Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
20-as, 21-es:
Higgyétek el, hogy nem a pénztárca miatt vonzó egy külföldi pasi, hanem a mentalitása, hozzáállása miatt. A magyar férfiak nem nyitottak, sok esetben nem tisztelik a magyar nőket, nem tudják mi kell a nőnek és ismerkedni, udvarolni sem tudnak, nem erősek férfi karakterben. Az olasz példát hoztad, attól, hogy fontos neki a család, így az anyja ez nem jelenti azt, hogy anya pici fia, más kultúrában lásd kelet (pl. India) vagy Közel-Kelet (pl. Irán) a családot, illetve az anyát tisztelet övezi. Amiről én beszélek az a mama hotel és teljes döntésképtelenség, férfi erős karakter hiánya. Sokan nem ambíciózusosak, nincsenek életcéljaik (ami az életüket, karriert illeti, nincs jövőkép), nem lehet velük intelligens beszélgetést folytatni stb.
Nem akarok általánosítani, viszont eddigi életem során a legmélyebb és legjelentősebb beszélgetéseim, kapcsolataim nem magyar férfiakkal voltak (ebben a sima barátság is benne van), pedig olyan körben mozgok, ahol tanult magyar férfiakkal kerülök kapcsolatba. Egyébként különbséget pedig az tud tenni, aki mind a két oldalt megtapasztalta, fura módon összebeszélés nélkül akik ugyanilyen helyzetben voltak/vannak mindnek ugyanaz az álláspontja, tapasztalata mint nekem. Tehát valami valóságalapja csak lehet. Így nem a magyar nőket kellene ezért hibáztatni, hanem tényeket belátni, tényleg minden rossz szándék nélkül írtam.
A külföldi férfiak kuriózumok nálunk és ezért vonzóbbak egyes nők számára. De ehhez még csak külföldinek sem kell lenni, biztos sokaknak van emléke a suliból, amikor új fiú került be a közösségbe és ha csak egy kicsit helyes vagy jóképű volt, a csajok egy része hetekig rajta csüngött, kutakodott utána. Munkahelyen dettó. Pedig ő sem több vagy jobb, egyszerűen csak nem a megszokott, és ez ad neki egy kis pluszt.
A másik dolog pedig, hogy a nők alapból feltételezik, hogy aki ott hagyja az országát, megszokott környezetét, az "életrevalóbb", önállóbb, nem fél az ismeretlentől... és biztosan értékes ember a szakmájában, ezáltal elismert.
"A magyar férfiak nem nyitottak, sok esetben nem tisztelik a magyar nőket"
De érdekes módon a kőkemény muzulmán algériai és pakisztáni férfiaknak a hozzáállásával nincs gond.
"más kultúrában lásd kelet (pl. India) vagy Közel-Kelet (pl. Irán) a családot, illetve az anyát tisztelet övezi. Amiről én beszélek az a mama hotel és teljes döntésképtelenség"
Pont egy csomó keleti ismerősöm van akik életükben nem tudtak egyetlen egy kaját sem összerakni, mert mindig az anyjuk főzött rájuk.
"Sokan nem ambíciózusosak, nincsenek életcéljaik (ami az életüket, karriert illeti, nincs jövőkép)"
A posztkádári nersevik Magyarországon had ne kelljen kifejtsem ennek az okát.
"Nem akarok általánosítani, viszont eddigi életem során a legmélyebb és legjelentősebb beszélgetéseim, kapcsolataim nem magyar férfiakkal voltak (ebben a sima barátság is benne van), pedig olyan körben mozgok, ahol tanult magyar férfiakkal kerülök kapcsolatba."
Ez egyébként rám is igaz. A legjobb kapcsolataim és beszélgetéseim nagyrészt nem magyar nőkkel voltak.
Egyébként meg amiket a magyar férfiakról írsz az nagyrészt megállja a helyét a magyar nőkről is. Köztük is ugyanannyi a mamahoteles, akik csak várnak maguknak egy eltartót, de nincs semmi ambíciójuk. Az ő hozzáállásukkal is lenne mit kezdeni.
