mint ők, mert az számukra eszmei vereséget jelent. Ennek a formája kicsiben, hogy nem fizethet a férfi. Vannak olyan feminista nők is, akik inkább fizetnek a férfinak, mert azzal éreztetik vele, hogy "látod én gazdagabb vagyok mint te, én sokkal többre vittem mint te"

2020. nov. 24. 17:10
 38/54 anonim ***** válasza:
100%

37: "mert azzal éreztetik vele, hogy "látod én gazdagabb vagyok mint te, én sokkal többre vittem mint te"

Nem a 36-os vagyok, de ebben hol a logika? Ha férfiként meghívom a nálam 2x annyit kereső kollégámat egy sörre, akkor is én fizetek neki mert én hívtam, és nem várom, hogy visszahívjon. Ha 2 hét múlva, 10 év múlva viszonozza oké, ha nem , nem. A nőkhöz is így állok.

2020. nov. 24. 18:46
 39/54 anonim ***** válasza:
91%

Mi az a nyugati feminista gondolkodás? Kérlek segíts, mert éveket éltem két nyugati országban is, az egyikben férjhez is mentem, feminista is vagyok, de nem látom azt, amiről te beszélsz.

Amúgy azért divat nyugaton bébiszittert tartani, mert sok családban, ahol megtehetik, evidens, hogy anyuka otthon marad, apuka eltartja és a bébiszitter azért kell, hogy anyuka kimozdulhasson, vagy eljárhasson egy tanfolyamra. Az ilyen szituáció fele-fele ahhoz, ahol valóban mindkét szülő dolgozik és azért kell a bébiszitter.(az is voltam kint).

2020. nov. 25. 06:40
 40/54 A kérdező kommentje:

Látom még mindig az egyszeri meghíváson ragadtok le. NEM! NEM arról van szó, hogy egyszer valaki valakit meghív egy italra. Ez ugyanis szimplán megeshet akár férfi férfi közt is baráti alapon. Nem erről beszélek, amikor olyanokat írok, hogy a "férfi fizet a nőre". Arról beszélek, amikor a férfi rendszeresen fizet a nőre. Tehát ha pl hetente elmennek tíz-húsz italt inni és a férfi állandóan az összes italt fizeti. Vagy ha a nő akar venni egy michael kors táskát és a férfitől kér rá pénzt stb.

Mondok egy valóságban is igencsak jól látható, noha szélsőséges példát. Vegyük a világ talán legantifeministább országát, Szaúd-Arábiát. Ott a nők nagy része nem dolgozik az égvilágon semmit, csak otthon lébecol. Hiába nem dolgozik, de mégis megvan neki a legmodernebb napszemüvege, a több ezer dolláros táskája, és a niqábja alatt ha megfigyeled akkor a szintén százezer forintokat érő cipő/szandáljait is megpillanthatod. Miből van nekik meg mindez ha nem dolgoznak? Szimplán a férjük veszi meg ezeket nekik és a férjük tartja el őket.

Tehát egy olyan ország, ahol a nők jogai gyakorlatilag nullák (=nulla feminizmus) de cserébe mindent a férfinak kell fizetnie a nőre.

És ez olyannyira így van ezekben az országokban, hogy volt is egy megtörtént eset, hogy az ománi szultán elment a hadseregének egyik osztagába a katonái közé. Látta, hogy derék becsületes fiatalemberek szolgálnak a seregébe, de ugyanakkor azt is látta, hogy egyikük sem nősült meg, nem értette, hogy ilyen derék férfiak miért nem nősülnek meg és meg is kérdezte tőlük. A katonák azt válaszolták, hogy azért nem nősültek meg, mert nincs elég pénzük hozzá, hogy fizessenek egy feleségre. Ekkor a szultán rendeletet hozott, hogy a jegyajándék nem haladhat meg egy bizonyos mennyiségű összeget, mert megsajnálta azokat a fiatal férfiakat, akik rendesek csak nincs elég sok pénzük.

Tehát ez ennek a mentalitásnak az egyik véglete. Míg, mint írtam a másik a nyugati-feminizmus, ahol meg ugye a férfinak semmit sem kell fizetnie, de ugyanakkor a női jogok messze túlhaladják a nemi egyenlőséget és már átbillennek a túloldalra. Lásd ennek manifesztációja az Isztambuli-egyezmény, amely szerint az "erőszak" mint fogalom egy olyan dolog, ami mindig minden esetben csak férfi által követhető el nők ellen. Vagy sorolhatom a MeToo mozgalmat is.

De megjegyzem, nyugaton legalább hitelesek az elveikhez. Van az a vicc, hogy "a feminizmus addig tart, amíg a zongorát fel kell cipelni a kilencedik emeletre", nos egy nyugati feminista feminizmusa nem tartana eddig, ő annyira elvakult az elveiben, hogy igenis felcipelné nőként a zongorát a kilencedikre. Az észak-német feminista exem is mondta, hogy ő állandóan megsértődik, amikor a férfiak segíteni akarnak neki valami nehéz dolog cipelésében, és azt is mondta, hogy felháborítónak tartja, hogy a nőket diszkriminálják ha bányában vagy kőművesként akarnak dolgozni, mert szerinte igenis legyen joguk a nőknek is nehéz fizikai munkákat végezni.

Tehát hiába szélsőségesen feministák, de legalább hitelesek. Tehát ha mindenáron verik a mellüket a női jogokért, akkor cserébe azért is verik a mellüket, hogy a bányákban és öntödékben is dolgozhassanak nők is.

Ellenben itt Magyarországon a nők verik a mellüket az előnyös jogokért, de amikor a kevésbé előnyös jogokról van szó, akkor hirtelen előjönnek a "de én gyenge nő vagyok, te vagy az erős férfi, hol van belőled a lovagiasság?" szövegekkel.

Akkor nem értem miért értetlenkedsz.

De sebaj, ha valóban éltél kint és ismered, akkor gondolom ez az eset sem lesz meglepő számodra (az én kérdésem):

https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__egyeb-kerdesek__105..

(a kérdés nyilán mást kérdez, de itt a leírt történet releváns a mi szempontunkból)

A feminizmus ma mást jelent, mint pl száz éve. Eredetileg a nemi egyenjogúságot jelentette, ami nyilván támogatandó. De ma már nyugaton nem ezt jelenti. Illetve ajánlom neked is az előző válaszolónak szánt utolsó bekezdést.

2020. nov. 26. 17:08
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!