Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Eljutunk valaha odáig, hogy az emberek nem fogják automatikusan azt gondolni, hogy az ismerkedés mindenek felett áll, és annak az oltárán bárkire rá lehet irogatni ismeretlenül?
Ez egy nőtől van aki Facebookra posztolta... teljesen igaza van... ugye?
Ez most csak egy kisebb rant, mert amikor elmeséltem az ismerőseimnek, ami tegnap történt velem a munkahelyemen, főként azt kaptam meg, hogy "elferdült lélek" meg "femináci" vagyok, és egyáltalán nem értették, mi a gondom ezzel. Valószínűleg főként az aromantikus spektrumon levők fogják átérezni/érteni...
Írtam tegnap egy emailt az informatikai osztálynak - akik csak úgy vannak, egyáltalán nem hozzánk tartoznak -, hogy átköltözöm egy másik szobába, és segítsenek átkötni a számítógépet. Feljött egy csávó, megcsinálta, majd néhány óra múlva láttam, hogy rámírt Facebookon, nyilván ismerkedési céllal. Több alkalommal történt már velem olyan, hogy munkahelyen valaki elkezdett közeledni, én pedig nyilván nem akartam tőle semmit, rohadtul kellemetlen volt. Most sem mondtam vagy tettem semmi olyasmit, amiből esetleg azt szűrhette volna le, hogy engem érdekel, egyszerűen csak nem voltam vele egy paraszt.
Az már csak egy kis mellékes egyébként, hogy nem mutatkoztam be neki, meg semmi, tehát tök nyilvánvalóan az osztálynak küldött emailemből nézte ki a nevemet, és azalapján keresett meg, ami szintén rohadtul creepy.
Költői kérdésem a végére: eljutunk valaha odáig, hogy az emberek nem fogják automatikusan azt gondolni, hogy az ismerkedés mindenek felett áll, és annak az oltárán bárkire rá lehet irogatni ismeretlenül? Bárkinek elmeséltem ezt, rögtön azzal jöttek, hogy de hát hogyan máshogyan fejezze ki, ha "bejövök neki", meg de hát ez "csak" ismerkedés. Bocs, kicsit ideges vagyok, mert mostanra már tényleg minden hétre jut valami ilyesmi, amikor vadidegenek rámirogatnak, hogy a képeim alapján bejövök nekik és randizzunk.
Kíváncsi volnék hány százezer párkapcsolat kezdődött ilyen "erőszakos" módon. 🤣🤣🤣
Ha nem akarsz ismerkedni, akkor mondjuk FB-n írd be, hogy kapcsolatban és kész, de ez hisztéria.
Nő vagyok, de nem értem, hogy mi ezzel a gond. Nyilván az zavaró lehet, ha napi szinten ír rád egy rakás ismerkedni vágyó pasi, de azért ha valaki nem közszereplő és nem a tengerparton tangában pucsító képeivel nyomul facebookon, akkor ez nem nagyon fog megtörténni vele. Időnként egy-egy próbálkozó csak nem okoz maradandó traumát. Simán csak figyelmen kívül is lehet hagyni őket, ha nem érdekelnek.
Az pedig senkire nincs ráírva, hogy aromantikus vagy akármilyen spektrumon van és soha senkivel nem szeretne párkapcsolatot. Az ismerkedés a felnőtt élet része a nyugati társadalmakban, ha valaki nem képes megfelelően kezelni a dolgot (szóval kinyitni a száját és megmondani, hogy "bocs Sanyi, de nem szeretnék ismerkedni veled"), akkor dolgozzon otthonról és intézze úgy az életét, hogy ne is kelljen találkoznia olyan emberekkel, akik potenciális partnert láthatnak benne.
Inkább az a gáz a történetben, hogy a pasi élőben fülét-farkát behúzta, aztán a facebook biztonságából nyomult a nőre, de gondolom a sztorit kiíró nő azt is traumaként élte volna meg, ha élőben hívta volna el egy fagyira a szerencsétlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!