Annyival még kiegészíteném, hogy a magyar nőknek még az a nagy hátránya, hogy iszonyatosan csúnyán tudnak sminkelni (tisztelet a kivételnek). Meg sokan úgy öltözködnek, hogy más országokban még egy prosti is igényesebb. Egy balkáni országban nőttem fel és még ott is jobban sminkeltél magukat a nők általánosságban véve. A közel-keleti nők meg tényleg nagyon jók ebben. A németek, franciák annyira nem, és pont ezért nem is erőltetik, ezért néznek ki igényesebben. A magyar nők nem tudnak sminkelni de mégis erőltetik. A végén meg ilyen csúnya filctollas szemöldök és társai lesznek belőle. Sokan nehogy szebbek a sminktől, hanem csak rondábbak. Pont ma a buszon láttam egy nőt, aki csak szimpla farmer és fekete egyszerű kabátban volt, alig volt rajta bármilyen smink. Azonban gyönyörű volt, amolyan ékes példája az "egyszerű nagyszerű" nőnek. Utána meghallottam, hogy külföldi. Nem csodálkoztam ezen.
Sokszor a külföldi nők csak szimpla letisztult ruhákra mennek. Míg itt a magyar nők többsége mindig a legdivatosabb cuccot veszi meg a kirakatból lehetőleg minél hangzatosabb márkából, függetlenül, hogy jól áll-e rajta vagy sem. Hasonló márkamániát csak Afrikában a fekete nőknél láttam (de rajtuk legalább nem voltak félméteres plasztik körmök). A nyugat-európai nők inkább a stílusra mennek a márkák helyett.
De ilyen szempontból mondjuk optimista vagyok, mivel látom, hogy a fiatalabbak körében kezd javulni a helyzet ilyen téren. Kevesebb a giccses fölösleg.
Most nyilván ezt sem írom mindenki ellen. Nem akarok általánosítani. De ha te hiányolod a magyar férfiak színvonalát, akkor előtte nem árt megnézni a magyar nők színvonalát is.
24-es
Nem állítottam, hogy a magyar nők színvonala jobb lenne mint a magyar férfiaké. Én is szerencsére éltem sokszor külföldön, ami segített abban, hogy formálja a mentalitásom, hozzáállásom dolgokhoz és ne legyen "vegytiszta magyar" mentalitás. Amit a magyar nőkről leírtál én is érzékelem de vannak kivételek, főleg azoknál látom, akik nem itt nőttek fel vagy külföldön éltek/élnek, teljesen más a habitus.
Amit a közel-keleti férfiakról írtál, nekem nem ilyen tapasztalatom volt velük, tisztelték a barátnőjüket, mindent megadtak nekik és nagyon jó családapák. Ismerek viszonylag sok embert pl. Indiából is és ők nagyon jól főznek, önállóak. Szóval általánosítani nem igazán lehet, de azon ez nem változtat, hogy a magyar férfi felhozatal olyan amilyen és arról nem a nők tehetnek, hogy egy külföldi férfi "elhappolja" a magyar nőt.
Férfiakra (főleg fehérekre) minimális a kereslet manapság.
Nőkre mindig is volt és mindig lesz is.
Nem is éri meg férfinak születni. Túl nagy a kockázata, hogy csak szenvedéssel jár az élet.
31F
"Amit a közel-keleti férfiakról írtál, nekem nem ilyen tapasztalatom volt velük, tisztelték a barátnőjüket, mindent megadtak nekik és nagyon jó családapák. (...)"
Ezt a #20-as válaszoló kifejti. Akik itt vannak közel-keletiek azok eleve valamilyen szinten önállóbbak és értelmiségiek (leszámítva az illegális migránsokat). Sokan eleve tehetősebb családból is származnak.
De ha elmennél azokba az országokba akkor hasonló lenne, mint a te anyaországodba.
"és arról nem a nők tehetnek, hogy egy külföldi férfi "elhappolja" a magyar nőt."
Csak ezzel nekem az a bajom, hogy míg egy külföldi férfi simán elhappolja a magyar nőket (nem nagy kár értük). Addig mi magyar férfiak ezt nem tudjuk lenézni. Nyugaton azért mert lenéznek minket mint senkiházi kelet-európai cigányok (ahogy a németek mondják "cigányországiak") illetve a Közel-keleten meg a kőkemény tradíciók miatt nem is adják a lányukat soha európai férfiakhoz. Szóval míg ti válogathattok a külföldiek közül, addig nekünk erre nem nagyon van lehetőségünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!