Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok, nálatok instant bukta, ha egy 26 éves srác nem iszik alkoholt egyáltalán? (Már több, mint 2 éve nem ivott.)
Első sorban olyan lányt keresek, aki szintén nem iszik, vagy csak évente párszor, alkalmakkor, jelképes mennyiséget, DE nem ez az egyetlen szempont és ha amúgy más dolgokban összeillünk, egyáltalán nem zárok ki olyan lányt, aki iszik rendszeresebben.
De titeket érdekel olyan férfi, aki nem iszik? Természetesen nem is drogozok "helyette", vagy hasonló.
Randin titeket zavarna, ha ti innátok valamit, de a férfi csak alkoholmentest iszik? Mi a véleményed?
Az, hogy ő nem iszik, nem zavarna, mindenkinek megvan a mániája.
De én pl. szeretek baráti főzésekkor meginni néhány sört, vagy vacsi mellé néha 1-2 pohár bort, alkalmakkor pezsgőt. És az zavarna, ha beszólogatna nekem emiatt.
Az itteni oldalt ne vedd reprezentatív példának. Én szintén alkoholisták között nőttem fel és sokszor nekifutottam már ennek a nem ivásnak és mindig az lett a vége, hogy rengeteg összejövetel ilyesmi miatt fulladt kudarcba.
Elméletben teljesen jól hangzik, hogy alkoholmenteset iszol, csak amikor éjszaka/ünnepekkor nyitva van egy kisbolt és egy dohánybolt minimális választékkal (Budapestről beszélek, vidéken még rosszabb a helyzet) mert nem a belvárosban vagytok házibulin vagy valakinél telken, nyaralóban és van egy rekesz sör, pár pezsgő és ennyi, akkor a gyakorlatban elég nehézkesen kivitelezhető.
És a kóla meg a többi szenny, amit helyette isznak sokan se feltétlenül egészségesebb.
Ha meg vizet iszol úgy néznek rád, mint valami földönkívülire, kivéve ha vegán vagy valami nomád természetjáró társaságban vagy. Esetleg még ha sportoló vagy és a csapattársaiddal bulizol. De mainstream emberek megszólnak érte.
És akkor még olyanokról nem beszéltem, mint szilveszter vagy vidéki családi összejövetel, ahol kötelező megkóstolnod a nagypapa pálinkáját, mert ha még csak ezek lennének, akkor még ez önmagában oké is lenne.
Azt tartom, hogy ha már megvan a csaj, akkor ilyen miatt kis esélyekkel fog dobni, de ismerkedéskor egy házibulin nem épp a legjobb belépő, hogy te ilyen antialkoholista vagy. Persze a másik véglet sem, amikor seggrészegen akarod felszedni és az ölébe hánysz.
Le leszek pontozva, de én pl sosem kapok pozitív megerősítést, mert nem iszok. Általában jönnek azzal, hogy milyen férfi nem iszik sört, meg jaaaj de jó is borozni stb.
Nem járok kocsmázni, ha be is ülök valahová, alkoholmenteset iszom. Max szülinap, és szilveszter, amikor iszom.
Köszi a válaszokat! Tudom nem mindenki ilyen az országban, de azért jól esik, hogy léteznek ilyen emberek. Természetesen én sem baszogatom a másikat, ha iszik ritkán egy este pár italt (az a szint, ami még nem is látszik meg), de olyannal nem szeretnék lenni, aki rendszeresen lerészegedik, beb*szik, vagy akinek vágya van a rendszeres és gyakori alkoholfogyasztásra.
16. Az én apukám is alkoholista. Sőt, a családomban belegondolva mindkét ágon minden férfinak volt valamilyen alkoholproblémája. Írtam, hogy már 2,5 éve nem iszom én sem alkoholt. Amiket írsz, hogy megszólnak, ha nem iszol, stb, ez egyrészt annyi, hogy nem szabad akaratgyengének lenni. Tehát bele kell állni, hogy igen, nem iszom alkoholt. És elkussoltatni azokat, akik baszogatni akarnak. Ugyanígy nekem is volt régi gimis haverom, aki mondta, hogy "ne sértsem már meg a házában", hogy nem iszom a pálinkájából. Mondtam neki, hogy nem iszom alkoholt és ezt tartsa tiszteletben. Ennyi. Aki pedig tartósan baszogat miatta hosszú távon, azzal meg kell szakítani a kapcsolatot. Viszont erővel, tekintéllyel kell megvédened magad azoktól, akik erőltetik, hogy igyál. Ha gyenge vagy és meg akarsz felelni másoknak, akkor buksz el.
Az én legjobb barátaim olyanok, hogy megisznak egy este 2-3-4 sört és nekik annyi elég. Még tizenéves korunkban tartottunk igazi nagy berúgásokat, de azóta nem. Ők elfogadnak, ha vizet iszom, vagy ha üdítőt. Nem tudom ez mennyire számít, de nekem olyan értelmesebb, értelmiségi barátaim vannak, akik maguk isznak, de sosem seggrészegségig, hanem legtöbbször egy este 2-3-4 sört. Nem természetjárók, nem vegánok, nem sportolók, de teljesen elfogadják, hogy nem iszom. Aki távolabbi haver, ismerős beszól, azt először le kell szerelni, aztán el kell küldeni a g*cibe. De egész sok pozitív visszajelzést is kaptam már, hogy nem iszom (olyanoktól, akik igen)
A családon belül is bele kell állni, hogy nem iszol. Aki erőlteti, vagy pláne megsértődik, az elmehet a picsába. Ne te legyél már az akaratgyenge, hogy engedsz az ilyeneknek. "Nagyfater, nem iszom alkoholt."
A bulikban is ha kérdezik, akkor nem kell mondani, hogy "Én nem iszom, antialkoholista vagyok." A legtöbb embernek annyit mondok, hogy "Most nem iszom.", "Most nem kérek.", "Most nem kívánom.". A legtöbben ennyiben hagyják. A néhány százalék baszogatni kezd, őket leszerelem a fenti módszerekkel. Ha van a kezemben egy pohár átlátszó ital (víz vagy tonic), akkor az emberek 99%-a azt hiszi vodka+tonic és egy szót sem szól. Az emberek nem szeretnek annyira másokkal foglalkozni, mint ezt te képzeled.
Ha meg nem kérdezik, nem kell a piáról beszélni. Ezt sem mondom, hogy "antialkoholista vagyok". Nem is veszik észre, hogy nem vagyok részeg.
16-17. Ezt lehet bántásnak veszitek, de nem annak szánom. Komolyan kérdezem, hogy nektek alapvetően suttyó, proli ismerősi körötök és családotok van?
Az én ismerősi körömben max 25 éves korig volt menő a tényleges bebaszás, azóta minden barátom, legtöbb ismerősöm max 3-4 sört iszik egy este (azt is ritkán, havi néhányszor, alkalmilag, amikor találkozunk). Na jó, évente egyszer-kétszer bebasznak, de azokon én nem vagyok ott. Szilveszterkor is megálltak kb 4 sör után. De ilyen nincs, hogy felnőtt emberek az ismerősi körömben minden héten, vagy havonta berúgnak keményen.
A családban is pl mindenki látja apukámat mennyire tönkretette/teszi az ital, ezért örülnek hogy én nem iszom. Nagypapámnak szintén voltak alkoholproblémái, amiket leküzdött, ő is örül nekem. Pedig a családban én vagyok az első diplomás, szóval lehet mondani, hogy az én családom is proli ilyen értelemben.
Az egyetemen is kb két embert tudok, aki beszólt pia miatt (ott is távolabbi ismerősök buliban). Általában max 2-3 próbálkozás után (hogy na mégis igyak egyet) mindenki megérti, hogy nem iszom és megy tovább a buli. Még néha ott is mondták, hogy "Hű, te nem iszol? Ez tök jó!". Olyanok, akik ittak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!